Elämän suuriin kysymyksiin etsitään vastauksia Alfa-kurssilla – ”Erilaiset näkemykset ja mielipiteet ovat sallittuja”

Sammaljoella vaimonsa ja eläinkatraansa kanssa asuva Reijo Telaranta on päässyt tapaamaan Alfa-kurssin pioneeria Nicky Gumbelia elämänsä aikana henkilökohtaisesti. Kuvassa Telarannan rapsuteltavana yksi omista vuohista.

Mitä tapahtuu, kun kuolemme? Onko Jumala olemassa? Miten ja miksi rukoillaan?

Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin etsitään vastauksia kristinuskon perusteisiin paneutuvalla, syyskuussa alkavalla Alfa-kurssilla Sastamalan pääkirjaston Lizelius-salissa.

Alfa-kurssilla pysähdytään kristinuskon peruskysymysten äärelle, ja se on suunnattu erityisesti ei-kristityille, mutta ovi on toki auki muillekin kiinnostuneille.

”Kurssille mahtuu vielä mukaan,” kertoo Alfa-tiimiin kuuluva Reijo Telaranta.

”Tervetulleita ovat kaikki ateisteista uskossa oleviin, ja kaikki siltä väliltä. Kurssisisältöä ei ole tehty monimutkaiseksi, vaan asioista puhutaan arjen tasolla ja konkreettisesti.”

Eläkepäiviä viettävä, mutta edelleen hyvin toimelias Reijo Telaranta iloitsee siitä, että kurssia on lähdetty toteuttamaan Sastamalassa yhteiskristillisin voimin.

Pitkän ja monialaisen uran toimittajana ja lisäksi erilaisissa johtotehtävissä kristillisellä mediakentällä tehnyt Telaranta on aina uskonut yhteistyön voimaan.

Hänet tunnetaan myös saarnamiehenä sekä luterilaisen, että vapaiden suuntien seurakuntien puolella. Elämänkokemuksen lisäksi monipuoliset työtehtävät ja luottamustoimet ovat lisänneet perspektiiviä nähdä asioita eri näkökulmista.

”Erilaiset näkemykset, mielipiteet ja kysymykset ovat kurssilla sallittuja. Keskustelu on siellä yksi keskeisimpiä asioita”, hän painottaa.

Elämän suuret kysymykset kiinnostavat ihmisiä. Kuvituskuva: Minna Isotalo.

Yhteiskristillisyys on aina ollut Telarannalle tärkeää, ja yhteistyötä kristittyjen kesken kannatti Alfa-kurssin pioneerikin, kurssikonseptin kehittänyt englantilainen anglikaanipastori Nicky Gumbel.

”Olen saanut tavata hänet henkilökohtaisesti. Nicky Gumbel oli rento, iloinen, helposti lähestyttävä, ja tosi mukava kaveri”, luonnehtii Telaranta.

”Vaikka on erilaisia seurakuntia, niin meillä kristityillä on sama usko. Joku kokee luterilaisen kirkon omaksi kodikseen, joku toinen vapaiden suuntien seurakunnat. Aivan niin kuin ihmisillä on erilaisia koteja, niin on myös erilaisia seurakuntakoteja. Pidän sitä hyvänä asiana”, selvittää Telaranta.

”Minulle tärkeintä on, että opillisesti ja julistuksellisesti pysytään evankeliumissa. Siinä perusasiassa, että pelastua voi vain yksin uskosta Jeesukseen. Kirkon pitää uskaltaa olla kirkko”, ajattelee Telaranta.

”Sekin on hyvä muistaa, että tällä tiellä kaikki kompastelevat ja kaatuvat. Armon ymmärtäminen on  tärkeää.”

Telaranta on huomannut, että ihmiset pohtivat paljon elämän suuria kysymyksiä, vaikka eivät aina sitä ääneen sanoisikaan. Alfa-kurssilla näitä ajatuksia on mahdollisuus jakaa muiden kanssa. Ryhmäkeskustelujen lisäksi kurssi-iltaan sisältyy musiikkia, opetusta ja yhteinen ateria.

Alfa-Kurssit ovat olleet suosittuja ympäri maailmaa, ja niitä on järjestetty yli 150 maassa. Pääkirjaston Lizelius-salissa pidettävän Alfa-kurssin järjestävät yhteistyössä Sastamalan evankelisluterilainen seurakunta, Vammalan helluntaiseurakunta, Sastamalan vapaaseurakunta ja Vammalan seudun Kansanlähetys.

Kurssista kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoja ja ilmoittautua Reijo Telarannalle p. 0400 412628. Ilmoittautumiset 9.9. mennessä. Ensimmäinen kokoontuminen on 12.9.2024. Kurssikertoja on kaikkiaan 11, joiden lisäksi on yksi kurssiviikonloppu Leirimajalla.

”Kaikki me kompastelemme ja kaadumme välillä elämän tiellä”, tietää Telaranta. Kuvituskuva: Anne Heikkilä

Jätä kommentti