Huittisten kaupunginjohtaja toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa kertoo suhtautuvansa myönteisesti Puistonlaita Oy:n johdon aktiivisuuteen tukiasuntolan perustamisessa nuorille turvapaikanhakijoille. ”Kaupungin linjauksia tai päätöksiä valmistelu ei ole vaatinut. Tämä tilanne on meillekin tullut äkillisesti ja annettuna. Kaupungin rooli varsinaisten palveluiden järjestämisessä onkin vähäinen, ja kaikki näistä nuorista aiheutuvat kulut kustantaa valtio. Meidän huittislaisten kaupungin palvelujen saanti ei uusista tulokkaista vaikeudu, sillä esimerkiksi heidän normaalit terveyspalvelunsa hoitaa Terveystalo Oy ja tukiasuntolaan rekrytoidaan oma sosiaalityöntekijä”, Peltomaa toteaa.

Peltomaan mukaan Huittisten kaupungin rooli varsinaisten palvelujen tarjoamisessa on vähäinen. ”Silti otamme osaltamme vastuuta siitä, että nämä nuoret sopeutuisivat joukkoomme siksi aikaa, kun he täällä luonamme ovat. Tärkeää on, että heille järjestetään mielekästä tekemistä ja mahdollisuuksia tutustua ikäisiinsä nuoriin. Kannustankin erityisesti kaupungin nuorisotoimea, nuorisovaltuutettuja, opiskelijoita, urheiluseuroja ja muita yhdistyksiä ideoimaan aktiviteetteja tulokkaille. Molemminpuolinen kanssakäyminen ja tutustuminen vähentävät ennakkoluuloja ja pelkoja, joita väkisinkin vieraasta kulttuurista tulevat osassa ihmisiä aiheuttavat”, Peltomaa sanoo.

Peltomaa muistuttaa, että nuorten turvapaikanhakijoiden tulolla on myös suoraan työllistävä vaikutus ja huittislaisten yrittäjien palvelujen kysyntää lisäävä vaikutus, joskin tärkeintä onkin nuorten auttaminen hädän hetkellä.

  • no miten on?

    Saako huittislaiset nuoret samat etuudet kun nämä turvapaikan hakiat? Kämpät,vaatteet,älypuhelimeet,ym ja tietenkin reilu kylmä käteinen joka on enemmäm kuin yhdenkään suomalaisen nuoren kuukausi tulo.

    • Nimetön

      Pysytäänpäs nyt edes suurinpiirtein totuudessa. Satusedät jätetään omaan arvoonsa.

    • Nimetön

      Huittislaiset nuoret saavat samat etuudet kuin nämäkin. Kummallekaan ei tule älypuhelimia, vaatteita voit käydä hakemassa kiertokulmasta ja sosiaalitoimi maksaa vuokrasi. Alta satasen taitaa olla se käteinen, luulen että vähintään sinäkin sen saat, joko opintorahana, te-keskuksen maksamana työttömyyspäivärahana tai toimeentulotukena. Toivotaan että he sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan, työllistyvät oletettavasti niihin hommiin joita suomalaiset eivät enää suostu tekemään (mm siivoojiksi) ja näin maksavat veronsa jotta me pystymme hoitamaan vanhuksemme.

  • Nimetön

    Ja miksiköhän Suomalaiset eivät suostu tekemään siivojan töitä?
    No siksi kun sillä palkalle ei yksinkertaisesti tule toimeen tässä helvetin kalliissa maassa!

    • Nimetön

      Hyvin tulee toimeen! Jos et normaalilla palkalla tule toimeen niin olisikohan vika ihan Sinussa itsessäsi?

      • Nimetön

        Kovin on silkkinen käsitys sulla, ei kaikki tapaukset oo samanlaisia. Joku voi tulla toimeen, mutta jos on esim. sairauskuluja, ei varmaankaan tule.
        Ja riippuu siitäkin missä asuu, Jos tarvitsee kulkuvälinettä työhön kulkemiseen, kun nykyisellään ei työpaikatkaan sijaitse ihan vieressä.
        Joten vähän laajempaa ajatusta ennen kuin tuollaista menee esittämään.

    • Nimetön

      Vanha sanonta: Ei ne suuret tulot vaan pienet menot! Ottakaa nuoret oppia vaikka pienellä eläkkeellä sinnittelevältä mummoltanne. Kun keskimääräinen eläke on noin 1300 euroa ja paljon on niitä, jotka saavat sen alle tonnin eläkkeen niin onhan heidänkin pärjättävä. Tosin vanhempi sukupolvi osaa tehdä itse ruokaa ja ovat muutenkin käteviä käsistään.

  • Ulla Uneksija

    Asukkailta vaan ei kysytä mitään. Kohta on kylä täynnä näitä sipilän 17v. partavauvoja, jotka paljastuvat hammastarkastuksessa kummenen vuotta vanhemmiksi. Varrotaan nyt vuosi niin saadaan väriä paikallisiin lastenvaunuihin.

