Melkein kuin Hollywoodissa – Valtatie 2:n varrella oleva meluvalli maisemoidaan Huittinen -tekstillä

Valtatie 2-varrella oleva meluvalli on kaiken kaikkiaan 1,1 hehtaarin suuruinen. Istutusalue tulee jatkumaan siitä noin sadan metrin matkalta.

Aiemmin rikkaruohoa kasvanut meluvalli valtatie 2:n varrella Huittisissa saa siistimmän ulkonäön.

Huittisten kaupungin maanrakennuspäällikkö Johanna Kalaoja kertoo, että meluvalli tullaan peittämään nurmella, havuistutuksilla ja näyttävällä Huittinen-tekstillä.

Kaiken kaikkiaan maisemoitavaa aluetta on noin 1,1 hehtaaria, istutusalue tulee kattamaan tästä noin sadan metrin matkan, mikä on noin 1 200 neliömetriä.

”Työt meluvallin siistimiseksi aloitettiin jo viime vuonna tekemällä alueelle huoltotie. Tänä vuonna valli on niitetty ja ruiskutettu rikkaruohojen kitkemiseksi. Lisäksi alueelle on tuotu hiekkapitoisempaa maata kukkien menestystä parantamaan”, Kalaoja sanoo.

Maanrakennuspäällikkö arvioi, että nurmi tullaan kylvämään alueelle vasta ensi vuonna.

”Teemme varmasti vielä yhden torjuntakäsittelyn keväällä, jotta rikkaruohot saadaan hävitettyä mahdollisimman tehokkaasti ja nurmi pääsee kasvamaan siistinä. Emme tietenkään tiedä, millainen siemenpankki vallissa on jo olemassa, mutta uskon, että tällä keinolla rikkaruohoista päästään eroon ja alue pysyy ihan siistinä.”

Nurmialuetta tullaan hoitamaan niittytyyppisesti ja se niitetään kerran vuodessa

”Virallista niittyä alueelle ei saa, koska maa ei ole kovin hiekkapitoista, mutta laitamme kylvönurmen joukkoon kukkaseosta, joten toivottavasti valli myös kukkii tulevaisuudessa”, Kalaoja sanoo.

Huittinen-teksti toteutetaan näyttävästi omalle, katetulle alueelleen

Meluvallin maisemoinnin urakoitsijana toimii Puutarhatyö Lahti. Työ tehdään raha edellä.

”Maisemoinnille on asetettu 75 000 euron kattohinta ja rahalla tehdään kaikki se, mitä sillä saadaan”, Kalaoja kertoo.

Maanrakennuspäällikön mukaan havainnekuvia meluvallin ulkonäöstä on piirretty jonkin verran, mutta lopullinen suunnitelma tehdään vasta paikanpäällä.

”Aluetta on aika vaikea hahmotella paperille ja sen takia istutusalueet lukitaan lopullisesti vasta sitten kun saadaan mallattua, miten istutusalueet näyttävät parhaalta.”

Istutuksissa tullaan käyttämään ainakin erilaisia havupuita ja -pensaita.

”Huittinen-teksti toteutetaan näyttävästi omalle, katetulle alueelleen. Myös tämän suhteen tarkemmat suunnitelmat täsmentyvät vasta myöhemmin”, Kalaoja sanoo.

Huittinen-tekstin ajatus on saada ohiajava liikenne huomaamaan kaupunki Hollywood-kyltin tyyliin.

”Kakkostietä pitkin Huittisten ohi ajaa valtava määrä ihmisiä. Toivon, että tällä keinolla saamme kiinnitettyä heidän huomionsa ja ohikulkijat poikkeamaan Huittisiin”, Kalaoja toteaa.

Jätä kommentti