
Korkealla mäen päällä olevaa punaista ravintolarakennusta ei voi olla huomaamatta, jos yhtään vilkaisee ympärilleen, kun ajelee Pori-Tamperetietä Mouhijärven kohdalla.
KyläRavinteli lukee plakaatissa vihrein kirjaimin. Kyseinen uusi ravintola avattiin tammikuussa, ja se on Juuli Seppälän ja Katri Lehtimäen yhteinen yritys – ja toteutunut haave.
”Olemme kumpikin koulutukseltamme ravintolakokkeja, ja tehneet pitkään töitä ravintola-alalla. Minulle Mouhijärvi ei ollut alun perin ensimmäinen paikka, johon olisin ajatellut perustaa ravintolan, mutta tässä sitä nyt ollaan”, hymyilee aiemmin myös Karkussa baaria pitänyt Katri Lehtimäki.
Paikkavalinta on kuitenkin osunut kohdalleen.
”Sijainti on erittäin hyvä. Täällä ei ole varsinaisia kilpailijoita. Lounasravintoloita on kyllä, mutta meillä ei ole lounasta, ja painotamme eri aukioloaikoihin niiden kanssa”, Lehtimäki kertoo.
”Lounasravintoloissa vinkataan meistä, jos asiakas on kiinnostunut tämän tyyppisestä paikasta – ja samoin me vinkkaamme alueen lounaspaikoista, jos asiakkaat sellaista kyselevät. Palvelut ennemminkin täydentävät toisiaan”, hän näkee.

Ravintolan tilat ovat käyneet läpi perusteellisen muodonmuutoksen. Aiemmin samassa rakennuksessa on toiminut Pub Nostalgia, ja sen jälkeen vaateliike Kultalyhty. Paikka remontoitiin perusteellisesti, uuden ravintolan tiloista haluttiin tehdä viihtyisät ja ”omannäköiset”. Keittiö uusittiin kokonaan.
Sisustuksessa on onnistuttu – Mouhijärven KyläRavinteli on kaikkea muuta kuin tunkkainen, hämärä tai varsinkaan mikään nuhjuinen baari. Se on tyylikäs, ja samalla kodikkaan viihtyisä ravintola. Korkealla oleva katto ja suuret ikkunat tekevät salista valoisan.
Asiakaspaikkoja ravintolassa on kaikkiaan 80, ja kesäkaudella lisätilaa tuo komean kokoinen terassi.
”Saimme vuokranantajalta vapaat kädet sisustuksen suhteen. Monet asiakkaat ovat sanoneet, että täällä on kotoisaa, ja se tuntuu mukavalta”, sisustuksen suunnittelusta vastannut Juuli Seppälä paljastaa.
Vaikka puitteetkin ovat tärkeät, kaikista tärkeimmäksi asiaksi ja vahvaksi valttikortikseen yrittäjänaiset nostavat kuitenkin ruokapuolen.
”Ruoka edellä mennään, teemme kaiken alusta saakka itse – pizzataikinoista ja sämpylöistä lähtien. Asiakkaat arvostavat sitä”, Seppälä mainitsee.
”Tänne voi tulla pelkästään oluellekin – tai sitten voi varata pöydän etukäteen, ja halutessaan vaikka pyytää etukäteen ylimääräistä menua. Ja kaikkea siltä väliltä”, jatkaa Katri Lehtimäki.
”Tämä on kaikkien paikka, eli tänne voi tulla yhtä hyvin työvaatteet päällä kuin ykköset ylläkin.”

Menu on vaikuttavan monipuolinen. Ruokalistalla on muun muassa siipiä, pizzoja, erilaisia koreja ja burgereita – ja niiden lisäksi yllätyksiäkin.
”Meiltä saa myös esimerkiksi etanoita tai kunnon pihviaterian, ja listalta löytyy myös kasvisvaihtoehtoja”, naiset selvittävät.
”Jälkiruokavaihtoehtojakin on runsaasti. Esimerkiksi erilaiset kakut ovat bravuureitamme.”
Uuden KyläRavintelin toiminta on yrittäjäkaksikon mukaan lähtenyt käyntiin ilahduttavan vauhdikkaasti.
”Lujaa on lähtenyt liikkeelle, väkeä on käynyt paljon”, he iloitsevat, ja ovat luottavaisella mielellä jatkonkin suhteen.
”Meillä on molemmilla kova usko siihen, että ei tämä voi huonosti mennä. Ei ainakaan, jos se meistä on kiinni, maailman tilanteille tietysti kukaan ei mahda mitään.”