Kesätoiminnassa on ollut kyse Sastamalan keskustan alueen kesätoiminnasta 1.-2. -luokan oppilaille, ja se on toteutettu kesäkuun aikana 20-25 lapselle. Toimintamalli kehitettiin aikanaan sivistyspalveluiden ja Sotesin yhteistyönä.
Vuoden 2025 talousarvion hyväksymisen yhteydessä sivistyspalveluihin kohdistui mittavia säästötoimia annettuun talousarvioraamiin pääsemiseksi. Näitä toimia oli perusopetuksen osalta mm. tuntijakoon ja tuntikehykseen kohdistuneet leikkaukset. Ennen lakisääteiseen toimintaan puuttumista säästötoimet kohdistuivat ei-lakisääteiseen palveluun, kuten ko. kesätoiminta.
Säästötoimenpiteiden kokonaisuudesta päätettiin osana vuoden 2025 talousarvion hyväksymistä syksyn 2024 aikana sivistyslautakunnassa, kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa.
Kaupungin taloustilanne ei ole kohentumassa tulevina vuosina ilman merkittäviä toimia. Vähenevät oppilasmäärät pienentävät kaupungin saamaa valtionosuutta. Menot siis kasvavat ja tulot vähenevät. Itsestään selvää on, että palveluiden korkeasta laadusta pidetään kiinni. Yhtälön ratkaiseminen edellyttää laajaa kuntalais- ja päättäjäkeskustelua. Keskustelun päätteeksi on tehtävä päätökset, joilla edetään kohti tulevaa. Yhdessä.
Pekka Kares
kasvatusjohtaja
Aiemmin yleisönosastollamme:
Todella kurjaa että kasvatusjohtaja tahallaan haluaa aiheuttaa eripuraa kaupungin eri alueiden välillä. Sitä on Sastamalassa muutenkin liikaa ja annetaan syrjemmässä asuville mielikuvaa että eivät saa yhtä hyviä palveluja. Kesätoiminnassa on ollut aiempina vuosina lapsia eri puolilta Sastamalaa. Se ei ole ollut mikään keskusta-alueen luksuspalvelu. Luonnollisesti sinne on vanhemmat kuljettaneet mikäli työpaikka on sijainnut järkevän matkan päässä.
Ei tällaiset säästökohteet ainakaan houkuttele lapsiperheitä muuttamaan Sastamalaan.
Ja kyllä siellä kesätoiminnassa on ollut lapsia muualtakin kuin keskustasta, ihan Keikyästä ja Karkusta saakka.