Röyhkeää peliä Imolassa – Pajuranta: ”Jätämme viimeisen kilpailun ajamatta turvallisuussyistä”

Juuso-Matti Pajuranta

Juuso-Matti Pajuranta vauhdissa Imolassa. Kuva: Photo4.

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden kuudes kilpailu kaasuteltiin Italiassa. Juuso-Matti Pajuranta saapui Imolaan sarjapisteissä kolmannella sijalla.

Viikonloppu alkoi perjantain aika-ajoilla. Niissä sastamalalainen oli kolmas 0,6 sekuntia kärkikuljettajaa hitaampana.

Ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin lauantaina. Juuso-Matti Pajuranta sinkosi hienosti kolmannesta ruudusta kilpailun kärkipaikalle jo ensimmäiseen kurviin. Tämän jälkeen hän kävi kovaa taistelua toisena ajaneen Italian Cosimo Barberinin kanssa. Kärkikaksikon takana alkoi tapahtua muutama kierros ennen maalia, kun Barberinin tallikaveri Alex Campani ajoi Juuso-Matti Pajurannan ruotsalaisen tallikaverin Joakim Darbomin pihalle kilpailusta tahallisella törmäyksellä. Sastamalalainen osoitti kuitenkin vahvuutensa ja tervehti ruutulippua ensimmäisenä.

Toiseen kilpailulähtöön startattiin sunnuntaina käännetyssä lähtöjärjestyksessä kahdeksan kärjen osalta. Keli oli muuttunut sateiseksi ja turva-auto oli radalla. Kuljettajat pääsivät ottamaan mittaa toisistaan vain viimeiset kolme kierrosta.

Juuso-Matti Pajuranta lähti lauantain voiton jälkeen kahdeksannesta ruudusta ja onnistui hienolla ajolla nousemaan kahdessa kierroksessa jo kolmannelle paikalle, kunnes takana Cosimo Barberini päästi tallikaverinsa Alex Campanin ohi. Campani oli tässä kohtaa Pajurantaa jäljessä noin kaksi sekuntia, mutta italialainen oikaisi shikaanin ja ajoi sastamalalaisen radalta ulos kilpailun toiseksi viimeisessä mutkassa.

Alex Campani sai molempina päivinä 25 sekunnin aikarangaistuksen teoistaan. Tämä ei vaikuttanut tallikaveri Cosimo Barberinin pisteisiin. Barberini keräsikin huomattavasti enemmän pisteitä kuin pahimmat kilpakumppanit Pajuranta ja Darbom.

”Molemmissa kilpailulähdöissä pystyin ajamaan todella hyvää kilpailua ja taistelemaan hyvistä pisteistä. Campanin ja Barberinin yhteistyö oli kuitenkin todella törkeää peliä. Olemme tiimin kanssa sitä mieltä, että jätämme viimeisen kilpailun ajamatta lokakuun alussa Mugellossa turvallisuussyistä”, Juuso-Matti Pajuranta kertoi sunnuntai-iltana.