Ritajärven luonnonsuojelualue valittiin Vuoden retkipaikaksi

Ritajärven luonnonsuojelualueen avajaisissa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ulla Yli-Hongisto, maaseutujohtaja Katariina Pylsy, kansanedustaja Arto Satonen, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jenni Jokinen.

Sastamalasta Ritajärven luonnonsuojelualue on valittu Vuoden retkipaikaksi. Se sai noin neljänneksen äänistä.

Retkipaikka-sivuston järjestämässä äänestyksessä annettiin yhteensä 3 401 ääntä. Ritajärven luonnonsuojelualue keräsi niistä 851.

Toiselle sijalle tuli Riisitunturi ja kolmannelle Raision alppiruusupuisto.

Ääniä annettiin kaikkiaan yli tuhat enemmän kuin viime vuonna.

Linkki: Retkipaikka-sivuston artikkeli Ritajärven luonnonsuojelualueesta

35 vastausta artikkeliin “Ritajärven luonnonsuojelualue valittiin Vuoden retkipaikaksi”

 1. Nimetön

  Kyllä kaupunkin on muistettava Katariina Pylsyä. Tää on niin suuri kunnia kaupungille.

  • Nimetön

   Kyllä,samaa mieltä. Ja asiallisesti,ei mitään ämpäritavaraa. Hän on hieno asiallinen nainen,joka on saanut kaupungissa paljon järkevää aikaan,eikä pidä itseään esillä.

 2. Nimetön

  Itseäni ihmetyttää se, että Ritajärvi-asioissa on aina ollut esillä vain Katariina Pylsy, joka on ilmeisesti johtanut projektia. Hyvän johtamisen ja esimiestyön alkeisiin kuitenkin kuuluu, että tunnustusta annetaan myös tiimille. Siksi muistamista ansaitsivat mieluummin esimerkiksi Työteekin työmiehet. Heistä ei ole paljon puhuttu vaikka kyllä pitäisi. Itseäni hirvittää se, että varsinkin Ritajärven portaat ovat oikeasti ammattimiesten työtä, mutta ne lienee teetetty muutaman euron päiväpalkoilla. Me markkinatalouden kannattajat voisimme ilkeästi kutsua sitä vaikka markkinoiden vääristämiseksi…

  • Nimetön

   Alkaakos ritajärven kulissit hiljallee putoilla kun kaikki ei ehkä ookaan kuten on kerrrottu? En tiedä mutta alueviesti silti tuntuu nykyisin olevan naapurilehtee paremmin asioista perillä mikä tietty on hyvää journalistista toimintaa

  • Hyvä Katariina!

   Ilman Katariina Pylsyn tarmokkuutta Ritajärvi olisi unohtunut rupakko, jossa pieni piiri kävisi kävelylä.

   Lisäksi Katariina Pylsy on kouluttautunut koko elämänsä ajan kohti vaativampia tehtäviä työtehtäviensä ohessa.

   Kun Työteekin miehet pystyvät samaan, siitä voi sitten kiitosta jakaa.

   Harvoin olette kukaan Katariinan kaltaista tarmopesää nähneet kunnan virassa. Hän on uniikki koko Suomen kannalta.

   Joten häpeä sinä, joka tuollaista soopaa kirjoittelet. Teepä sama koulutusputki ja kaikki muu Katariinan perässä, niin voit mielipiteitäsi laukoa täällä.

   • Nimetön

    Pahoittelut, sillä luulin, että näissä Internetin nimettömissä keskusteluissa voi mielipiteensä sanoa näinkin vähäisellä koulutuspohjalla kuin itselläni.

    Ja anteeksi sarkasmini, mutta nyt suivaannuin aidosti Työteekin miesten ja naisten puolesta.

    Ritajärvi on ollut Sastamalan mittakaavassa suuri projekti, joka on onnistunut niin hyvin, että se on saanut kansallisia palkintoja. Noin onnistuneen projektin jälkeen jokaisen sille suuren tai pienen panoksen antaneella henkilöllä on ansaittu oikeus saada tuntea olleensa mukana tekemässä tätä menestystarinaa. Se ei ole projektin johtajalta pois, jos hänen alaisensakin saavat arvostusta ja tilaisuuden nauttia onnistumisesta. Päinvastoin sellaisen johtajan projekteihin hyvät tyypit haluavat tulla jatkossakin.

