
Euroopan unionin parlamentaarikko Petri Sarvamaa oli Huittisissa maanantaina olleen Suomi Areenan Uusi kuva maataloudesta -paneelikeskustelun vetäjä. Panelistit sekä visioivat, arvostelivat että kehuivat suomalaista osaamista. Alueviesti kirjasi vielä seitsemän suoran puheenvuorojen ja kommenttien kirjosta.
”1970-luvulla viljelijät määräsivät, mitä tuotetaan. Seuraavilla vuosikymmenillä jalostajat ja sitten Euroopan unioni. Muutoksessa vastuu on siirtynyt kuluttajalle.”
Jukka Tuori, maatalousyrittäjä, Huittisten valtuuston puheenjohtaja.
”Eurooppa on liian täynnä ruokaa, ja sitä huutokaupataan Ikea-tyyppisellä ajatusmaailmalla.”
Seppo Korpela, Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja.
”Suomalaisilla yöttömän yön maataloustuotteilla olisi taattu kysyntä maailmalla.”
Ilkka Mäkelä, Saarioisten toimitusjohtaja.
”Suomalainen puhdas vesi tulee vielä joskus arvokkaammaksi tuotteeksi kuin öljy.”
Lauri Kontro, Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja.
”Byrokratiajärjestelmämme jäykkyys häiritsee tuotantoa. Eräälläkin tilalla pidettiin yhdeksän päivän ajan tarkastusta siitä, että eräs metrin oja olikin vain 80 senttiä.”
Martin Ylikännö, sikayrittäjä, Suomen Sikayrittäjien puheenjohtaja ja Huittisten kaupunginvaltuutettu.
”Menestys ravintolaruoan maailmanmestaruuskisoissa on hyvä keino markkinoida osaamistamme ja tuotteitamme.”
Jari Lehmusvaara, Satafood Kehittämisyhdistyksen toimitusjohtaja.
”Tärkeää on panostaa maataloustuotteiden viennin lisäämiseen Venäjälle ja Kauko-Itään.”
Arto Satonen, kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen.








Korpelan toimitusjohtaja sanoo, että Euroopassa on liikaa ruokaa tarjolla. Saarioisten toimitusjohtaja Mäkelä sanoo, että suomalaisilla maataloustuotteilla olisi kysyntää maailmalla. Ehkä olisi parasta tanssia ripaskaa ja suunnata Venäjälle.
Korpela on oikeessa…hevosenlihakohukin johtui just tosta syystä!
suomessa ei ole osattu hyödyntää niitä arvoja joiden avulla ruuasta voisi tulla vientivaltti eli luonnon puhtaus ja pitkät valoisat kesäyöt , samoilla arvoilla pitäisi lisätä luonto ja elämysmatkailua yms