Kiikassa ja Keikyässä kerättiin palvelujen puolesta yli tuhat nimeä

Kiikan koulun piha.

Sastamalassa Kiikassa ja Keikyässä kerättiin adressia palvelujen puolesta. Nimiä kertyi viikossa 1 014.

Allekirjoittajat edellyttävät, että Kiikan ja Pehulan koulut säilytetään nykyisillä paikoillaan. Niihin vaaditaan tehtäväksi peruskorjaukset sekä tarvittavat laajennusosat muita palveluja varten. Näin katsotaan pidettävän molemmat alueet elinvoimaisina.

Kiikan alueen yhdistykset ovat myös laatineet läntisen alueen palvelujen säilyttämisen puolesta valtuutetuille kannanoton. Se on toimitettu kaupungin kirjaamoon edelleen jaettavaksi päättäjille.

 • avatar Maisa

  Hienoa! Sastamala muodostuu kylistä. Toivottavasti päättäjätkin ymmärtävät että monet perheet haluavat asua edullisesti keskusten ulkopuolella. Tämä edellyttää kyllä alakoulujen säilymistä kylissä. Sastamalalla olisi kaikki edellytykset sijaintinsa puolesta olla muuttovoittokunta.

 • avatar Töissä

  Nyt on myöhäistä rypistää kun on housuissa. Koulut on oppilaita varten, ei niitä tyhjillään voi pitää. Sastamalasta kova muuttoaalto edelleen vahvistuu, olisi pitänyt toimia ajat sitten.Kannattaisi kylillä olla aktiivisia ja kehittää yritystoimintaa jotta syntyisi työpaikkoja, adressit ei tässä auta, toimintaa tarvitaan eikä valituksia.
  no Sastamalassa ei muita ole kuin eläkeläisiä niin ei siinä synny enää muuta kuin valittamista, ja vähemmän ne enää kouluja tarvitsee.

  • avatar Maisa

   Näytä mulle tyhjä koulu? Kiikassakin tällä hetkellä 155 oppilasta. Koulujen lakkauttaminen etupainotteisesti on huonoa aluepolitiikkaa!

   • avatar Töissä

    Koulujen lakkauttaminen pitää nimenomaan tehdä etu-eikä jälkikäteen. Sastamalassa on kyllä kouluja mihin kiikkalaiset voidaan siirtää, ennustehan on jopa liian positiivinen.
    Toivottavasti tämmösestä aluepolitiikasta päästään eroon, järjellä eikä tunteella.

 • avatar vanhakoira

  Sastamalan keskusta siis VAMMALA on aikas lailla eläkeläisillä kansoitettu. Silläkö katukuvaa ja systeemiä nuorennetaan, että kyyditään sinne koko laajan ympäristön kaikki nuoret päiviksi olemaan. Ja taas illaksi takaisin kotikyliinsä tai taajamiin tai entisiin kirkonkyliin joissa ei tapahdu juur mitään.
  Mikä kumma himottaa lopettamaan viimeisetkin koulut, kun järkevästi ajatellen suunta pitäisi olla päinvastoin? kaikki menot ja tulot ja tulevaisuudenkin rahaliikkeet jos mietitään ja lasketaan viisaasti pitää koulut kylissä ja tajamissa säilyttää. Ne elävöittävät ja tuovat lapsiperheitä asukkaiksi.
  Muutamat opettajat kyllä autoilevat helposti pienempään kouluun, kunhan ei lopettamisen uhka joka lukukauden päätteeksi leiju ilmassa ja työpaikka on vakinainen.
  Minulla on vuosien kokemus pienemmästä koulusta ja sitten pidempi kokemus jättikoulusta jonka piti olla niin hyvä ja uudenaikainen ja kaikkea erinomaista mitä nyt vaan keksitäänkään. Ja tietenkin paljon halvemmaksi tuleva kuin kaikki pikkukoulut yhteensä.
  Voin kertoa teille, että pieleen meni ja menee edelleen. Varsinkin lasten ja nuorten kohdalla olen huomannut jatkuvan rauhattomuuden, väsymyksen ja oppimisvaikeuksien lisääntyneen varsinkin heillä jotka ovat matkojen takaa, siis kuljetuksen piirissä,
  Se säästö mikä koulujen sulkemisista ja pitkistä kuljetuksista tulee on omituisesti laskettu ja perusteltu. Lisäksi nyt jo olevien koulujen peruskorjauksiin kerrotun mukaan tarvittava kymmenien tuhansien eurojen korjausvelka, mitä sitten? Uusien koulujen rakentaminen monitoimirakennuksiksi maksaa satoja miljoonia euroja. Ja lasten haaliminen niihin koko kunnan alueelta maksaa vuosittain saman kuin tuo nykyinen ns. korjausvelka. Lisäksi erityisopettajia, kouluavustajia ja pienryhmiä tarvitaan vuosi vuodelta enemmän vaikka lasten lukumäärä vähenee. Pienemmissä kouluissa joihin lapset itse kulkevat näitäkin erikoisjuttuja tarvitaan vähemmän.

Kommentointi ei ole käytössä.