  • Nimetön

    Kemissä jo partioivat kaduilla vapaaehtoiset. Heille heräsi huoli mm. nuorten turvallisuudesta. Nämä turvapaikanhakijat kun rupesivat norkoilemaan koulujen porteilla ja pihoissa kuvailemassa koulutyttöjä.

      • Nimetön

        Enemmän minua pelottavat tuollaiset ”partio-uhoojat”, jotka kännissä tai muuten ”sairaina” yllytyshulluina hölmöilevät ja paljastavat yksinkertaisuutensa. Enpä haluaisi tuon tyyppisiä ihmisiä naapuristooni kuin teikäläiset.

  • Nimetön

    Hävetkää! Kyseessä on nuoret yksin maahan tulleet pakolaisnuoret. Hieno ele kaupunginisältä.

    • Nimetön

      Ei meidän suomalaisten kannattaisi liikaa vaahdota näistä maahanmuuttajista. Pakolaiskeskukset myös työllistävät meitä suomalaisia mm. vartijoita tarvitaan lisää, heistä on kuulemma pulaa ? Tätä vähän ihmettelen, kun osa on työttömänä.
      Tämän uutisen kuulin tänään Tampereen radiosta, että en ole sitä omasta päästäni keksinyt.

      • Nimetön

        Onko sun lukutaito kadoksissa?????

        Tossa sanotaan että :Kaupungin rooli varsinaisten palveluiden järjestämisessä onkin vähäinen, ja kaikki näistä nuorista aiheutuvat kulut kustantaa valtio. Meidän huittislaisten kaupungin palvelujen saanti ei uusista tulokkaista vaikeudu, sillä esimerkiksi heidän normaalit terveyspalvelunsa hoitaa Terveystalo Oy ja tukiasuntolaan rekrytoidaan oma sosiaalityöntekijä”, Peltomaa toteaa.

      • Nimetön

        Akka samaa mieltä,työ vaan ei tuota ,Tauno ,ei oo sullakaan aivotoimintaa

    • Nimetön

      Hah, onko oikeesti näin sinisilmäisiä ihmisiä vielä olemassa!
      Yksikään niistä ei ole alle 20v mutta sopivasti kun on paperit hukkunut niin menee hienosti täällä hölmölässä läpi että on mukamas alaikäinen.

  • Minä

    Mitäs sit sanotaan kun tällänen kulttuurin rikastaja vetäsee pikkulasta häntäluunalle?Niilä se on normaalia mut ei Suomessa!

    • Nimetön

      Niin tapahtuu nykyisin joka päivä maassamme.Tekijä ulkomaalaistaustainen.Eilenkin Helsingissä,16v uhri.

    • Nimetön

      Kuuntelin äsken uutisia, että pakolaiset saavat 600 euroa kuukaudessa rahaa. Nyt perussuomalaisten ministeri on tehnyt aloitteen, että sitä vähennetään, kun kuntia uhkaa muutoin kunnallisveron nousu, että näin on….Mitä tähän sanotte arv. kirjoittajat ??

    • Nimetön

      tää tyyppi on varmaan muiden yläpuolella,tuntuu roikkuvan joka linjalla,voi voi kun on ala-arvoista,tulee nyppyjä peppuun….

  • Nimetön

    Oliko niin, että ensimmäiset 3v (kotouttamisaika?) menis valtion piikkiin ja sitten kunta kustantaa…Voin olla väärässäkin, kun uutinen meni niin nopeesti.

  • K ela

    Lihavuudesta ja siihen liittyvistä sairauksista aiheutui yhteikunnalle 2011 arviolta 350milj.euron kokonaiskustannukset.Valta osa kuluista muodostui vuodeosastohoitopäivistä,lääkekustannuksista ja työkyvyttömyyseläkkistä.

  • Nimetön

    Vastaanottoraha on 316 euroa kuussa ja 92 euroa silloin jos keskus tarjoaa ateriat. Puhe kuudestasadasta taitaa olla Härkäpakarin tietotoimiston pöydässä kuultua. Koittakaas itse tulla toimeen noilla summilla.

    • Nimetön

      Se Härkäpakarin tietotoimisto tietääkin monta sellaistakin asiaa jota moni ei tiedäkään…hehheh

    • Nimetön

      Nyt kun tietäis, saavatko he terveys-ja muut sos.palvelut ilmaiseksi???

  • Jussi

    Varmaan ihan kädestä pitäen tulee toivottaan tervetulleeksi uudet veronmaksajat onkohan oma sopeutuminen huittisiin onnistunut vai pitäikö jatkaa matkaa

  • Nimetön

    Valtio maksaa aluksi kulut. Myöhemmin kunta maksaa kaiken ja kunnallisvero tulee monessa kunnassa nousemaan maahanmuuton kustannusten takia (tämän illan TV-uutisista kuultu).

