Kiikoisten aurinkopuiston vuotuinen tuotanto vastaisi noin 17 000 kodin sähkönkulutusta

Aurinkopaneelit, lampaat
Aurinkopaneelit.

Sastamalassa Alight suunnittelee aurinkopuistoa Kiikoisiin. Sen kapasiteetti olisi 90 megawattia ja pinta-ala noin 120 hehtaaria.

Aurinkopuiston sähköntuotannoksi arvioidaan 85 gigawattituntia vuodessa. Se vastaa noin 17 000 kodin vuotuista kulutusta. Määrä perustuu 5 000 kilowattitunnin keskimääräiseen kulutukseen, kun ei ole sähkölämmitystä.

”Paikallisella tasolla hanke tuo kunnalle lisätuloja. Pitkäaikaisena omistajana Alight sitoutuu yhteisöön ja varmistaa, että kaikki hyötyvät aurinkoenergian tuottamasta arvosta ympäristölle, yhteiskunnalle ja taloudelle”, sanoo yhtiön Suomen maajohtaja Alexander Rudberg.

Alight kehittää ja operoi aurinkopuistoja Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö myy niiden tuottamaa puhdasta sähköä energiaintensiivisille yrityksille sähkönhankintasopimuksilla. Malli takaa ostajalle edullisen ja ennustettavan sähkön hinnan sekä varmistaa aurinkopuiston taloudellisen kestävyyden.

Kiikoisissa rakennustyöt on määrä aloittaa ensi vuonna. Aurinkopuisto olisi käytössä vuonna 2026.

Alight on jo käynyt keskusteluja uusiutuvasta energiasta kiinnostuneiden yritysten kanssa. Syvällisempiä neuvotteluja käydään hankkeen rakennustöiden lähestyessä.

Yhtiö esittelee projektia paikallisille asukkaille maanantaina 23. syyskuuta.

Lue myös:

Jättimäinen aurinkovoimala suunnitteilla Kiikoisiin

Jätä kommentti