Ilvesjahtiin 15 poikkeuslupaa

Ilves.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty kannanhoidollisia poikkeuslupia kaikkiaan viidentoista ilveksen metsästämiseen. Edellisellä metsästyskaudella ilveksiä kaadettiin 27.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella on tällä hetkellä 130-145 aikuista ilvestä ja niille tänä vuonna syntyneet pennut. Viime vuonna pentueita arvioitiin syntyneen 22-25. Kanta-arvioiden perusteella ilveskanta on ollut viime vuosina laskussa.

Arvio ilvesten määrästä perustuu paikallisille suurpetoyhdyshenkilöille ilmoitettuihin pentuehavaintoihin. Havainnot suurpedoista kannattaa ilmoittaa tuoreeltaan lähimmälle petoyhdyshenkilölle.

Ilveksen metsästyskausi on talvella. Se alkaa joulukuun alussa ja jatkuu helmikuun loppuun.

Riista-asioissa Satakuntaan kuuluvat myös Pirkanmaalta muun muassa Sastamala ja Punkalaidun.

Poimintoja

  • Nimetön

    Ilvekset katoo,peurat lisääntyy,ihmisiä kuolee liikenteessä, ei mitään järkeä.

    • Luonnossa kulkija

      Tuo määrä ei riitä mihinkään. Kun pentueissa on 2-4 pentua, niin määrä kasvaa vähennyksestä huolimatta 30 – 50 ilveksellä. Kun oppisivat syömään supeja niin olisi hyvä.

  • Nimetön

    Pelkkä metsästysvietti ei saa ohjata ilvesten vähentämistä, pitäs olla jotain todella järkeviä perusteita?
    Kyllä ne kuuluvat luonnon tasapainoa yllåpitämään. Sitten kun peurakanta uhkaa vähetä liikaa olis aika mennä ”kantaa hoitamaan”!

  • Poromies

    Ei peurakanta voi vähentyä liikaa. Vieraslaji, joka ei kuulu Suomen luontoon toisin kuin ihastuttava tupsukorva.

  • Nimetön

    Miksi ilveksiä pitää metsästää. Mitä haittaa niistä on. Liha ei kelpaa syötäväksi eikä turkillakaan ole mitään arvoa. Onko tarkoitus saada vaan hupia pyssyttelijöille.

  • Äänetön tarkkailija

    Ampukaa pyssyvimmaiset vaikka pahvitauihin mieluummin kuin meidän Missen sukulaisia, söpöjä ilveksiä joilla niilläkin on kotipesässä pieniä suloisia Suomen alkuperäisiä asukkaita.

    • Nimetön

      Ihmisen näkökulmasta söpöillä eläimillä on siis etuoikeus elää?

  • Nimetön

    Ei. Missäään. Nimessä. Saa llveksiä metsästää ilveksiä. Ei. Ole. Havaittu. Jyrän metsissä enään ainuttakaan. Ennen kkeväisin. Niiden. Ääntelyä. Kuunneltiin. Hävinny on nekin

Kommentointi ei ole käytössä.