Tarjoa apuasi naapurustolle maksuttomalla ilmoituksella – Alueviesti aloittaa uuden palvelun poikkeustilanteessa

Oven pieleen tuotu ruokakassi on näinä aikoina iso apu kaikille, joiden on syytä välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja.

Koronan vuoksi Suomeenkin julistettu poikkeustila aiheuttaa monenlaisia hankaluuksia etenkin ikäihmisille ja riskiryhmiin kuuluville. Erityisesti heitä on ohjeistettu nyt välttämään kaikkia ylimääräisiä kontakteja. Moni nuorempikin saattaa jo olla olosuhteiden pakosta karanteenissa.

Tilanne on synnyttänyt jo monenlaista kansalaisaktiivisuutta, kun ihmiset ovat tarjoutuneet hoitamaan esimerkiksi kaupoissa tai apteekeissa asiointia omassa kodissaan pysyttelevien puolesta.

Alueviesti osallistuu omalta osaltaan talkoisiin julkaisemalla maksutta ilmoituksia, joissa yksityishenkilöt tarjoavat korvauksetta naapuriapuaan lähistön asukkaille. Kaikkiin talouksiin jaettavana maksuttomana lehtenä Alueviesti tavoittaa myös sellaiset avun tarpeessa olevat henkilöt, jotka eivät ole sosiaalisessa mediassa tai joilla ei ole nettiä käytettävissään.

Lehti pidättää itselleen oikeuden valita julkaistavat ilmoitukset eli julkaisemme vain asialliset yhteydenotot. Tarkempien yksityiskohtien sopiminen ja avun käytännön toteutus on avun tarjoajan ja pyytäjän vastuulla. Väärinkäytösten välttämiseksi kehotamme avun pyytäjiä käyttämään tervettä harkintaa ja varmistumaan mahdollisuuksien mukaan avun tarjoajan luotettavuudesta, mikäli kyseessä on ennestään tuntematon ihminen.

Sopikaa samalla myös tavasta, jolla avun tarvitsija maksaa ostoksensa avun tarjoajalle.

Ensimmäiset ilmoitukset julkaistaan keskiviikkona 25.3. ilmestyvässä lehdessä. Lähetä ilmoituksesi osoitteeseen ilmoitukset@alueviesti.fi viitteellä ”naapuriapu” tai puhelimitse 010 2290400 (ma-pe klo 8-16).

Laadi lyhyt ilmoituksesi alla olevan mallin mukaan. Ilmoita alussa sijainti, eli missä tarjoat palveluita (kunta, kaupunginosa tai maksimietäisyys tietystä osoitteesta) ja tarjoamasi avun luonne. Ilmoita yhteystieto puhelinnumerona, jotta avun tarjoaja on tavoitettavissa myös ilman nettiyhteyttä.

Malliteksti: Sastamala, keskusta, kaupassakäynti ja muu asiointiapu, Matti Mallikas, puh. 040-123456.

Tämä Alueviestinkin käyttöön ottama idea ilmaiseksi ilmoitettavasta naapuriavusta on peräisin kaupunkilehti Uusi Lahdesta.

Korjattu 18.3. ilmoitusten julkaisupäivämäärä oikeaksi. Ilmoituksia lehdessä siis keskiviikosta 25. maaliskuuta alkaen.

Kommentointi ei ole käytössä.