Alueviesti seuraa: Kiikoisten ja Sastamalan yhdistyminen valtuustoissa

Kello 21.33: Alueviestiin tulossa raportti kokouksesta myöhemmin illalla. Live-seuranta päättyy.

Kello 21.17: Kiikoisissa valtuuston kokous on lopetettu. Kokousta ei saatu päätösvaltaiseksi. Uusi kokous on Toukolan koululla keskiviikkona 18.4.

Kello 20.46: Varavaltuutettujen saaminen paikalle näyttää vaikealta. Kiikoisissa kokous edelleen keskeytettynä. Paikalla arvioidaan, että saattaa tulla uusi kokouspäivä.

Kello 20.40: Kokousväkeä Kiikoisten kunnantalon edustalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kello 20.20: Kiikoisissa kokous on edelleen keskeytettynä. Poliisi on myös pyydetty paikalle.

Kello 20.05: Kiikoisissa keskustan valtuustoryhmä marssi ulos, joten kokous ei ole enää päätösvaltainen. Keskustan valtuutettuja ja varavaltuutettuja pyritään saamaan paikalle.

Kello 19.44: Kiikoisten kunnanvaltuuston kokous on keskeytetty. Yleisö on poistettu salista. ”Täällä on täysi tivoli!” raportoidaan paikalta.

Kello 19.30: Kiikoisissa on ehdotettu, että kokousta ei jatketa. Kokoomuksen valtuustoryhmä poistui neuvottelutauolle. Yleisö ei ole mahtunut valtuustosaliin. ”Täällä on täysi farssi!”

Kello 19.30: Sastamalan kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkoillan kokouksessaan Kiikoisten ja Sastamalan yhdistymisen. Kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti valtuusto päätti esittää yhdessä Kiikoisten kunnan kanssa valtioneuvostolle, että Kiikoisten kunta liitetään Sastamalan kaupunkiin vuoden 2013 alusta lukien.

Asian käsittely kirvoitti muutaman puheenvuoron. Sastamalan Sitoutumattomien Maire Villo esitti, että liitosta ei hyväksytä. ”Mielestäni liitokselle ei ole perusteita”, Villo sanoi. Hän vetosi muun muassa asiointimatkojen pitenemiseen ja Kiikoisten taloustilanteeseen. Villon esitystä ei kannatettu.

Kello 19.00: Sastamalan kaupunginvaltuuston ja Kiikoisten kunnanvaltuuston kokoukset alkoivat. Kokousta seuraa Sastamalassa harvalukuinen yleisö. Kiikoisissa on väkeä enemmän kuin kunnantalolle mahtuisi.

 

  • Nimetön

    Keskustalaiset rikkovat lakia josseivät ole käytettävissä ja estävät kokouksen jatkon…

  • Nimetön

    Kaiken tunteen palon keskelläkin on hyvä muistaa, että elämää on myös päätösten jälkeen – suunnasta riippumatta.

  • Nimetön

    Kunnanvaltuuston kokoukset ovat julkisia. Mikäli kokouksessa syntyy epäjärjestystä, kokous on keskeytettävä tai lopetettava.

      • Nimetön

        Puheenjohtajan mielestä ilmeisesti vain kymmenen henkilöä eivät häirinneet kokousta.

  • Tyrvääläiset

    Jotenkin vaan tuntus että kiikoslaiset sopis paremmin porilaisten porukkaan……

  • Nimetön

    Kokous voidaan keskeyttää järjestyksen palauttamiseksi ja se kuuluu poliisille. Valtuutetuilla ei ole laillista oikeutta kieltäytyä hoitamasta tehtäväänsä ilman todellista estettä, jollaiseksi eri mieltä oleminen valtuuston enemmistön kanssa ei riitä.

  • Nimetön

    Miksi ihmeessä Sastamalan valtuustolla on niin hirveä hinku liittää Kiikoinen sastamalaan.
    Ei siitä tule muuta kuin hankaluuksia entisten lisäksi.

  • Nimetön

    Aamulehden mukaan puheenjohtaja määräsi yleisön ulos. Kyllä näin tärkeässä asiassa pitää kuntalaisten saada kuulla valitsemiensa edustajien puheenvuorot. Ei tälläisiä kokouksia pidetä lukkojen takana.

