Jouluaattona 2017 Tyrvään pappilan parvekkeelta julistetaan Sastamalan joulurauha

Tyrvään pappilassa on meneillään täysremontti. Vuonna 1924 valmistunut rakennus halutaan saattaa entiseen asuunsa ja kaikki työt tehdään pieteetillä. Kulttuuriteon takana on Kiinteistö Oy Tyrvään pappila, jonka takaa löytyvät nimet Kirsi-Marja ja Jarmo Nieminen.

Projektipääällikkönä hankkeessa toimivan Kirsi-Marja Niemisen mukaan pappilasta on tulossa tilaisuuksien talo. ”Erilaisia perhejuhliakin varten tiloja voi vuokrata, mutta pääpaino on muualla. Täällä tullaan pitämään konsertteja laidasta laitaan, runoiltoja ja esimerkiksi erilaisia yritystilaisuuksia koulutuksineen.” Nieminen näkee, että pappila tulee täydentämään paikkakunnalla jo olevia kulttuuritapahtumia ja -kohteita, ei suinkaan kilpailemaan niiden kanssa. ”Olemme avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle”, hän toteaa. Tulevaa toimintaa sunnittelemaan on jo perustettu ryhmä, jossa on mukana paikkakunnan kulttuurivaikuttajia.

Tulevaisuudessa pappila tullaan myös yhdistämään hyvään ruokaan. ”Suunnitelmissa on, että esimerkiksi kerran kuussa pappilassa olisi illallistilaisuus, johon jokainen halukas voi hankkia illalliskortin. Tämän tiimoilta olemmekin jo aloittaneet ruokalistan suunnittelun erään arvostetun keittiömestarin kanssa”, Nieminen paljastaa.
Pappilan puutarhaan on tulossa kesäkahvila ja rantaan kaupunki on luvannut rakentaa venelaiturin.

Pääsuunnittelijana hankkeessa toimii arkkitehti Seija Hirvikallio, joka on suunnitellut muun muassa Näsilinnan restauroinnin.

Pappilan avajaisjuhlia vietetään loppuvuodesta 2017 ja jouluaattona pappilan parvekkeelta julistetaan Sastamalan joulurauha.

Lue lisää Alueviestistä 9.3.

Projektipäällikkönä hankkeessa toimiva Kirsi-Marja Nieminen kertoo, että alaslasketut katot on purettu ja alkuperäiset katot korjataan.
Projektipäällikkönä hankkeessa toimiva Kirsi-Marja Nieminen kertoo, että alaslasketut katot on purettu ja alkuperäiset katot korjataan.
Suurin yllätys Niemisille oli, että nelisen vuotta sitten laitetut lattiatkin jouduttiin purkamaan. Syynä oli tuulensuojalevyjen puuttuminen.
Suurin yllätys Niemisille oli, että nelisen vuotta sitten laitetut lattiatkin jouduttiin purkamaan. Syynä oli tuulensuojalevyjen puuttuminen.
Vanhat, toimivat kaakeliuunit on suojattu remontin ajaksi.
Vanhat, toimivat kaakeliuunit on suojattu remontin ajaksi.
Käyttöön otetaan myös toisen kerroksen ullakkotilat.
Käyttöön otetaan myös toisen kerroksen ullakkotilat.
Vanhassa pappilassa on monia mielenkiintoisia aikansa ilmiöitä, jotka jätetään näkyviin. Isommasta ovesta kulki herrasväki, pienempi ovi oli tarkoitettu piioille.
Vanhassa pappilassa on monia mielenkiintoisia aikansa ilmiöitä, jotka jätetään näkyviin. Isommasta ovesta kulki herrasväki, pienempi ovi oli tarkoitettu palvelusväelle.
Pappilan värikin vaihtuu: betonirappaus poistetaan, ja alkuperäinen vaaleankeltainen rappaus otetaan esiin.
Pappilan värikin vaihtuu: betonirappaus poistetaan, ja alkuperäinen vaaleankeltainen rappaus otetaan esiin.
Jouluaattona 2017 Tyrvään pappilan parvekkeelta julistetaan Sastamalan joulurauha.
Jouluaattona 2017 Tyrvään pappilan parvekkeelta julistetaan Sastamalan joulurauha.
Rakennuksen kaikki vanhat ikkunat entisöidään.
Rakennuksen kaikki vanhat ikkunat entisöidään.
 • Nimetön

  Tuleehan sitten myös kuuluisia Suomalaisia tanssiorkestereita esiintymään,ettei sorsita niitä jotka pitävät viihdemusiikista,kun kerran laidasta laitaan luvataan??. He myös pitävät konsertteja.

 • Nimetön

  oikein hyvä että saadaan jotain myös pohjoispuolelle kylää ! Suruissani rapistuvaa pappilaa kattelin monta vuotta. Kiitos kauniin rakennuksen pelastajille

 • Nimetön

  Odotan tätä! Pappilassa on mahdollisuuksia vaikka mihin ja paikkahan on mitä parhain. Kyllä on tosiaankin kyse oikeasta kulttuuriteosta ja siitä kiitos Niemisille.

 • Nimetön

  Kaunis ajatus joulurauhanjulistus. Voisiko pappilassa järjestää myös sellaisia konsertteja joissa esiintyisi paikkakunnan lahjakkaita vaikka musiikkikoululaisia?

