Maailmanliiga jatkuu Egyptissä – Tervaportilla 200. maaottelu

Eemi Tervaportti.

Miesten lentopallomaajoukkueen kiireinen kesä jatkuu viikonloppuna Egyptissä pelattavalla Maailmanliigan turnauksella. Kairossa vastaan asettuvat perjantaina Portugali, lauantaina Slovenia ja sunnuntaina Egypti.

Joukkueen kapteeni, äetsäläissyntyinen passari Eemi Tervaportti pelasi ensimmäisen aikuisten maaottelunsa reilut seitsemän vuotta sitten. Tuolloin Suomi kaatoi Ruotsin Tampereella puhtaasti 3-0. Egyptin turnauksessa Tervaportti pelaa jo. 200. maaottelunsa.

”Pelasin Tampereella muistaakseni kolmannen erän. Olen aina halunnut päästä ulkomaille ammattilaiseksi, joten aika moni asia on mennyt suunnitelmien mukaan. Urani on kuitenkin tämän suhteen vasta puolivälissä, jos vielä siinäkään”, passari tuumailee.

Tervaporttia enemmän maaotteluita tämän kauden ryhmästä on vain Mikko Eskolla (279) ja Antti Siltalalla (269). Kautta aikojen eniten miesten maaotteluita on pelannut Kari Kalin, yhteensä 312. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuolle niitä kertyi tilastoihin kaikkiaan 294.

” Nälkää ja tavoiteltavaa kyllä riittää. Tulossa on mukavia välietappeja, kuten syksyn EM-kisat ja ensi vuoden MM-kisat. Ensin on kuitenkin varmistettava paikka Maailmanliigan kakkosryhmässä”, Tervaportti toteaa.

Mutta mikä maistuisi Tervaportista makeimmalle näistä kolmesta vaihtoehdosta: EM-mitali, MM-puolivälieräpaikka vai pääsy olympiakisoihin?

”Olympiakisat. Se olisi sopivasti seuraava steppi maajoukkueelle. Menestyminen vaatii joka tapauksessa pitkäjänteistä työtä”, kapteeni tietää.

Kahden viikonlopun jälkeen Suomi on kahdella voitolla ja neljällä tappiolla sarjataulukossa yhdeksäntenä. Juhannuksena pelattavaan lopputurnaukseen selviytyy isäntäjoukkue Australian lisäksi ryhmän kolme parasta maata.

”Tavoitteena on kasvaa edelleen ja parantaa peliä, kuten teimme Koreasta Helsingin kotiturnaukseen. Tämä teema näkyy kaikessa tekemisessä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Syöttö-vastaanottopeli on tärkeässä roolissa, kuten aina. Myös johtoasemassa pelaaminen on yksi viikonlopun teemoista”, päävalmentaja Sammelvuo linjaa.

Viikonlopun vastuksista Portugali on tuttu Suomelle edellisistä Maailmanliigan turnauksista sekä arvokisojen karsinnoista. 2000-luvulla pelatut miesten maaottelut ovat Suomen hyväksi 17-10. Slovenialle joukkue hävisi kaksi viikkoa sitten Soulissa 1-3, Egypti puolestaan kaatui vuosi sitten puhtaasti 3-0.

Suomen joukkue Egyptin turnauksessa

Passarit: Eemi Tervaportti, Niko Haapakoski
Yleispelaajat: Elviss Krastins, Jan Helenius, Eemeli Kouki, Peetu Mäkinen
Keskipelaajat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Miki Jauhiainen, Henrik Porkka
Hakkurit: Urpo Sivula, Antti Ropponen
Liberot: Lauri Kerminen, Eetu Pennanen

Yksi vastaus artikkeliin “Maailmanliiga jatkuu Egyptissä – Tervaportilla 200. maaottelu”