Yleisöltä: “Yritetään keksiä Kaalisaareen jotakin muuta kuin käyttörajoituksia ja -kieltoja”

Kaalisaaren hyppytorni ja laituri tullaan kunnostamaan lähivuosina. Kaupunki kielsi pari viikkoa sitten tornin yöllisen käytön sekä ylimmältä tasolta hyppimisen turvallisuussyistä. Kuva: Pauliina Vilenius.

Kaalisaari on kesäisin erittäin suosittu uimapaikka ja ollut sitä minun muistini mukaan ainakin 55 vuotta, mahdollisesti kauemminkin  ja ilman erityisvalvontaa. Paikka ja siellä sijaitseva hyppytorni ovat olleet muutamien vuosien välein viranomaisten hampaissa.

En osaa sanoa, mitkä ovat ansioni toiminnastani Vammalan ja Sastamalan kaupunkien luottamushenkilönä, mutta tornin säilymisen viime kerran hyökkäykseltä otan täysin henkilökohtaiseen piikkiini. Muistan ajan, jolloin ollessani kaupunginhallituksen jäsenenä moottorisaha kävi jo, mutta sitten aloitteestani otettiin järki käteen.

Loppuuko meiltä taas keinot? Antakaa nyt lasten ja nuorten edes käyttää uima-ajan Kaalisaaren hyppytornia! Ruopataan vaikka tornin edestä metri maa-ainesta – ei voi maksaa älyttömiä summia.

Kaalisaaren aluetta on skeittipuiston rakentamisen ja kulkureittien kohentamisen myötä viime aikoina kohennettu; Yritetään keksiä jotakin parempaa kuin käyttörajoituksia ja -kieltoja?

Jukka-Pekka Selin

Sastamalan kaupunginvaltuutettu

Jätä kommentti