Suodenniemen koululle Vihreä lippu

Suodenniemen koulu on saanut Vihreän lipun tunnustukseksi pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.
Vihreä lippu on kansainvälinen ympäristökasvatusohjelma. “Ohjelman avulla olemme onnistuneet liittämään kestävän kehityksen konkreettiseksi osaksi jokapäiväistä arkeamme. Lapset ovat Vihreä lippu -projektissamme aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita aikuisten rinnalla niin päätöksenteossa, suunnittelussa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin lapsemme saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta sekä elämyksiä ja oivalluksia ympäristönsuojelusta ja kestävästä elämäntavasta”, selvittää opettaja Kirsi Elomaa.
Suodenniemen koulu on osallistunut aktiivisesti moniin teemapäiviin yhteistyössä muun muassa paikallisen metsästysseuran ja metsänhoitoyhdistyksen kanssa. “Vihreä lippu -ohjelman mukaisesti olemme tehneet ympäristökasvatuksen projekteja energiasta ja jätteeen vähentämisestä”, Elomaa kertoo.
Koulussa vietetään Vihreä lippu -juhlaa 2.2. kello 12, jolloin Vihreä lippu nousee salkoon.