    Katariina: Todennäköisesti luet tätä jossakin vaiheessa, joten tässä käytännössä hyväksi todettu vinkki. Täällä on kommentteja, joista näkyy, että sinua arvostetaan. Nyt on sinun vuorosi huolehtia, että jokainen Ritajärvi-projektissa mukana ollut ihminen tuntee, että juuri hän oli arvokas. Tuon tunteen aikaansaaminen on menestyneen projektin johtajana sinun työtäsi ja avain uusiin menestyksiin. Me keskustelupalstojen näppäimistösoturit emme pysty juuri muuhun kuin ärsyttämään toisiamme.

   • Hyvinkoulutettu

    Tämä kirjoitus on osoitus syvästä sivistymättömyydestä. Tässä maailmassa tarvitaan monenlaista osaamista. En ymmärrä Sinun tarvettasi dissata muita ja kommenteillasi vähätellä muiden mielipiteitä. Katsellessani ja kulkiessani Ritajärven alueella tulee mieleeni väistämättä ajatus; Hyvin ammattitaitoista työtä jossa on tarvittu myös paljon teknistä osaamista ja suunnittelutaitoa. Kartat koordinaatteineen ja kaiken tämän toteutus on vaatinut paljon muutakin kuin idean. Talkootöinä ja ilman tätä osaamista alue olisi vain tuo rupakko kuten asian itse ilmaisit. Ritajärven luonnonsuojelualueen synty tekijöiden silmin olisikin varmaan kiinnostava aihe jutulle.

 3. Luu 5

  Kyllä näinhän se menee, Niinhän tuo Satonenkin on
  aina ottamassa kaikkensa, mistä vain nimensä lehteen
  saa. Mutta pysyyhän sillä sentää sakset käsissä.

 4. Luonnon ystävä

  Kun lasketaan yhteen Ritajärven alueen menetetyt hakkuutulot, mahdollisten menetettyjen rantarakentamisoikeuksien arvot ja hankkeesta kaupungille aiheutuneet muut kulut päädytään ilmeisesti summaan, jolla olisi saatu se paljon puhuttu uimahalli. Alueen luontoarvot ja luonnonrauha on suurelta osin pilattu pitkospuilla ja sorateillä. Ydinalue olisi toki voitu suojella ja kuitata valtion maksama suojelukorvaus uimahallihankkeeseen. Uskon, että uimahallista olisi ollut meille veronmaksajille ympäri vuoden paljon enemmän iloa.

  • Aikoinaan samoillut

   Puhut asiaa. Järvien ympäristö on nykyisin kaukana luonnontilasta ja rauha on mennyt. Suojelukorvaus oli aika pieni mutta olisi sille ollut järkevämpääkin käyttöä.

 5. Luonnonsuojelualue

  Eikö luonnonsuojelualue olisi pidettävä mahdollisimman luonnonmukaisena

  • Nimetön

   On kääntyny jo vastaan.Alue kiinnostaa kyl mutta aina sama naama ei. Surullista muitten puolesta.

 6. Nimetön

  Älkää ny viittikö niin kauheesti karehtia, ihan teirän puolestanne hävetä saa.

 7. Katariina parasta mainosta Sastamalalle!

  Kylläpäs on kateellisia kommentteja. Kenelle on tapahtunut vahinkoa, kun Ritajärvi ja Sastamala on menestynyt. Onko se joltain asukkaalta pois. Kateus pitää ansaita, mutta säälin saa pyytämättäkin.

  Jokaisen kaupungin työntekijän pitäisi olla osaltaan esillä Sastamalan kaupungin puolesta. Maaseutujohtaja osaa tämän Sastamalan edun mukaisesti maakunnallisesti ja valtakunnallisestikin.

  Maaseutujohtaja on tietenkin virkansa puolesta vastannut kaupungin metsistä, niin kuin jokainen viranhaltija markkinoi omaa vastuualuettaan parhaan kykynsä mukaisesti.