    • Nimetön

      Joku virkamies radiossa oli kuitenkin positiivinen, että jos saamme nämä pakolaiset mahdollisimman pian työllistettyä he jopa tuottavat kunnalle ? Sitä vaan, että on kova kiire heitä työllistää, mutta omista kansalaisista ei ole niin väljä !

      • Nimetön

        Siivoojan paikkoja on koko ajan avoinna runsaasti. Varmasti pääset töihin, jos vaan kiinnostaa . . .

      • Nimetön

        Ei pääse ellei ole alan koulutusta!
        Ja palkka on niin huono ettei pärjää.

      • Nimetön

        Tämä tarina on tosi: Eräs nainen teki maisterin tutkinnolla siivoojan töitä, kun ei muuta työtä saanut. Hän masentui ja hänen elämänsä päättyi ikävällä tavalla.

  • Nimetön

    On siinä opettajilla hommaa, kun saavat näitä luokkaansa. Ei ainakaan murheet vähene!

  • Nimetön

    Sastamalalaisena sanon että onneksi olkoon!Moniosaajia tulee ja perheet päälle.Veroäyrin nostolla siitä selviätte.Nyt vaan wellcome kyltit kuntoon!Ei kannata lasten puolesta turhaan pelätä,ylen mokutusillassa sanottiin että hyvin menee.

  • Nimetön

    Taas yks kiva kaupunki paskotaan. Onnea Huittisiin ja toivotaan parasta.

  • Nimetön

    Joutuu se sastamalakin ottamaan lähitulevaisuudessa jos pakolaisvirtaan ei saada stoppia.

  • mosuri

    Eikö kukaan näe totuutta näistä uusista turvapaikanhakijoista? Suurin osa Syyriasta ja Irakista tulevista nuorista miehistä on asevelvollisuutta pakenevia, siis lainsuojattomia täällä ja omassa maassaan. Joku sanoisi rikollisia. Ei ole rasismia pitää Suomen lakeja kunniassa, edes tämän vähän verran.

  • Nimetön

    Irakin partavauva pakoloiset valehteli Pääministeri Sipilällekkin päin naamaa.
    Juu uskokaa vain näitä partavauvoja, netissä on sivustoja näistä partavauvoista jotka poseeraa kuolleiden vihollisten vierellä, jossain oli kuva kun Suomeen tullut pelokas pakoloinen lämmiteli itseään palavan vihollisen lämmössä. Ensin Irakissa syyllistytty Sotarikoksiin ja sitten lähdetään hölmölään. Suomeen tullut jo monia terroristin retaleita, onneksi olkoon vain Huittisillekkin, te tienaatte niillä kun valtio maksaa ihan kaiken! Sitä vaan en tiedä kuka maksaa valtiolle? EU, USA, Venäjä??????

  • Nimetön

    Muslimi-invaasio käynnissä eurooppaan yhtäaikaisesti, mainostetaan Syyrian pakolaiset tvssä ja lehdissä äiti pienten lasten kanssa, totuus paljastuu Rajoilla. Syyrian sodasta paenneet ovatkin muuttuneet Irakilaisiksi ja Somaleiksi ja vain miehiä ikähaarukka 17-40v, perheet ovat kotimaassa omanonnensa nojassa kun ”lapsukaiset”
    täällä valittaa puurosta. pikkulapset jos olleet mukana ovat Välimeren pohjassa samoin harvat naiset, raiskattu ja heitetty mereen, kuten kristitytkin.
    OoSoolemiiiooo!

  • Nimetön

    Pakolaiset nopeaan hoitoon Terveystaloon ja Paikkakuntalaiset jonottamaan terveyskeskukseen,Pakolaisille pian yösija ja ruokaa,asunnottomille Suomalaisille asunnottomien yö,opiskelijat kämppäjonoon !! Hymyä riittää,vähän vinoakin !!!

    • Nimetön

      Toi Jyrki sanoi että olkaapa tervetulleita siksi aikaa kun luonamme viihdytte ja ootte !! Eikös sen pitänyt olla niin että nää jätkät tarvitaan tänne kun on työvoimapula ja Suomi ei ilman tätä työpanosta selviä !! Satukirjan saa kirjakaupastakin !!!

  • Nimetön

    Näimpä näitä ”nuoria” 27.11.2015 S-Marketissa kun yrittivät ostaa kaljaa ja tupakkaa.Noin 10 hengen lauma. Muistaakseni piti olla tyttö ja poikia alle 18 vuotiaita 40 kpl. Heitä tuli hiukan enemmän ja vissiin kaikki miehiä. Iältään näyttivät sellaisilta pojilta joiden kanssa harjoiteltiin Suomen Armeijassa siis yli 19 vuotiaiden kanssa. Kaikki ”lupaukset/puheet” meni siis mönkään. Pojille vois kertoa Suomen tavoista ja liikennesäännöistä ettei pimiässä jää autojen alle kun eivät suojatietä osaa käyttää.

Kommentointi ei ole käytössä.