KESKUSTELE: Tukisäätiöstäkö Vammalan seurakuntatalon pelastus? – Kansalaiskeräyksellä pyritään saamaan varat rakennuksen peruskorjaukseen

Tiistai-iltana koolla ollut Sastamalan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti, että Vammalan seurakuntatalon kiinteistöä ei vielä myydä Sastamalan kaupungille, vaan asia palautetaan uudelleen kirkkoneuvoston käsiteltäväksi. Äänestystulos oli selkeä, 20-7.

Ehdotuksen tehnyt kirkkovaltuutettu Elisa Junttila kertoi, että joukko seurakuntalaisia on perustamassa tukisäätiötä, jonka kanssa seurakunta voisi aloittaa neuvottelut Vammalan seurakuntatalosta ja kiinteistöstä.

Neuvottelujen tavoite olisi, että tukisäätiö käynnistäisi laajan kansalaiskeräyksen, jonka turvin säätiö peruskorjaisi seurakuntatalon uudelleen käyttöön. Seurakunta joko myisi tai luovuttaisi vastikkeetta rakennuksen säätiölle, joka vuokraisi tilat seurakunnalle.

Keräystavoite on 1-2 mme.

A-insinöörien tekemä kustannusarvio peruskorjauksesta on 2,8 mme.

Junttila kertoi Alueviestille olevansa tyytyväinen kirkkovaltuuston päätökseen.
”On tärkeää, että asia valmistellaan uudelleen ja lisävaihtoehtoja kartoitetaan avoimesti. Tarkoitus on, että tukisäätiö perustetaan mahdollisimman pian. Sastamalassa ollaan laajasti sitä mieltä, että näin suuressa seurakunnassa pitää olla ainakin yksi seurakuntatalo”, hän toteaa.

KESKUSTELE: Mitä mieltä olet kansalaiskeräyksestä, jonka tavoitteena on kerätä varat Vammalan seurakuntatalon peruskorjaamiseksi?

Jätä kommentti