Peurakantaa pyritään harventamaan kolarialueilla

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty aiempaa enemmän hirvi- ja peuralupia tulevalle metsästyskaudelle. Tavoitteena on muun muassa onnettomuuksien vähentäminen.

Valkohäntäpeuroja on eniten Kokemäenjoen eteläpuolella. Tavoitteeksi on asetettu kannan harventaminen etenkin paikallisesti tiheimmillä ja kolariherkimmillä alueilla. Luvilla on periaatteessa mahdollista kaataa lähes 50 prosenttia enemmän peuroja verrattuna edelliskauden saalismäärään.

Hirvikantaa pyritään karsimaan kohti hirvitalousalueittain asetettuja tavoitetiheyksiä. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan hirvikannan kasvu on Satakunnassa taittunut. Tiheys on kuitenkin edelleen alueellisen riistaneuvoston asettamien tavoitteiden ylärajoilla tai yläpuolella. Hirvilupien lisäys on 18 prosenttia.

Tulevalle kaudelle myönnettiin pyyntilupia hirvelle 2 798 ja valkohäntäpeuralle 8 181. Yhdellä luvalla voidaan kaataa yksi aikuinen hirvieläin tai kaksi vasaa.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunnan lisäksi useita paikkakuntia Pirkanmaalta, muiden muassa Sastamala ja Punkalaidun.

 • avatar Nimetön

  Kun joku ajaa 80 nopeutta 100 alueella, niin puhutaan alinopeudesta. Vaikka kyse on siitä, että kuljettaja ottaa tosissaan peuravaaran. Näitä merkkejä on melko tiheään valtateiden varrella. Onko se siis alinopeutta kun huomio varoitusmerkit, alentamalla sopivasti ajonopeutta?

  • avatar Nimetön

   Onhan tuo. Itseäni ei alinopeutta ajavat haittaisi, jos antaisivat tilaa nopeammin kulkeville.
   Mittari kahdeksaakymppiä ajavat saavat taaksensa pari rekkaa, jotka ei pääse ohittamaan, niin kilometrien mittainen autojono varallisine ohituksineen on valmis.
   Lisäksi ihmetyttää näiden alinopeutta ajavien ajatusmaailma, kun ohituskaistan kohdalla se corolla ampaiseekin reilusti yli satasen nopeuteen…

   • avatar Nimetön

    Silloinhan myös kaikki peuroista ja hirvistä varoittavat merkit on täysin turhia. Mitä niitä sinne tienvarsille sitten on isketty? Täysin järjetöntä rahanhaaskausta. Jos niiden varoitusalueella ei voi ajonopeutta laskee.

   • avatar Nimetön

    kaivas ny kesällinen aamulehti, missä poliisin tiedottaja vastasi yleisönosastossa sinunkin mainitsemastasi “alinopeudesta” Lue teksti ja sitten voisit lakata vaahtoomasta !

   • avatar Nimetön

    Erikoinen kannanotto. ’Alinopeutta’ ei ole olemassa. Se, joka väittää muuta, niin osoittakoon missä se esiintyy virallisesti.
    Ylinopeus sen sijaan on määritelmänä laissa. 80 km/h nopeus 100 km/h alueella on laillinen ja useissa tilanteissa perusteltu.
    Nopeusrajoituksesta oleva nopeus on suurin sallittu, jota ei saa ylittää, mutta sitä hitaampaa nopeutta saa käyttää. Pari kertaa olen tuon faktan tuonut esille ja kukaan ei sitä tähän mennessä ole pystynyt kumoamaan. Niin käy myös tällä kerralla.

 • avatar Nimetön

  etkö ymmärrä lukemaasi? Mainitsinko että nopeutta ei saisi laskea? Mainitsin että muutkin autoilijat tulisi ottaa huomioon… Liikennemerkeillä on tarkoitus huomauttaa että elukoita liikkuu alueella enemmän ja että kannattaa seurata tienreunoja tarkemmin. Jos et tuota tiennyt, suosittelen jättään sen corollan talliin.

 • avatar Nimetön

  Mersulla ajelen, pöpelikköjä vältellen. Toimituksen jutussa mainittiin, että peurakantaa vähennetään enemmän kolariherkemmillä alueilla. Ettei se pelkkä puskien pälyily estä kolareita kun on nopeutta 100 km/h.

  • avatar Nimetön

   Eikä varmasti tuu peurakolaria kun köröttelee kaikki vaaranpaikat vaikkapa neljääkymppiä. Näin mallikkaasti toimien saadaan liikenteen kulku mahdollisimman hankalaksi, joillakin ikääntyneillä autoilijoilla se tuntuu olevan tarkoituskin.

