Rallicrossin SM-sarja käyntiin – Hallitseva mestari Haapamäki kilpailee avauksessa kahdessa luokassa

Rallicrossin SM-sarja polkaistaan käyntiin lauantaina Jalasjärvellä. 

Viisi osakilpailua käsittävä rallicrossin SM-sarja polkaistaan käyntiin Jalasjärven radalta lauantaina. Kahden peräkkäisen SM-hopean jälkeen viime vuonna SRC-mestaruuden napannut sastamalalainen Henri Haapamäki lähtee puolustamaan mestaruuttaan, mutta ainakin Jalasjärvellä Haapamäki kilpailee myös Supercar-luokassa.

Kouvolassa ajetun kauden viimeisen SM-osakilpailun jälkeen edessä oli tärkeitä päätöksiä jatkon osalta.

“Heti seuraavalla viikolla kutsuin koko porukan kasaan ja pidettiin palaveri. Kyselin mielipidettä mitä tehdään, että hommataanko Supercar-luokan auto vai jatketaanko SRC:ssä. Todettiin sitten, että ei meillä riitä rahat ja systeemit kunnolliseen Supercar-projektiin ja ei kuitenkaan haluta ihan romujen kanssa alkaa tappelemaan”, Haapamäki taustoittaa.

Päätös oli lopulta se, että Haapamäki taustavoimineen päätti jatkaa SRC:ssä myös kaudella 2019. Haapamäen mukaan tiimin nykyinen kalusto on saatu kehitettyä kyseisen luokan todelliseksi huippuautoksi ja kun kehitystyötä auton ympärillä on vieläkin mahdollista jatkaa, niin koko porukan kannalta jatkopäätös tutussa ympäristössä oli mielekäs päätös. Pitkä sarjatauko sujui Haapamäen tallissa tutun kaavan mukaan. BMW on käyty läpi ja huollettu kokonaan. 

Uuteen kauteen puhtaalta pöydältä

Haapamäki huomauttaa, ettei viime vuoden mestaruudella saa mitään armoa saati minkäänlaista hyvää.

“Nyt startataan uuteen kauteen puhtaalta pöydältä. Oma vauhti on tässä kohtaa täysi kysymysmerkki, että onko auto mennyt eteenpäin, testeistä kun ei saatu ihan täyttä totuutta irti kun oli sadekeliä ja radan kunto ihan eri kuin viime vuonna.”

Suomen mestaruuden kerran voittanut tavoittelee luonnollisesti aina mestaruuden uusintaa. Sastamalalainen pyrkii nappaamaan kirkkaimman kruunun entistä rennommalla otteella.

“Koitetaan pitää hyvä henki porukassa kokonaisuuden osalta, ettei se mene väkinäiseksi. Suuri työ on taas tehty ja tämä on kuitenkin harrastus, niin koitetaan nauttia ja pidetään porukalla hauskaa”, SRC-luokan kovimmista kilpakumppaneista ennakkoon Joni-Pekka Rajalan, Toni Niemen ja Olli Lahden nimennyt Haapamäki muistuttaa.

Supercar-kilpailu opettelua

Sen lisäksi, että Haapamäki lähtee puolustamaan viimevuotista SRC-luokan Suomen mestaruuttaan, hän osallistuu kauden avauksessa Jalasjärvellä myös Supercar-luokkaan. Haapamäki debytoi SM-sarjan kuninkuusluokassa Ford Fiesta Supercar -autolla, jolla aiemmin on SM-sarjassa kilpaillut Ville Mikkola.

“ARP Motorsport tarjosi hienoa mahdollisuutta, että päästään kokeilemaan Supercar-luokan autoa. Tiistaina näin auton ensimmäisen kerran ja torstaina ajoin sillä Kaanaan radalla parikymmentä kierrosta sekä kolme starttia. Kokemus autosta on siis osaltani äärimmäisen pieni”, aiemmin urallaan nelivetokalustolla vain yhden SM-rallin ajanut Haapamäki sanoo.

Haapamäki ei ole ilmoittautunut Supercar-luokan SM-sarjaan, vaan ajaa Jalasjärvellä luokan ulkopuolisena kuljettajana. Myöskään muista luokan kilpailuista ei ole toistaiseksi sovittu. 

Tunnetusti Haapamäelle tärkeä osa-alue on myös radan ulkopuoliset asiat, eli fanitoiminta ja yhteisöllisyys tiimitoiminnan ympärillä.

“Siihenkin puoleen on panostettu talven aikana. Ollaan oltu esillä erilaisissa tapahtumissa, muun muassa messuilla sekä Sastamalan vanhojen autojen vappuparaatissa, missä oli tuhatmäärin ihmisiä. Ollaan tehty paitoja, lippalakkeja, huiveja, mukeja ja kaikkea mahdollista. Ja mielestäni ihan asiallisen näköistä designia tämän tasoiseen toimintaan. Isolla porukalla toimiminen ja se, että meistä tykätään ja fanitetaan on tärkeää koko ryhmälle”, Haapamäki kehuu.

Rallicrossin SM-sarja 2019 kilpailukalenteri

25.5. Jalasjärvi

15.6. Joensuu

27.7. Jurva

24.-25.8. Kouvola

14.9. Honkajoki

  • avatar EKo

    Moottoriurheilu ei ole kestävää toimintaa enää nykyaikana. Emme elä enää 70-luvulla yleisesti hyväksyttyä saastuttamisen kulttuuria.
    Vanhat dinosaurukset kaatuvat rytinällä.

Kommentointi ei ole käytössä.