Kiikoislaisilta vetoomus terveyspalveluiden puolesta – “Lääkäripalveluiden saatavuus on ala-arvoisesti järjestetty”

Kuvituskuva Alueviestin arkisto.

Kiikoisissa on kerätty kaksi viikkoa nimiä vetoomukseen, jolla tuodaan terveydenhuollon päättäjien tietoon huono lääkäripalveluiden saatavuus Kiikoisissa ja vaaditaan korjausta asiaan.

Nimilista on tarkoitus luovuttaa kaupunginjohtajalle ja terveydenhuollon esimiehille tällä viikolla.

Luovutustilaisuuteen on tulossa edustaja niin kiikoislaisesta vahusväestöstä, omaishoitajista, lapsiperheistä kuin veteraaneistakin.

Alla vetoomuksen teksti:

“Me allekirjoittaneet kiikoislaiset vaadimme lisää lääkäripalveluita paikkakunnallemme. Olemme tänä vuonna olleet lähes puoli vuotta täysin ilman lääkäripalveluita (tammi-maaliskuu, kesäkuu, heinäkuu, osa elokuuta), vaikka samaan aikaan lähialueen muilla terveysasemilla on ollut lääkäriaikoja saatavilla useina päivinä viikossa.

Lääkäripalveluiden saatavuus Kiikoisissa on ala-arvoisesti järjestetty; maksamillamme verorahoilla kustannetaan naapuriterveysasemien palvelutarjontaa.

Kiikoislaiset autottomat ihmiset joutuvat maksamaan matkakustannuksina jokaisesta terveyskeskuskäynnistä 50 euron omavastuun asioidessaan lähialueen terveysasemilla. Lisäkustannus johtaa joidenkin pienituloisten kohdalla jopa lääkkeistä ja ruoasta tinkimisen tarpeeseen. Lapsiperheille ja ikäihmisille matkat etäämmälle terveyskeskukseen aiheuttavat erityistä hankaluutta.

Sotesin toiminta-aikana Kiikoisissa tarjolla olleet lääkäripalvelut ovat oleellisesti vähentyneet. Tällä hetkellä lääkäripalveluita on epäsäännöllisesti tarjolla keskimäärin puoli päivää viikossa. Tämä on täysin riittämätön määrä erityisesti alueen iäkkään väestön ja lapsiperheet huomioiden.”