Kaupunki tekemässä lisäsatsauksen kirjakortteliin – osa rahoituksesta elyltä

Sastamalan kaupunki osti suojellun Bäckmanin Tornihuvilan 350 000 eurolla kaupunginvaltuuston päätöksellä vuonna 2008.

Sastamalan kaupunki aikoo remontoida Pukstaavin naapurissa sijaitsevan Bäckmanin tornihuvilan. Taloudellista satsausta ollaan tekemässä myös Herra Hakkaraisen talon piha-alueen kunnostamiseen.

Yhteensä hankkeen kustannukset ovat tänä ja ensi vuonna arviolta noin 450 000 euroa, josta 200 000 euroa on mahdollista kattaa Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Kaupungin mukaan Pukstaavi, tornihuvila ja Herra Hakkaraisen talo piha-alueineen tarjoavat yhdessä ainutkertaisen mahdollisuuden kokonaan kaupungin omistuksessa olevan kirjakulttuurikorttelin kehittämiseen Vammalan historiallisessa keskustassa.

Tornihuvila on nykyisellään vajaakäyttöinen, ja sen ulkovaipan kunnostaminen on ajankohtaista. Herra Hakkaraisen talon asfalttipäällysteinen piha-alue on puolestaan edelleen entisen rautakaupan aikaisessa asussaan, joten siihenkin satsaaminen olisi paikallaan, ottaen huomioon kohteen arvon yhtenä kaupungin vetonauloista.

Herra Hakkaraisen talon takapiha ei Sastamalan kaupungin suunnitelmien mukaan jää tulevaisuudessa pelkäksi asfalttikentäksi.
 • Nimetön

  Oletteko käyneet tutustumassa kyseiseen puistoon, jossa Bäckmanin talo ja tuo tornihuvila sijaitsevat? Puisto on Sastamalan kaunein puisto ja varmasti yksi koko paikkakunnan kauneimmista rakennetuista ympäristöistä. Mutta ehkä se onkin liian hyvää ja kaunista ollakseen totta tällaisessa kulttuurivihamielisessä kaupungissa…

  • Voi turhuus

   Vihamielisyydelle on aiheensa. Ensin tarvittavat ja sitten humpuuki.

 • Nimetön

  Miten niin turhaan Pukstaaviin??Kuten edellinen kirjoittaja totesi kyseessä on Sastamalan hienoin puisto. Ei voisi uskoa että sellainen keidas voi sijaita keskellä kaupunkia. Ja tornihuvilakin on niin hieno että ei sellaisen rakennuksen saa antaa ränsistyä enää yhtään enempää! Uimahallia on turha sotkea joka asiaan!

 • Nimetön

  En usko että kyse on mistään kulttuurivihamielisyydestä vaan ehkä lähinnä siitä kun tässä käpykylässä on odotettu uimahallia 50 vuotta eikä näytä että sitä ikinä kumminkaan saadaan niin ihmisiä risoo tommosiin Pukstaaveihin laitettava raha. Ei siinä mitään Pukstaavi on hieno paikka mutta kummalle mahtais olla enämpi käyttöö;uimahallille vai Pukstaaville

 • Nimetön

  Tornihuvila on suojelukohde, josta lakikin velvoittaa huolehtimaan. Ei rahaa Pukstaaville syydetä, vaan tornihuvilan remppaan ja puistoalueen kehittämiseen. Hyvä idea tehdä Herra Hakkaraisen taloon uusi vetonaula talon takaisesta teemapihasta. Kirjakorttelin kehittäminen on osa kaupungin markkinointistrategiaa, jotain, josta Sastamala maassa ja maailmalla tunnetaan. Ja se uimahalli on ihan poliittisesta tahtotilasta kiinni.

  • Voi turhuus

   Haluaisimpa nähdä miten paljon Sastamala saa rahaa ja mainetta näillä hankkeilla.
   Veronmaksajien rahat ryövätään kaikkeen muuhun kuin tarpeelliseen.Kaikesta muusta säästetään. Katujen kunto on huono jopa keskustassa ja kävelykadun kevyenliikenteen väylä on puoliksi soraa ja monttua.
   On se jumalauta ettei yhtä uimahallia saada aikaiseksi vaikka rahaa tuntuu löytyvän kaikeen turhuuteen joita me veronmaksajat emme ikinä tarvitse.
   Turistia ja turistia. Ei niillä tätä näivettyvää kylää pystyssä pidetä. Kyllä se uimahalli on ainoa tasapuolinen hankinta ja hyvät palvelut sekä kaupoissa että terveydenhuollossa. Kyllä saa ihmetellä jos tänne uusia veronmaksajia muuten saadaan. Loputkin kohta saavat tarpeekseen palveluiden surkeasta jamasta.
   Kyllä se vaan niin on että jos päättäjillä olisi edes hieman järkeä kuunnella veronmaksajia niin se halli olisi jo tehty vuosikymmeniä sitten.Kaikki muut jo nauraa mainoksia järvien kylästä jossa on uimataidottomia aivan liikaa.Huonoa mainetta jota ei kultturilla paikata.
   Onneksi pian jää uimahallin vastustajista osa eläkkeelle.

 • Nimetön

  Näin on, kuinka paljon juuri nämä kulttuuriasiat kuten vanhan kirjan päivät, Pukstaavi ja Herra Hakkaraisen talo ovat tuoneet kaupungille mainetta? Ja Pyhän Olavin kirkko, joka sekin lasketaan juuri kulttuuriseksi arvoksi.

 • Nimetön

  Kulttuurin voi antaa elää, vain silloin kun se rahoittaa itse itsensä,

 • Nimetön

  Olen aina ihaillut tornihuvilaa. Jospa nyt viimeinkin saataisiin rakennus ja ympäristö laajaan yhteiskäyttöön, siitä tulisi hieno keidas kaikille kaupunkilaisille.

 • Nimetön

  Itse olen aina nähnyt tuon ”kolminaisuuden” eli Pukstaavin, Herra Hakkaraisen talon ja Tornihuvila-talon kokonaisuutena jota tulisi sellaisena kehittääkin eli hyvä jos asiaan on viimeinkin reagoitu päättäjien taholta!

 • Nimetön

  Muumit pysyköön Naantalissa. Herra Hakkarainen siellä voisi unissakävellä….
  Tornihuvila on kaunis ja puutarha ympärillä myös.

Kommentointi ei ole käytössä.