Pakastehernettä viljellään Säkylässä toimivalle Apetitille ennätyksellisen suurella pinta-alalla

Apetit, Pakasteherneen tuotantoa
Pakasteherneen tuotantoa.

Säkylässä toimivalle Apetitille viljellään pakastehernettä tänä kesänä ennätyksellisen suurella pinta-alalla. Kiihkeimmillään puintia tehdään ympäri vuorokauden.

Pakasteherneen viljelyala on kasvanut. Kuluvalla satokaudella sitä viljellään noin 2 000 hehtaarilla.

Herne pakastetaan tuoreena, noin kahden tunnin sisällä puimisesta. Puinnin sujuvuutta rytmitetään oikea-aikaisella kylvöllä.

Sopimusviljelijöitä Apetitilla on noin 170. Herneen lisäksi sopimusviljeltäviä kasveja ovat lanttu, mukulaselleri, palsternakka, peruna, pinaatti, porkkana, punajuuri, purjo ja uutena sipuli.

Apetitin sopimusviljelytykseen valitsemat lajikkeet ja viljelymenetelmät kokeillaan ennen käyttöönottoa Räpin koetilalla Köyliössä.

Jätä kommentti