  Kun on innostunut ja osaava, niin markkinointi kuin muukin työ on helppoa. Tiedottaminen ja markkinointi on kuitenkin taitolaji. Sen vaan osaa tai sitten ei. Maaseutujohtajalla tämäkin asia on hallussa. Olkaamme ylpeitä siitäkin. Hän hallitsee maaseudun kehittämisen ja kun ajatellaan syvällisemmin, niin myös yrittäjyyden edistämisen.

  Esimerkiksi Ritajärvellä ja vanhat talot tapahtumalla on kasvot, jotka ovat maaseutujohtajan kasvot. Tämä tekee näistä asioista suurellekin yleisölle ihmisläheisemmät. Jos jokin organisaatio markkinoi jotain, niin ei oikein kiinnosta.

  Ansiokkaasti on myös kaupunginjohtaja tuonut omia kasvojaan esille videoblogeissaan Sastamalan kaupungin hyväksi.

  Ja ne medioiden jutut. Arvatkaapa kiinnostaako medioita kirjoittaa jostain kiittelemisistä vaikka olisi kuina kiitelty henkilöstöä. Ei taida kiinnostaa lukijoita, mutta sitähän työntekijät ensimmäisenä haluavat lehtien palstoilta lukea.

  • Nimetön

   ”Arvatkaapa kiinnostaako medioita kirjoittaa jostain kiittelemisistä vaikka olisi kuina kiitelty henkilöstöä. Ei taida kiinnostaa lukijoita, mutta sitähän työntekijät ensimmäisenä haluavat lehtien palstoilta lukea.”
   Tässähän Nimetön 3.1.2018 23:57 antaa todella hyvän juttuidean teille Alueviesti! Kuten sanottua kaupungin työntekijät (ja heidän läheisensä) oikein mielellään lukisivat varmasti tällaisen positiivisen jutun, ja heitä on lukuisa joukko. Selvittäkääpä Katariina Pylsyltä, hänen esimiehiltään ja Ritajärvi-projektin työntekijöiltä, ketkä kaikki ovat projektiin osallistuneet ja miten heitä on tästä menestyksestä kiitetty. Se olisi oikein ansiokas antaa hyvän kiertää -teko, sillä joukko on varmasti todella laaja.
   Ja saisihan siinä Katriinakin ansaittua mainetta hyvänä esimiehenä, jos ja kun hän on kiitosta alaisilleen asianmukaisesti jakanut.

   • Nimetön

    Haiskahtaa kaupungin pieneltä sisäpiirijutuilta nämä kirjoituksenne. Selvittäkää sotkunne kaupungin sisällä. Ei lehtien palstoilla.

  • Nimetön

   Jos matkailutiimi vain esittäytyy tiiminä, niin kuinka se kehittää kaupunkia. Pitää kai sen tehdäkin jotain. Jospa se vain arvostelee toisten tekemiä töitä. Saa lopettaa, jos ei saa muuta aikaan.

 8. äänestys

  Koko Suomessa annettiin reilut 3000 ääntä koko kisassa, oli todella kattava otanta…

 9. Nimetön

  En tierä sisäpiireistä mutta toi minä minä minä ei.vaan sovi länsi-suomalaiseen kulttuuriin

 10. Nimetön

  Nimetön 4.1.2018 15:35: Osut naulan kantaan. Minä kirjoitin tuon kommentin 4.1.2018 13:01 kieli poskessa, koska tässä haisee kilometrien päähän kaupungin sisäinen sotku. Siinä vaiheessa kun ristiriidat alkavat näkyä näin hyvin lehtien (keskustelu)palstoilla, asiat kannattaisi varmaan selvittää kaupungilla sisäisesti; ennen kuin Alueviesti tai joku muu media ihan oikeasti lähtee kirjoittamaan juttuja 🙂

 11. Nimetön

  Täysin ulkopuolisena kirjoitan tähän asiaan ensinmäisen kommenttini.
  Katariina Pylsy on omien kokemusteni perusteella Sastamalan paras viranhaltija.
  Oikaisee kylläkin joissakin asioissa mutkia suoriksi, mutta sastamalalaisten etua ajatellen.
  Nämä kokemukset eivät koske Ritajärveä, jota en tunne.

