
Sastamalan Häijäässä sijaitsevan Herkkujuustolan kansainvälistymistyö sai merkittävän askeleen heinäkuussa New Yorkissa, jossa juustomestari Peter Dörig osallistui alan vuoden tärkeimpään B2B-tapahtumaan, Fancy Food Show’hun. Tapahtuma kokosi yhteen yli tuhat juustokauppiasta eri puolilta maailmaa, ja Dörig oli mukana ainoana suomalaisena toimijana.
Vierailu jatkoi keväällä alkanutta vientiä, kun Herkkujuustolan Vilho- ja Mouhitaler-juustot saapuivat ensimmäistä kertaa amerikkalaisten juustokauppojen hyllyille. Myös uutuusjuusto Marmori matkasi Yhdysvaltoihin jo tuotekehitysvaiheessa ja sai lupaavan vastaanoton. Palautteissa muun muassa todettiin, että koko Amerikka tulee rakastamaan sitä.
Matkan aikana Dörig esitteli Herkkujuustolan tuotteita amerikkalaisille ostajille, sekä verkostoitui juustokauppojen kanssa Manhattanilla ja Brooklynissa. Tapahtuma vahvisti yhteyksiä Yhdysvaltain kasvavaan juustomarkkinaan ja avasi Dörigin mukaan ovia uusiin vientimahdollisuuksiin.
Herkkujuustola panostaa tulevaisuudessa entistä vahvemmin vientiin myös muualle Eurooppaan, esimerkiksi Ruotsiin, Belgiaan ja mahdollisuuksien mukaan Sveitsiin. Yrityksen perustaja Peter Dörig kutsuttiin pari vuotta sitten mukaan Nordic Cheesemongers -ryhmään, jossa hän on toiminut ainoana suomalaisedustajana.
Ryhmässä on mukana runsaasti norjalaisia, ruotsalaisia ja tanskalaisia juustomestareita, ja sen tavoitteena on edistää pohjoismaisten artesaanijuustojen tunnettuutta niin Pohjolassa kuin kansainvälisestikin.
Herkkujuustolalle erityisen tärkeä tavoite olisi saada edes yksi Herkkujuustolan juustoista myös Sveitsin markkinoille, onhan Peter itse sieltä kotoisin.
“Tämä on yksi ajankohtaisimmista tavoitteistamme”, hän toteaa.
Tämän vuoden marraskuussa Herkkujuustola osallistuu ensimmäistä kertaa historiansa aikana arvostettuun World Cheese Awards -kilpailuun. Kilpailu järjestetään Sveitsin pääkaupungissa Bernissä, mikä tekee osallistumisesta Peterille henkilökohtaisesti merkityksellisen hetken.
Marmori on juustomestari Peter Dörigin taidonnäyte, joka hänen mukaansa yhdistää kauneuden ja makujen syvyyden.
“Kyseessä on maailmalla uudenlainen, tuhkalla marmoroitu kittijuusto, jossa tuhkan hienostuneet aromit sulautuvat juuston pehmeään rakenteeseen luoden voimakkaan, umamisen mutta samalla herkän makumaailman. Se on juusto, joka kutittelee makunystyröitä ja jättää mieleenpainuvan jälkivaikutelman. Lisäksi juuston marmorikuviointi tekee siitä juhlapöydän katseenvangitsijan”, Dörig uskoo.