 • Nimetön

  Mahtavaa jos sinne pääsee veneelläkin! Ja noi illallisetkin kiinnostaa. Kukahan on se nimekäs keittiömestari?? Välimäki…Wahlman..

 • Nimetön

  kivalta kuulostaa. toivottavasti ei tule vain jotain tosi kalliita tapahtumamaksullisia tilaisuuksia

 • Nimetön

  Tämähän on parasta mitä vanhasta kotikaupungista on pitkään aikaan kuulunut. Onnittelut Kirsille ja Japalle !

 • Sosialisoidaan

  Eikös tuo pitäisi vielä SDP:n vaatimusten mukaisesti pakkolunastaa veronmaksajien maksettavaksi? Ihan pilalle menee niin kuin Ilmari Nurmisen (sd) mielestä julkinen terveydenhuoltokin.

 • Nimetön

  seurakunta vissiiin tehnyt tosi laadukkaan remontin kun lattiatkin jouduttu purkamaan…miettikääs olisko koko rakennus ollut kohtamain historiaa jos Kulonpää kumppaneineen olisi onnistunut säilyttämään sen seurakunnalla

 • Nimetön

  On hyvä että seurakunnassa riitti järkeä myydä komee pappila taholle joka pystyy sen laittaan arvoiseensa kuntoon

 • Nimetön

  Seurakunta saa kyllä olla huolissaan rakennuttamispuolensa osaamisesta jos asia oikeasti on näin.
  Pappilaan sopii vallan hyvin hienon kulttuuriväen viininlipittämis juhlat.

 • Nimetön

  Kohta nähdään mihin uuden kaavan rakentamisoikeudet menee, meneekö seurakunnan vai yksityisen tontille.

 • Nimetön

  Tätä odotan. Omistajatahosta veikaten saadaan hienoa tarjontaa näillekin kulmille eikä aina tartte lähtee Tampereelle.

 • Yksi kaikkien puolesta

  Mamma voisi julistaa rauhaa ja hyvää tahtoa joulun aluksi.

 • Nimetön

  Taitaa imaamit julistaa joikhuansa muhammedin vuonna 2017 tätämenoa kun muslimeita tuppautuu jo tännekkin laumoittain!

  • Nimetön

   Onko pakko pilata jokainen keskusteluketju tällä samalla rasismipaskalla? Jos nupissasi ei kierrä enää muita kuin ulkomaalaisvihamielisiä ajatuksia, olisi syytä pysähtyä hetkeksi miettimään, onko se elämäsi elämisen arvoista lainkaan.

   • Nimetön

    Rasismista pitää jokaisen Suomalaisen olla ylpeä, ilman sitä Suomea ei ole!
    Vai kuvitteletko että muslimeissa ei ole lainkaan rasismia?

 • UT

  Hienoa, että kauniilla paikalla keskellä kaupunkia olevasta kiinteistöstä huolehditaan. Toivotan yritykselle menestystä!

 • aatu

  Ei tule imaamit huutelemaan, ei tarvi pelätä, muslimeja kääntyy kristityiksi joukoittain 🙂

 • aatu

  eikäpä tuo islam asia tähän kuulu ollenkaan, hyvä hieno valinta Niemisiltä, kesäkahvilaa tuonne on odotettukin

 • Nimetön

  Kyllä jotkut osaa sotkea islaminkin joka paikkaan vaikka tässäkin puhutaan nyt tyrvään pappilasta. Hienoa saada uusi perinne paikkakunnalle,siis tämä joulurauhan julistus.

  • Nimetön

   Rasistinen motiivi on Suomessa peruste rangaistuksen koventamiselle rikoksista tuomittaessa. Etnisin perustein tapahtuva syrjintä on Suomessa kielletty muun muassa perustuslaissa ja yhdenvertaisuuslaissa.
   Rasistisena rikoksena voidaan pitää rikosta, joka on tehty rasistisesta vaikuttimesta. Nämä ovat tulleet rikoslakiin 1970-luvulta alkaen. Rasistisessa rikoksessa teko kohdistuu yleensä johonkin laissa määriteltyyn erityistä suojaa tarvitsevaan vähemmistöryhmään tai siihen kuuluvaan henkilöön tähän ryhmään kuulumisen perusteella. Rasistisena rikoksena voidaan pitää rikosta, joka on tehty rasistisesta vaikuttimesta (Rikoslaki 6:5). Näin määriteltynä esimerkiksi pahoinpitely, vahingonteko, tuhotyö, kotirauhanrikos, kunnianloukkaus tai laiton uhkaus on rasistinen rikos, jos se on tehty rasistisesta vaikuttimesta.
   Rasistisesta vaikuttimesta tehtyjä kunnianloukkauksia ja laittomia uhkauksia löytyy tämänkin AlueMV-viestin keskusteluista. Rasismi on rikos siinä muodossa kuin sitä esiintyy täällä. Jos siis julistat olevasi rasisti ja siitä lähtökohdasta kirjoittelet mielipiteitäsi, olet rikollinen.
   Sitäpaitsi, lukijat ovat läpeensä kyllästyneet siihen, että rasistinen pohjasakka sotkee törkeyksillään jokaisen uutisen kommentoinnin.

 • Nimetön

  Onnea ja menestystä Niemisille. Hienoa, että panostatte Sastamalaan.

 • Köyhä Mouhijärveltä

  Onko säälittävillä vammalalaisilla eri joulu kuin suomalaisilla,ainakin pukkipellejä,sätönen gäres malmberrki

Kommentointi ei ole käytössä.