Huonekaluliike Kalliokoski: ”Myymme huonekaluja, emme kapuloita”

Matti Kalliokoski ja Marianne Alamettälä satsaavat valikoimissaan kestävyyteen. Suuri osa liikkeen tuotteista on kotimaisia.

Liikkeen oveen käy pieni koputus. Marianne Alamettälä menee avaamaan. Viralliseen aukioloaikaan on vielä toista tuntia.

”Paljonko tuo pöytä maksaa”, Marianne huikkaa miehelleen Matti Kalliokoskelle.

”Se on neljäsataa”, Matti huikkaa takaisin.

”Hän on saman korttelin asukkaita. Kyllä me oven aina avaamme, jos paikalla olemme”, Matti toteaa.

Palvelutapahtuma kertoo Huonekaluliike Kalliokosken filosofiasta oleellisen. Asiakas kohdataan aitona ihmisenä.

Ostotapahtumasta tehdään elämys. Huonekalut ja tekstiilit viedään asiakkaalle paikan päälle – kasattuna ja tarvittaessa pitkänkin matkan päähän.

”Me emme myy kapuloita vaan huonekaluja. Monet alan toimijat pistävät asiakkaat kasaamaan mööbelinsä itse. Toisilla taas on jatkuvat alennukset. Me toimimme toisin”, Matti Kalliokoski sanoo.

Kalliokosken huonekaluliike myös lupaa tuotteillensa takuun. Jos joku tuote ei kestä, se menee vaihtoon. Tuotteiden valmistajien kanssa on varmistettu, että takuu myös toimii. Matti Kalliokosken sanoin mitään ”rimpulaa” ei liikkeeseen osteta.

Myös lahjoissa kannattaa satsata laatuun

Huonekaluliike Kalliokosken valikoimissa on satsattu laatuun. Tunnetut merkit Artekista Marimekkoon huokuvat jotain muuta kuin kertakäyttökulttuuria. Jopa pehmolelut on valittu niin, että ne kestävät välillä rajuakin käyttöä.

Toki laadulla on hintansa.

”Laatu kuitenkin maksaa itsensä pitkässä juoksussa takaisin. Vaihdoimme juuri erääseen Artekin tuoliin satulavyöt. Ensimmäiset kestivät 30 vuotta. Muuten huonekalu oli vielä kuin uusi”, Marianne Alamettälä sanoo.

Vastuullisuuden ja ympäristötietoisuuden kasvu on pistänyt monet kuluttajat ja yrittäjät miettimään omia lahjojaan. Jos läheistä ystävää tai asiakasta haluaa pyhinä muistaa, mikä olisi kiva lahja juuri nyt?

”Lahjaksi kannattaa ostaa sellaista, mitä on käytettävää ja kestävää. Esimerkiksi laadukkaat kylpypyyhkeet, tyynyliinat tai Marimekon paidat ovat oivia lahjaideoita. Tarvittaessa ne saa myös myytyä eteenpäin. Jokapoika-paitoja ei kirppiksillä paljoa näy,” Matti Kalliokoski tuumaa.

Kalliokosken vaate- ja asustevalikoima on laaja.

Huonekalut kestävät näillä vinkeillä myös lapsiperheissä

Kertakäyttökulttuurin kritiikki, koronan kiihdyttämä kotoilun buumi ja vastuullisuuden nousu tärkeäksi arvoksi ovat ohjanneet kuluttajia entistä kestävämpien ratkaisujen äärelle.

Mutta miten varmistaa esimerkiksi lapsiperheessä, että laatuhuonekalut ja -tekstiilit pysyvät myös ehjinä ja siisteinä kovassa kulutuksessa?

Matti Kalliokoski antaa kolme käytännön vinkkiä:

”Kannattaa hankkia huonekaluun ekologiset ja vesipestävät päälliset.”

”Uudet päälliset voidaan ostaa myös vanhoihin huonekaluihin.”

”Laadukkaat rungot kestävät kovempaa käsittelyä.”

Kun oma osaaminen loppuu kesken, kannattaa kysyä ammattilaiselta.

”Me etsimme asiakkaallemme parhaan ratkaisun. Jos meiltä ei jotain löydy, etsimme sen verkostoistamme”, Matti Kalliokoski sanoo.

Ja verkostoja pariskunnalta löytyy. He kiertävät ympäri Suomea ja huonekaluliikkeeseen tullaan myös pitkien taipaleiden takaa.

Kotimaan matkailu on ollut tänä vuonna bisneksen pelastus. Varsinkin pirkanmaalaiset tulevat Sastamalaan asioidakseen nimenomaan Huonekaluliike Kalliokoskella.

”Paras kiitos on, kun tutut asiakkaat tulevat uudestaan löytöretkelle”, Matti Kalliokoski kiittelee.

Valoa ja varjoja, valaisimia näyteikkunalla.

Pieni päältä, suuri sisältä

• Huonekaluliike Kalliokoski on toiminut Sastamalassa jo yli 70 vuotta.
• Valikoimista löytyy muun muassa design-huonekaluja, valaisimia, mattoja ja Marimekon tuotteita. Liike tarjoaa myös ompelupalvelua ja sisustussuunnittelua.
• Vammalan torin laidalla sijaitsevassa liikkeessä on valikoimia neljässä kerroksessa.
• Toiminnassa pyritään välttämään muovia. Pakkausjätteet kierrätetään, samoin vanhat huonekalut.
• Onkiniemenkatu 8, 38200 Sastamala. 03-5112323 | kalliokoski@kalliokoski.fi. Facebookissa Huonekaluliike Kalliokoski.

Marimekon kankaita on joka lähtöön.