Yksi voitto erottaa VaLePan kullasta

Lauri Rantanen & Sami Kurttila

Hurrikaanin Lauri Rantanen ja VaLePan Sami Kurttila.

Mestaruusliigan finaaleissa Vammalan Lentopallon voittokulku jatkuu.

Loimaalla pelatussa kolmannessa loppuottelussa pukkipaidat kaatoivat Hurrikaanin 1-3. Erät päättyivät 21-25, 18-25, 25-18 ja 16-25. Finaalisarja on VaLePalle 3-0.

”Oikeastaan aika samanlaista peliä kuin kaksi ensimmäistä. Kolmanteen erään lähdettiin vähän kävelemään, hyvä että Hurrikaani hakkasi meidät siinä ihan pystyyn. Sitten ryhdistyttiin ja vietiin homma kotiin”, kommentoi VaLePan hakkuri Urpo Sivula. ”Joka päivä on tehty salilla tämän tavoitteen eteen töitä. Hyvä, että kaikki ovat kunnossa kun pelataan näitä tärkeimpiä pelejä”, hän sanoi.

Mestaruus VaLePalla on mahdollisuus taputella seuraavassa ottelussa. ”En ota mitään ongelmaa siitä, että on niin sanottu katkaisupeli edessä. Lähdetään pelaamaan jokaista peliä ihan omana pelinään. Ei oteta mitään katkaisupaineita”, Sivula totesi.

Päävalmentaja Sami Kurttilan katse on neljännessä finaalissa. ”Pelin taso on parantunut kaudella pikku hiljaa. Haluan kuitenkin katsoa eteenpäin, en taaksepäin. Kovasti on töitä tehty ja palkintoja on tullut. Niillä ei nyt ole merkitystä. Pitää tehdä järkeviä juttuja taas sunnuntaina”, hän mietti.

”Oma syöttö-vastaanotto oli teemana tuoda edellisestä kotipelistä tänne. Kolmannessa saimme mitä ansaittiin. Tämä ei ole mäkihyppyä, eikä taitoluistelua: tyylipisteitä ei jaeta. Kipinä tuli silmään takaisin, maha ei todellakaan ole täynnä. Teimme 21 pistettä vastustajan seitsemää vastaan keskeltä, kaksi karvanaamaa pystyy auttamaan joukkuetta aika kivasti”, Kurttila mutusteli illan ottelusta.

Pukkipaidoilla on mahdollisuus napata kultamitalit kaulaansa sunnuntaina. Ottelu alkaa Vexve Areenalla kello 13.

TILASTOT

Miesten finaalien otteluohjelma

Su 16.4. Hurrikaani – VaLePa, 1-3 (25-16, 23-25, 20-25, 24-26)

Ma 17.4. VaLePa – Hurrikaani, 3-0 (25-20, 25-17, 25-21)

To 20.4. Hurrikaani – VaLePa, 1-3 (21-25, 18-25, 25-18, 16-25)

Su 23.4. klo 13.00 VaLePa – Hurrikaani, Vexve Areena Sastamala

Tarvittaessa

Ti 25.4. klo 18.00 Hurrikaani – VaLePa, Gatorade Center Turku

Pe 28.4. klo 18.00 VaLePa – Hurrikaani, Vexve Areena Sastamala

Su 30.4. klo 12.30 Hurrikaani – VaLePa, Gatorade Center Turku

23 vastausta artikkeliin “Yksi voitto erottaa VaLePan kullasta”

 1. Nimetön

  Sunnuntai on suuri päivä. Nostetaan kannu ja juhlitaan kultamitaleja täysin ansaitusti!

 2. Nimetön

  Toivottavasti voittaa että loppuu tääkin turhanpäivänen hömpötys lehtien palstoilta vähäks aikaa. Aikuiset äijät hakkaa jotain nahkasäkkiä puolelta toiselle ja 1700 hullua huutaa katsomossa niinku ois jääpuikko per***ssä. Onko järkee vai ei, kysyn mä?

