Mouhijärvellä treenattiin biitsiä kansainvälisin opein

Mouhijärven biitsikentillä on riittänyt tällä viikolla säpinää. Pallon perässä on säntäillyt yhteensä lähes viisikymmentä biitsin harrastajaa.

Biitsipallo on saanut tällä viikolla kyytiä Sastamalan Mouhijärvellä, kun brasilialainen ammattivalmentaja Wesley Pinheiro ja beach volleyta ammattilaisena pelannut Karin Lundqvist saapuivat kuudeksi päiväksi vetämään treenejä lajin harrastajille.

Yhteensä biitsiharjoituksiin on osallistunut viitisenkymmentä innokasta harrastajaa. Leirin järjestelyistä vastasi Mouhijärven sisäbiitsihallia pyörittävä Biitsille.fi-organisaatio.

”Olemme hallin porukalla käyneet Wesleyn järjestämillä treenileireillä Italiassa, Turkissa, Brasiliassa ja Hawaijilla. Nyt tarjoutui hieno tilaisuus saada valmentajat tulemaan tänne”, MoU:n valmentajiin kuuluva Jarkko Linnikko kertoo.

Suurin osa leiriläisistä oli Sastamalan alueelta, mutta mukana oli osallistujia myös Tampereelta, Jyväskylästä ja Helsingistä. Perjantaina päättyvällä leirillä treenattiin aamulla ja illalla, joten kuuden päivään treeniviikkoon mahtui suurimmalle osalle 11 puolentoista tunnin harjoitusta.

”Brasilialaisvalmentajat pitävät treeneissä erittäin tiukan tahdin, joten viikon jälkeen jokainen osallistuja on varmasti saanut antaa kaikkensa kentälle”, Linnikko tuumaa.

MoU:n junioreiden biitsikesä jatkuu leirin jälkeen tiiviisti turnauksilla. MoU:n tytöistä Nea Kilpinen, Tessa Lauri, Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen osallistuvat kesällä alle 18-vuotiaiden SM-kiertueelle. Tytöt nähdään todennäköisesti myös Sastamalassa pelattavassa aikuisten SM-osakilpailussa heinäkuussa.

Alle 14-vuotiaiden tyttöjen SM-kiertuetta lähtevät MoU:n riveissä valloittamaan Aada Haapanen ja Siiri Ruohonen sekä Ida Dörig ja Pinja Jokela.

Katri Linnikko