    • Nimetön

      Jos yleisö häiritsee kokusta on valtuuston puheenjohtajalla oikeus poistaa häiriötekijät!

      • Nimetön

        Kokous oli järjestetty liian pieneen tilaan. Etukäteen tiedettiin, että yleisöä on paljon. Jos kaikki halukkaat etvät mahdu kuulemaan keskustelua, syntyy ilman muuta hälyä. Järjestäkää seuraava kokous Toukolan koululle, siellä on tilaa. Käsittääkseni sitä oli esitettykin jo nyt keskeytetyn kokouksen pitopaikaksi, mutta jollekin tai joillekin järjestely ei käynyt.

  • Nimetön

    Neljännes valtuutettuja tarvitaan kutsumaan valtuuston kokous uudelleen koolle Sastamalassa päättämään ettei oteta noita kiikoslaisia kunnes ne tänne halua! Riitaa siitä vaan tulee!

    • Nimetön

      Tekisittepä sen!! Mutta taitaapi olla että sastamalan silmissä kieppuu ne kiikoisten eurot..

  • Kiikoislainen

    Toivottavasti pysytään itsenäisinä. Todellista tarvetta liittymiselle ei ole!

    • Nimetön

      Eihän tässä siitä ole kyse ollenkaan, vaan siitä, että osa porukasta haluaa satakuntaan. Mutta eivät taida teitä enää tämän jälkeen sinnekään huolia. No, valtio huolehtii parin vuoden päästä viimeistään yhdistymisestä, ja niin on varmaan parasta. Ilman rahaa ja vaihtoehtoja ei voi kiukutella, mutta eipä kyllä esittää vaatimuksiakaan.
      En kyllä usko, että kukaan on niin lapsellinen, että kuvittelee tuhannen asukkaan kunnan voivan pysyä itsenäisenä. Aikuisten oikeesti, eihän????

  • Nimetön

    Näistä kuntaliitoksista jotka tehdään olemattomilla äänieroilla ei seuraa kuin sukupolvien katkeruus. Kysykää vaikka alastarolaisilta / Loimaa tai nurmolaisilta / Seinäjoki.

  • Jini

    Kiikoinen on keskellä ei mitään, joten miksi se pitäisi mihinkään liittää? Sastamalalla on ihan riittävän kokoinen alue muutenkin. Talousalueena Sastamala on Pirkanmaata ja Kiikoinen…ööö… vaikka Porin talousaluetta… Kiikoinen voisi muodostaa kahden muun pikku-kunnan: Lavian ja Kullan kanssa vaikka oman kaupunkinsa: Lakuinen.

  • Nimetön

    Täälläkin taas joku katkeroitunut kokoomuslainen tekee juuri sen mitä osaa, muuta ei osaa ja muuhun ei pysty kuin likasankoa kaatamaan. Juuri niin kokoomuslaista kirjoittelua tuo edellinen!

  • Kepuliini

    Häpeisitte Keskustan/Pro-liikkeen henkilöt: Olavi Isonokari, Mattila Antti-Matti, Jaakola Birgit , Lehtonen Jorma, Jaakola Jari, Niemi Taina, Sirola Jarmo Ja Tietenkin monta kuukautta Kiikoisissa asunut Pro-Ukko Markku Väkkärä.

    Ette sitten enää muuta keksineet kuin häiriköidä Valtuuston kokousta sekä sen lisäksi rikkoa kuntalakia.

    Porukkaakaan ette saaneet tarpeeksi, piti vielä pikkulapset väkisin raahata ja laittaa huutamaan mielipiteitänne, porukastanne pikkulapsia oli n.50%.

    Keskustan kiristystoimet kunnanjohtajaakin kohtaan ovat tulossa julki.

    • Nimetön

      Niinpä, enpä ole ennen nähnyt että esikoulu- ja alakouluikäiset olisivat olleet noin kiinnostuneita ”politiikasta” …. ja vanhemmat oikein yllyttivät metelöimään…..

  • tuntematon

    EIKÖHÄN TÄMÄ OLE VÄHÄN VANHA JUTTU JA JOUTAISI POISTETTAVAKSI

Kommentointi ei ole käytössä.