  • Nimetön

   On se paljo järkevämpää, ku vetää kaljaa kotisohvalla ja kattoa telkkarista jotain uusintoja ehtoosta toiseen.

  • Nimetönkin

   Onhan tämäkin mielipide, mutta kuitenkin marginaalinen eli vähemmistö.

  • hölkynkölkyn

   Onko järkee vai ei, kysyt. No toiset saa kiksejä siitä kun pitäjän omat pojat hakkaavat palloa yli verkon voitokkaasti. Ja on siinä järkeäkin vaikkapa nuorison liikunnan kannalta. Aikas lailla on lapsia liikkumassa tuon lajin parissa (myös aikuisia ja yliaikuisiakin) Maailmanlaajuisesti taitaa olla jalkapallon jälkeen ylivoimainen kakkonen harrastajamäärissä.
   Saattaa olla että kentällä koskaan käymättömän mielestä peli on seisoskelua. Kokeileppa sitä joskus. Toki on hienoa että tuota harrastamaasi jääpuikon persiisen asettelua harrastat ja tällä palstalla avaudut. Eihän me asiaan vihkiytymättömät muuten tiedettäisi miltä tuo tuntuu, kiitos ilmeisen kokemusperäisestä valaisusta, nyt me muutkin tiedämme että huutamaan se pistää.

 3. Nimetön

  Lentopallo on pikku hiljaa kehittynyt nykyiseen malliinsa. Suurin osa ajasta tehdään jotain muuta kun pelataan. Halaillaan, läpsytellään käsiä, siivotaan lattiaa, laahustetaan pikku hiljaa syöttämään, heitellään palloa ilmaan ja pompotellaan,ollaan aikalisällä tai pitkällä erätauolla. Nykyiseen hektiseen elämäntyyliin tottuneet (varsinkin nuoret) ihmiset eivät yksinkertaisesti vaan jaksa seurata tuollaista. Valitettavasti nykyään lentopallokatsomossa on tylsää.

  • hölkynkölkyn

   Erä kestää noin puolituntia. Niitä on vähintään 3. Peli pelataan käytännöllisesti katsoen samalla seitsikolla. Samat heput ovat kentällä kokoajan lukuunottamatta tuota liberon ja keskarien keskinäistä vaihtopeliä. Peli on senverran kuluttavaa ja energiaa syövää että kaikki mahdolliset sääntöjen sallimat ekstra lisähuilit mahdollistetaan. (Läpsyt, halailut, kentän puhdistamiset ja syöttämään laahustamiset.) Itse peli ei sitä lepoa suo.

   Esimerkkinä jääkiekko jossa pelataan vähintään 3 x 20 minuuttia. Ilman taukoja joskus menee useitakin minuutteja mutta ei samoilla miehillä. Pelaajista iso osa istuu penkillä koko ajan huilaamassa(noin 3/4 osaa).
   Shakkipeli voi joskus kestää päiviä. Siinä tosin istutaan koko ajan ja jostain syystä naiset ja miehet kisaavat omissa sarjoissaan.Matsin seuraaminen saattaa olla tylsähköä.
   Formula kisat kestävät noin tunnin. Kisojen seuraaminen se se vasta tylsää on. Sitä vain odotetaan ulosajoja tai ohituksia (melko harvoin tapahtuvia), varikkokäynnit ovat piristys. Meteli on kova ja autot ajaa samaa rataa kerta toisensa jälkeen. Noista seikoista huolimatta minä seuraan kaikkia noita lajeja,
   Sama sohva ja jääkaappi.

 4. Nimetön

  Ilmankos suurin osa yleisöstä onkin ikäluokkaa 55+

 5. Nimetön

  On se hyvä, että sastamalassa joku laji rikkoo valtakunnan uutiskynnyksen…

 6. Nimetön

  Jostain syystä vaan kaikissa noissa hölkynkölkyn kirjoittajan mainitsemissa lajeissa on vaan huomattavasti enemmän katsojia kuin lentopallossa?