   • avatar Nimetön

    Etpä taida valtateillä ajella kun tuollaisia mölyät. Ei siellä henkilöautot neljääkymppiä matele normitilanteissa.

   • avatar Nimetön

    Hieman paremmilla hoksottimilla varustettu henkilö varmasti huomaisi minun liioitelleen tahallisesti. Mutta vakavasti ottaen, kyllä niitä 80 alittajia on paljon.
    Valtateillä ajan päivittäin, valitettavasti siellä köröttelee myöskin nuo liikenteen tulpat.

   • avatar Nimetön

    Kohta alkaa sadonkorjuu ja näitä “tulppia” on liikenteessä entistä enemmän. Traktorit. Nekin pitää hyväksyä. Turvallista köröttelyä kaikille.

   • avatar Nimetön

    Niistä pääsee helposti ohi, niiden vauhti kun on oikeasti se 40, eivätkä ne saa kiihdytettyä ohituskaistan alkaessa vauhtiansa.

 • avatar Nimetön

  Jokainen autoilija voi käyttää peräpuikkoa ihan vapaasti jos on tarve.

 • avatar Nimetön

  Tämä ministeri Orpo ihmeellinen tarapaappa on. Oli sovittu yhteisesti, että tie- ja rataverkkojen korjaukseen laitetaan vuosittain 300 miljoonaa euroo. Nyt sitten budjetissa ei ole euroakaan koko hankkeelle. Eli ensivuonna uuden vastuullisen hallituksen pitää löytää 600 miljoonaa, että pysytään totuudessa. Tuuliko heiluttaa Orpon huulia.

  • avatar Nimetön

   Väitteesi on täysin vailla todellisuuspohjaa. Joku voisi sanoa, että puhut palturia.
   Joko olet a) tyhmä tai b) haluat levittää väärää tietoa.
   Valtion talousarvioesityksestä 2019 voi halutessaan tarkistaa asian (sivu 10). Rahaa löytyy parantamiseen ja korjaukseen suurinpiirtein tuo summa. Ylläpitorahat ovat sitten vielä tuon päälle.

   • avatar Nimetön

    Orpon budjetissa siitä ei ole mitään mainintaa. Tyhmä varmaankin olen, mutten höynäytettävissä. Orpo ei ole vastuullinen valehtelija. Väittää, että kenenkään verotus ei nouse. Paitsi kuitenkin välillisetverot. Bensapumpulla ja kaupankassalla köyhä ja rikas maksaa samansumman. Tavallisia palkansaajia ja eläkeläisiä se kirpaisee paljon julmemmin.

   • avatar Nimetön

    Ai Orpon budjetti on erikseen.
    Luulin, että Orpokin budjetoi rahansa Valtion budjettiin. Kaikkea sitä oppii . . .

   • avatar Nimetön

    Parlamentaarinen työryhmä esitti yksimielisesti vähintään 300 miljoonan euron vuotuista lisärahoitusta tieverkon korjausvelan vähentämiseen. Mutta jos valtiovarainministeri Orpo ei vie asiaa eteenpäin budjettiin, niin se jää
    ainoastaan sitten työryhmän esitykseksi. Orpo ei kanna vastuutaan. Vempuli, mikä vempuli!

   • avatar Nimetön

    Luin oikein. Summa pitää ynnätä muutamalta riviltä, enkä alkanut eurolleen räknäilemään.

 • avatar Nimetön

  Jospa hallituksessa joku ymmärtäisi liikenteen tärkeyden kuten Ruotsi tekee. Ruotsi teki pitkäjänteisen suunnitelman ja kiikutti sen EU:lle. Nyt EU maksaa avustusta Ruotsille 17 kertaisen määrän mitä Suomi saa. Maan kilpailukyky on yhteydessä vahvasti siihen miten liikenne hoituu. Orpo ei antanut edes sitä 300 miljoonaa, jota myös kokoomuksen kansaedustajat kannattivat. Hallitus harjoittaa pili, pali politiikkaa!

 • avatar Nimetön

  Heikot on hallituksen eväät, kun jo eväspaperitkin on syöty. Meillä kyllä autoilijat kynitään, mutta maantiet kynnetään. Nyt on jo kiire vaihtaa nykyhallitus – nykyaikaiseen hallitukseen. Kansanvalta vaihtaa populismin sumuverhon äänestyskopin turvallisuuteen.

Kommentointi ei ole käytössä.