  • Nimetön

   Katariina Pylsy: Annan sinulle arvosanan 10+ kaikesta uurastuksestasi. Suurin kunnia kuuluu sinulle, ilman sinua hanke ei olisi toteutunut, näin olen ymmärtänyt. Viimeistään tämän jälkeen Ritajärvi ja Sastamalan kaupunki tunnetaan maailmalla. Viestejä näyttää tulevan yli valtakunnan rajojen ja paljon.

   • Nimetön

    Miettikääpä itse kukin, miltä tuntuisi olla töissä paikassa, jossa johtajaa pitäisi ylistää, mutta alaisten kiittämisestä saisi heti kritiikkiä niskaansa?
    Toivottavasti tämä keskustelu kuvaa yksittäisten ulkopuolisten ihmisten asenteita eikä Sastamalan kaupungin sisäistä tilannetta, mitä kyllä tuolla aiemmissa kommenteissa on epäilty.

 12. julkisuus

  Julkisuus ja esilläolo on toisille ihmisille erittäin tärkeää, sen eteen tehdään töitä. Toiset taas puurtavat ja antavat tekojen puhua puolestaan, eivätkä näy lehtien palstoilla.

 13. Nimetön

  Ei pidä olla katkera, jos ei näy lehtien palstoilla. Kyllä lehti varmasti kirjoittaa, jos annatte siihen jotain aihetta. Eikö Sastamala saa olla positiivisesti esillä mediassa? Jään odottamaan, että tekonne puhuvat puolestanne.

  • Nimetön

   Lehdet voisivat myös monipuolistaa juttujansa haastatattelemalla enemmän ihmisiä, jotka eivät jatkuvasti ole esillä. Joidenkin kasvot näkyvät jatkuvasti palstoilla.

 14. Nimetön

  Jos arvostelet maaseutujohtajaa, lasken sen pelkäks kateudeks, joka tuntuu olevan paikkakuntamme suurin helmasynti. Kaikille tapahtumille näyttää olevan oma vetäjänsä. Mitä on tehny matkailutiimi? Ei tuu miäleen? Oliskoos se syytä lopettaa?

  • Nimetön

   Tänne on taas yön keskellä ilmestyny viestejä.. :o) Matkailutiimi näyttää tekevän paljon töitä ja he on nimenomaa tiimi joka näyttäytyy ulospäinkin tiiminä. Semmonen kehittää kaupunkia piremmän päälle.Toisin on sitten nämä oman edun tqvoittelijat…. jotka ovat jatkuvasti minä tein, minä järjestin, minä..

 15. Työn raskaan raata. Syöppä paskaa. Saatana

  Vai miten se menee? Oisko Kaupungin jälkikäteen aika maksaa palkka tekijöillekkin? Ymmärrän ongelman jos näille tekijöille antaisi es. 10 tekijää x100€ Bonuksen niin todellisuudessa tulisi maksamaan yhteiskunnalle 100 000€ ennen kuin virkamiehet olisivat saaneet taasen paperinsa ojennukseen 😉 onnea vain kokoomuspainotteiseen aktiivimalliin hallituksellemme. Kun otetaan se 5% pois köyhimmiltä tuloista niin kuka siinä sitten ihan oikeesti lopulta kärsii 😉 Ettei nyt vaan osus omaan nilkaan koko kurmuutus

  • Nimetön

   Oletko ajatellut siivota suusi? Minä ainakin ohitan tämän kaltaiset vulgäärit kirjoitukset ja jätän ne omaan arvoonsa. Jos ei pysty tuomaan ajatuksiaan normaalilla ulosannilla ilmoille, niin eipä niitä silloin kannata noteerata millään tasolla.

 16. Trollit täällä juhlii

  Putinin trollit täällä kirjoittaa mitä sattuu ja mikää negatiivinen arvostelu ei pidä paikkanaansa. Trollien tarkoituksena on yrittää sekoittaa pakkaa. Ei vanhat konkarit tähän lankaan mene.

  • Juhliva trolli

   Pitää siis paikkansa, mitä edellisyönä joku kirjoitti ”Viimeistään tämän jälkeen Ritajärvi ja Sastamalan kaupunki tunnetaan maailmalla”. Ainakin venäläiset hämärämiehet ovat löytäneet paikan!