 7. palloon

  Valepa on Sastamalan paras kyläseura ja Suomen kallein .

 8. Asiantuntija

  Epäilen ettei tuo buumi kovin kauan enää kestä. Runkopelaajat (Esko, kunnari) alkavat jo olla siinä iässä ettei ura voi enää monta kautta kestää. Sivula lähtee maailmalle jos vain pelipaikka löytyy. Tuskinpa keskimiehetkään sastamalan jäävät? Mistä löytyy korvaavat. Ei ainakaan omista junioreista. Luulisin että vexven katsomotilat riittävät jatkossa mainiosti.
  1992 valepa voitti pronssia ja muutaman vuoden kuluttua haettiin vauhtia ykkössarjasta. Kovin oli autiota sylvään katsomossa.
  Fanitkin alkavat jo olla iällä. Kauanko vielä jaksavat kannustaa.
  Nyt kannattaakin nauttia täysin siemauksin loistavasta joukkueesta!

  • Luultavasti ensi kauden joukkue on

   …jo rakenteilla…
   Mieleen kiintoista nähdä mitä tekee Rantaperkiö ja Akaa volley..
   Valepa kaipaa joukkueeseen ainakin Lelu Ojansivua ja Sakke Mäkistä..ne yhdessä mahdollisen kolmannen mestaruuden kanssa vois vakiinnuttaa yleisön noin 1000 katsojan tasolle ja tuoda lisää sponsoreita…

   Kuinka paljon Sastamalan yritys maailma on vielä valmis sijoittamaan joukkueeseen…katsomokuvista päätellen tuntuukin että…Paljon…näin ei ole ollut aina…

   Nauttikaa nyt ja nautitaan…on ollut noita hiljaisempiakin vuosia.

 9. Nimetön

  Jännä juttu, että kahden ekan positiivisen kommentin jälkeen on äänessä vaan nämä samat marisijat . Nyt sitä kannustusta kehiin ja joukolla areenalle omiamme kannustamaan.

 10. Nimetön

  Ehkä sulle tulee yllätyksenä että kaikki alueviestin lukijat eivät ole valepa faneja?

 11. Nimetön

  Salibandyfinaalissa oli viime keväänä yli 10 000 katsojaa. Tämä vuonna odotetaan huomattavasti enemmän. Lentopallofinaalissa kymmenesosa tuosta. Kannattaisko tehdä jotain asialle?

  • Salibandyssä pelataan superfinaalit

   Hartwall Areenalla yksi loppuottelu miehille ja naisille samana viikonloppuna.
   Lentopallo on yrittänyt samaa Cup peleissä.

   Valepan budjetti noin 700 000 euroa.

   Tampere Classicin noin 1 000 000 euroa..

   Tampereella asukkaita yli 200 000
   Sastamalan asukkaita noin 25 000

 12. Nimetön

  Koripallon viidennessä loppuottelussa oli viime keväänä lähes 4000 katsojaa. Tyrväällä on vaan niin vaikea ymmärtää ettei se lentopallo kiinnosta ihmisiä muualla. Voisi verrata siihen miten paljon käsipallo kiinnostaa täällä.

 13. Nimetön

  Juu nythän voisi ottaa lelun ja Sakken takaisin kun ovat muualla jalostuneet pelimiehiksi. Kumpaakaan (varsinkaan lelua) ei tyrväällä aikoinaan arvostettu. Sakke jäi krastinsin varjoon.

 14. Tyrvään Tytti

  Kyllä lentopallolle katsojia Sastamalassa riittää, kuin myös pelaajiakin. Katsokaapa nyt vaikka finaalipeleissä olevia junnuja punamustissa verkkareissaan, jotka ovat innoissaan kannustamassa esikuviaan. Eli nuoria on katsomossa ja runsaasti! Hienoa!