”Omalla toiminnallaan voi vaikuttaa paljon” – Tyrwäyspäivät pidetään suunnitellusti lokakuun lopulla

Merja Tulonen ja Tyrwäys-löydöt. Kuvituskuva Alueviestin arkistosta.

Alueviestin toimitukseen on tullut muutamia kyselyjä koskien syksyn Tyrwäys-päiviä, koska keväällähän tapahtuma peruttiin. Sastamalan kaupungin matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt vahvistaa, että tapahtuma järjestetään pyhäinpäivän viikolla, eli torstaina 29.10 ja perjantaina 30.10.

”Ja perinteiseen tapaan iltashoppailu jatkuu torstaina kello 20 saakka”, hän muistuttaa.

Tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoittautunut 35 yritystä, ja joukossa on uusiakin liikkeitä.

”Mukaan mahtuu vielä”, Herrero Vidfelt kutsuu. Hänen mukaansa sastamalalaiset kauppiaat odottavat Tyrwäys-päiviä kovasti.

”Tapahtuman merkitys on käynyt hyvin selväksi yrittäjille suunnatuista kyselyistä”, hän jatkaa.

Toki turvallisuus mietityttää järjestäjiäkin.

”Keväällä, kun tapahtuma peruttiin, korona oli uusi asia. Vaikka nyt onkin toinen aalto meneillään, on asia tutumpi ja tiedetään, että Sastamalassa on kuitenkin aika rauhallista. Omalla toiminnallaan voi vaikuttaa paljon ja tärkeintä on huomioida kanssakulkijoiden turvallisuus ja huolehtia esimerkiksi turvaväleistä.

Meillä on väljemmät ympyrät, liikkeissä on kerrallaan melko vähän ihmisiä eikä suuria väkimääriä kokoavia oheisohjelmia ole nyt suunnitteilla”, Herrero Vidfelt selvittää.

“Pidetään lippu korkealla”

Teresa Herrero Vidfelt on mielissään siitä, että kotimaan matkailubuumi on näkynyt positiivisesti sastamalalaisissakin yrityksissä.

”Yrityksistä on kuulunut, että liikkeellä oli paljon myös kesäasukkaita, sekä naapurikuntien asukkaita.

Lisäksi oli mukava huomata, että moni yritys pystyi kehittämään toimintaansa ja luomaan uusia palveluita, joista osa jää varmasti pysyviksi.”

Herrero Vidfelt heittää pallon myös kuluttajille:

”Pidetään oman alueen tapahtumassa lippu korkealla ja muistetaan paikalliset liikkeet ja palvelut ympäri vuoden.”

Paitsi Tyrwäys-päivien toteutumisesta, Sastamalan kaupungin vt. elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru on mielissään keskustaan avatuista uusista liikkeistä.

”On niin hienoa, kun kivijalkaliikkeisiin tulee eloa. Kovasti on tullut palautetta keskustan tyhjenemisestä.
Nyt kun liiketiloja on taas täyttynyt, on asiakkaiden aika käyttää näiden yritysten tarjontaa, jotta ne myös säilyvät keskustassa. Edelleen olen sitä mieltä että meillä Sastamalan liikkeissä asiakkaiden turvallisuudesta pystytään huolehtimaan hyvin, kunhan kaupoille mennään vain terveinä ja huolehditaan hygieniasta.

Lisäksi korostaisin THL:n kasvomaskisuositusta erityisesti niissä tilanteissa, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Tämähän on sitä omasta ja kanssaihmisten turvallisuudesta huolehtimista”, Aarnikuru muistuttaa.

 • avatar Petteri Virtanen

  Tyrmää kyllä

  Miksi nämä järjestetään aina loppukuusta? Sosiaalituella ( 500 € ) elävällä ei ole enää killinkiäkään.
  Paremman väestönosan kulutushysteriajuhlat menevät ohi suun ja yrittäjät saavat köyhien kaunaiset katseet osaksensa.
  Maksukyvytönkin asiakas saattaa jonain kauniina päivänä olla se potentiaalinen . Ei me niitä ilmaisia istuneita pullia ja seisonutta kahvia tarvita, olis vaan kiva joskus kattoo, mitä on myytävänä.
  Kun ei vaan ilkiä, koska ei voi mitään pientäkään ostaa.

  Sulkakynämies Petteri Virtanen

Jätä kommentti