Sastamala kutsui kylään kaupungintalolle – seurauksena yleisöryntäys ja mieletön ”suksee”

Sastamalan Opiston opettaja Miikka Mäkelä ja rehtori Sini-Mari Lepistö kertoivat kurssitarjonnan lisäksi Sastamala-villasukkien herättäneen kovasti kiinnostusta. Ohjeen on kehittänyt opistossa käsitöitä opettava Sari Rossi-Ollila. ”Lupaan, että ohje tulee vielä julki, jotta mahdollisimman moni saa hyvän syyn tarttua kutimiin”, Lepistö jutteli.

Sastamalan kaupungintalon portaissa oli tunkua torstaina, kun kaupunki juhlisti olemassaolonsa 15-vuotispäivää.

Juhlakalu oli myös talo, jossa avoimia ovia vietettiin, sillä piirimielisairaalaksi aikanaan valmistuneella rakennuksella on ikää jo komeat 100 vuotta.

Talossa oli tarjolla monenmoista ohjelmaa Sastamalan Opiston ”aarrejahdista” elinkeinopalveluiden onnenpyörään, Pirhan etäpalveluiden esittelystä historiatietoon – VaLePaa, Herra Hakkaraista ja kakkukahveja tietenkään unohtamatta.

Monen viranhaltijan ovi oli auki tiedonjanoisten ja uteliaiden tulla ja kysyä. Kaupunginjohtajan pöydän takana kävi istahtamassa useampi rohkea. Minkähänlaisia päätösesityksiä mahtoi mielissä kehkeytyä?

Ilmeisesti ei mitään vallan mullistavaa, sillä kaupunginjohtaja kuvailee syntymäpäivien sujuneen leppoisissa tunnelmissa.

”Todella mukava päivä. Ihmiset ovat olleet hyvällä tuulella ja mielissään, kun meillä on ovet auki ja saa poiketa jutulle”, Jarkko Malmberg totesi.

”Kakkua piti hommata lisää, kun kävijöitä oli niin paljon. Arvioisin 850 – 1000 henkeä. Yleisöryntäys oli ihana yllätys. Tämä tapahtuma on mieletön suksee”, iloitsi puolestaan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Maarit Rapp.

Katja Ahola ja lapset Lilja, Silja ja Minja tulivat muun muassa kakkua maistamaan.

”Rakentavia keskusteluita”

Mitäpä kaupungintalon vieraat sitten tuumailivat?

”Oikein hyvä idea järjestää tällaista. Ei haittaisi yhtään, vaikka olisi jatkossa aina kerran vuodessa. Oli maistuvat kahveet ja mielenkiintoista nähtävää”, juttelivat Pertti Kulmala, Hannu Hirvikorpi ja Sinikka Taimi.

Markku Lindroos kävi kysymässä kaupungin kuulumisia muun muassa konsernilakimies Katja Arve-Saloselta.

”Kuulin että juuri nyt on taloudellista haastetta, mutta isossa kuvassa Sastamalalla menee hyvin”, kertoi Lindroos.

”Sellaisen toiveen esitin, että kaupungin edustajat juttelisivat ELY-keskuksen kanssa Laukulan risteyksestä. Valtatielle 12 pitäisi saada siihen kohtaan kolmas kaista kääntyville, olisi liikenneturvallisuuden kannalta tärkeää”, Lindroos jatkoi.

Matti Luukkanen oli tyytyväinen visiittinsä antiin:

”Oli hyvä nähdä johtavia viranhaltijoita. Heillä oli aikaa rakentaville keskusteluille.”

Katja Ahola viihtyi kaupungintalolla lastensa Minjan, Liljan ja Siljan kanssa. Katjan ollessa työssään sairaalassa on perheen nuorimmainen Silja Ojansuun päiväkodissa. Isosiskot käyvät Vareliuksen koulua.

”Meille Sastamala on hyvä paikka asua. Tarvitsemamme palvelut on kaikki lähellä, ja harrastusmahdollisuuksia on riittävästi”, Katja sanoi.

Markku Lindroos halusi kuvaan kaupungintalon ja sen pihamaalla olevan puuveistoksen kera. ”Veistos on sukulaispoikani käsialaa. Hieno on tuo 100-vuotias talokin”, Lindroos tuumaili.
Kaupunginjohtajan juttusilla poikkesi myös Herra Hakkarainen. Kuva: Maarit Rapp.
Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua myös kaupungintalon kupeessa sijaitsevaan vanhaan kappeliin. Pertti Kulmala, Hannu Hirvikorpi ja Sinikka Taimi eivät jättäneet tätä tilaisuutta käyttämättä.

Jätä kommentti