Sastamala: Kehityskohteena pyörätiet, tavoitteena hyvinvoinnin lisääminen

Pasi Lähteenmäen ja Kimmo Toukoniemen mielestä kävely- ja pyöräilyohjelman teko on paikallaan. Ainakin suunnittelupuolella on selvät sävelet, jahka euroja kuntalaisten toivomiin kohteisiin sattuisi ilmaantumaan.

Sastamalan kaupunki on aloittamassa laajan ohjelmatyön nykyistä paremman ja yhtenäisemmän kävely- ja pyörätieverkoston luomiseksi. Tavoitteena on selvittää kevyen liikenteen väylien käyttö ja turvallisuus sekä lisätä autottoman liikkumisen mahdollisuuksia ja ihmisten hyvinvointia.

”Kaikenikäiset kuntalaiset halutaan mukaan kävely- ja pyöräilyohjelmaa laatimaan. Järjestämme työpajoja ja kyselyn, jolla kartoitetaan kuntalaisten näkemyksiä asiasta”, kertoo tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäen mukaan ohjelman laatimiseen alkusysäyksen antoi Arto Satosen (kok) viime vuonna asian tiimoilta jättämä valtuustoaloite.

Selvityksen tekee kestävän liikenteen tuotteisiin ja palveluihin erikoistunut Valpastin Oy, ja valmista on Toukoniemen mukaan vuoden loppuun mennessä.

Kevyen liikenteen väylien kehittäminen on tietysti kiinni rahasta. Siihenkin asiaan kävely- ja pyöräilyohjelman laatiminen voisi tuoda helpotusta.

”Kun suunnitelma on hyvin tehty, on paremmat mahdollisuudet saada valtiolta tukea hankkeiden toteuttamiseen.”

Valpastin Oy:n laatiman selvityksen hintalappu on noin 25 000 euroa.

Sastamalan pyöräteiden kunto puhuttaa lukijoitamme. Koko jutun aiheesta voit lukea 14.8. Alueviestistä, jossa Lähteenmäki ja Toukoniemi vastaavat myös lukijoidemme kysymyksiin.

  • avatar nikoruusuvuori

    Ei sitä asukaspakoa estetä pyöräteitä rakentaen, päinvastoin! Jos ihan asiaa, Sastamalan väestötiheys on 17,24 hlö /neliökm kun taas “kilpailijalla” Lempäälä heittää kehiin luvun 86,08! Ehkä hyvin toimivilla pyöräväylillä saadaan ihmisiä muuttamaan näihin Sastamalan riutuviin kyliin joita olemassa olevat asukkaat yhdessä kaupungin päättäjien huuhaa kylämarkkinoiden (jotka ihan turhaan ylläpitää jotain epätoivoista elämänliekkiä brutaalissa ja minä-keskeisessä elämässä). Kylät oli ja meni muualla Suomessa!

Kommentointi ei ole käytössä.