Musikaaliset tyrvääläisjätkät perustivat Lazy Diamonds-bändin – ”Arvostamme taidokasta musisointia”

Lazy Diamonds-bändin jäsenet Matias Teronen, Jussi Teronen, Tommi Teronen (takana), Marko Kylväjä ja Mikko Virtanen (edessä).

Tyrvääläisvoimin hiotussa timantissa on säilynyt tarvittava särmikkyys – Lazy Diamonds-bändi onnistuu nimittäin erittäin hyvin uskaliaassa tehtävässään, rockyhtye Pink Floydin coveroinnissa. Ja se ei olekaan mikään läpihuutojuttu.

Miten kaikki sai alkunsa, kuinka Lazy Diamonds-yhtye syntyi, ja mitä musiikki merkitsee sen jäsenille?

”Olemme kaikki täältä Tyrväältä lähtöisin, ja kaksi meistä asuu täällä yhä”, paljastaa bändin kitaristi ja taustalaulaja Jussi Teronen.

Musiikki on kaikille Lazy Diamondsin jäsenille ollut aina tärkeä osa elämää ja musiikkimaku on kohtuullisen kaikkiruokainen.

”Eri yhteyksissä ollaan soitettu vaihtuvilla kokoonpanoilla jo vuosia. Meillä kaikilla on muitakin musiikkiprojekteja ja keikkoja”, laulaja-kitaristi Matias Teronen kertoo.

”Aikamme hioimme juuri tätä timanttia, ja niin lopulta syntyi Lazy Diamonds.”

Bändi kokoontuu treenaamaan mahdollisuuksien mukaan yhdessä, mutta jokainen harjoittelee biisejä myös itsekseen.

”Whatsapp-ryhmä on kovassa käytössä, sen kautta ollaan paljon yhteyksissä ja sovitaan, mitä biisejä milloinkin treenataan.”

Mukavia muistoja Tyrväältä

Koska yhteistä musiikkitaustaa on paljon, soitto alkaa kulkemaan helposti heti kun bändi on koolla.
Tärkeintä onkin ollut säilyttää hyvällä fiiliksellä tekeminen ja aito soittamisen ilo.

Esiintymiset muutaman kerran vuodessa on mukava mauste, se pitää homman vireessä ja antaa potkua treeneihin.
Lazy Diamonds on kuitenkin haluttu pitää ennen kaikkea mukavana harrastuksena ilman sen suurempaa missiota maailmanvalloituksesta.

Tyrväältä heillä kaikilla on monia mukavia muistoja – ja vaikka kotikaupunki on muuttunut, on siellä edelleen se tietty, tuttu tunnelma.

Bändissä basistina toimiva musiikin monitoimimies Marko Kylväjä muistelee hymyillen aikaa, kun he rumpali Mikko Virtasen isoveljen kanssa lukion välitunneilla livahtivat Kassantalossa silloin sijainneeseen musiikkiliikkeeseen soittelemaan.

”Vähän välitunti siinä saattoi venähtää, ja kun takaisin tunnille hiivimme, sitä ei oikein opettajien suunnalta katsottu hyvällä”, hän tunnustaa.

”Yksi iso juttu oli siihen aikaan se, että Tyrvään seurakunta antoi meille treenitilat käyttöön, eikä ottanut siitä mitään maksua. Siellä oli kaikki äänentoistolaitteet ja miksauspöydät valmiina.”

Bistro Laiturin keikalla oli hyvä meininki. Kuva: Lazy Diamondsin arkisto

Kiitosta saa myös kaupunki.

”Kaupungin nuorisotoimi järjesti myös treenitiloja bänditoimintaan ja lisäksi hienon kiertueen Keski-Eurooppaan 90-luvulla. Sinne otettiin kaksi tyrvääläistä bändiä mukaan. Se oli upea reissu”, miehet toteavat

”On tärkeää, että nuorten musiikkiharrastusta tuetaan. Siitä voi tulla joillekin jopa ammatti.”
Mutta miksi juuri PinkFloyd?

Maailmankuulun yhtyeen biisien coverointi asettaa nimittäin riman hyvin korkealle.

Ja jos yleisön aikoo vakuuttaa eikä pelkästään viihdyttää – tai heittää keikkaa komiikan puolelle, on osattava kunnolla soittaa.

Tämän bändin jäsenet tiedostavat.

”Haluamme tarjota yleisölle laadukasta coverointia. Koitamme olla mahdollisimman autenttisia. Kiinnitämme huomiota soundeihin ja pieniin nyansseihin, siihen, mitä on biisien sisällä”, mainitsee Mikko Virtanen.

Menossa kolmas vuosi

”Tämä Pink Floyd-tribuutti lähti liikkeelle vuonna 2019. Nyt on kolmas kesä menossa”, toteaa puolestaan kosketinsoittimia bändissä soittava Tommi Teronen.

”Pink Floydin musiikki on kerroksellista, moni-instrumentaalista ja siinä on leveitä isoja soundeja. Kun miettii, millaisilla areenoilla ja kuinka valtaville yleisöille Pink Floyd on esiintynyt – ja sitten miettii, että tehdään biisejä autotalliversiona – tajuaa että yhtälö ei ole ihan yksinkertainen”, myöntää Jussi Teronen.

Muidenkin bändien biisejä tämä sakki osaa toki soittaa, ja niitäkin otetaan ohjelmistoon sopivassa määrin.

”Arvostamme taidokasta musisointia ja instrumenttien hallintaa. Meillä on kaikilla myös omaa musiikkituotantoa, tämä Lazy Diamonds on vain pieni osa sitä, mitä kaikkea teemme”, painottaa Marko Kylväjä.

”Me tehdään pieteetillä se, mikä tehdään. Ja jos ei aina kaikki mene putkeen, niin musiikkipiireissä kulkee vanha sanonta ”viiden minuutin häpeä korvaa kuukausien harjoittelun”. Sillä asenteella mennään.”

Lazy Diamonds veti keikan Sastamalassa Bistro Laiturissa heinäkuun lopulla ja seuraava esiintyminen on Seukku24-tapahtumassa Vammalan Seuratalolla 31.8.

Jussi Terosen Fender Stratocaster- tyyppinen kitara on tyypillinen Pink Floydin tuotannossa. Kuva: Lazy Diamondsin arkisto

Jätä kommentti