Vuoden kyläteko tulee Huittisista – Lauhan lähiruokafestivaali palkittiin

Kuvassa palkitut ja palkitsijat. Vasemmalta oikealle: kyläasiamies Hanna Ruohola, Lauhan Maamiesseuran pj Atri Savolainen, idean “äiti” Annika Eklöf, talkoolainen Erkki Nurmi sekä SataKylien pj Paavo Törmälä. Kuva: Reijo Siltala.

Huittisissa pidetty Lauhan lähiruokafestivaali on palkittu SataKylien Vuoden kylätekona 2018. Voittaja julkistettiin torstaina SataKylien syyskokouksessa.

Lähiruokafestivaali keräsi pienelle huittislaiselle kylälle kesällä noin 5000 lähiruuasta kiinnostunutta kävijää. Kävijämäärä on poikkeuksellisen suuri kylätapahtumalle ja kertoo osaltaan aiheen tärkeydestä ja ajankohtaisuudesta. Myös ilmainen non-stop -kuljetus Huittisten keskustasta oli nerokas houkutin yleisölle.

Tapahtuman järjestänyt Lauhan maamiesseura on perustelujen mukaan osoittanut suurta rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta alkaessaan järjestää täysin uudenlaista, modernia ja raikasta tapahtumaa.

”Tapahtumalla on erinomaisesti nostettu maaseudun, kylätoiminnan sekä lähiruuan tunnettuutta ja arvostusta. Lisäksi pienellä kylällä järjestetty tapahtuma on yhdistänyt kyläläisiä ja monia mukana olleita Huittisten yhdistyksiä”, SataKylistä todetaan.

Yhdistyksen hallituksen mukaan juuri tällaisia tapahtumia maaseutu ja kylät tarvitsevat lisää.

Vuoden kyläteko palkitaan joka toinen vuosi. Lauhan maamiesseura palkittiin 500 euron summalla.