“Todettiin, että saadaan nämä itse nopeammin ihmisten iloksi” – Valopuiden ideanikkarit hoitavat myös köynnösten asennuksen

Vammalan torin ympäristön valaistut puut ovat jo ehtineet kerätä paljon kiitosta kaupunkilaisilta.

Viime viikon maanantaina Vammalan toria reunustavista lehmuksista yksi sai jo oksilleen valoköynnöksen, mutta loppuviikosta alkoi tapahtua nopeasti.

Ohikulkijat pysähtyivät ihmettelemään, kun hommissa häärivät idean alullepanijat, Huonekaluliike Kalliokosken yrittäjä Matti Kalliokoski sekä hänen vaimonsa Marianne Alamettälä ja isännöitsijä Kari Kaaja. Sunnuntaina talkoisiin liittyi myös hankkeessa alusta lähtien mukana ollut OP Sastamalan toimitusjohtaja Janne Pohjolainen vaimonsa Virvan kanssa, sekä Kari Kaajan vaimo, Satu.

Kun valopuista ensimmäisen kerran uutisoitiin, kerrottiin että valoköynnösten asennuksesta vastaa Sastamalan kaupunki. Kaaja ja Kalliokoski katsovat toisiaan.

”Todettiin Matin kanssa, että saadaan nämä nopeammin puihin ihmisten iloksi, kun laitetaan itse”, Kaaja hymähtää.

Kalliokoski lisää, että yrittäjänä hän on tottunut toimimaan, kun hyvä idea on valmis ja tarvikkeet kasassa.

”Juuri nythän on se harmain aika, kun ihmiset kaipaavat piristystä”, Kalliokoski huomauttaa.

Valoköynnöksiä asentamassa Kari Kaaja, Janne Pohjolainen ja Virva Pohjolainen. Matti Kalliokoski antaa asennusohjeita.

Puistokadulla ja Onkiniemenkadulla toria myötäilee yhteensä 17 puuta, joihin kaikkiin on tarkoitus asentaa valoköynnökset. Lämpimän sävyisiä led-valosarjoja on kaikkiaan 2,2 kilometriä, 100 metriä ja satoja pieniä valoja aina yhtä puuta kohden.

”Pitää todeta, että valojen sävy on erittäin onnistunut”, myöntää Marianne Alamettälä, joka valitsi valoköynnökset yhdessä miehensä kanssa.

Torin ympäristön puiden valaisu oli ollut Matti Kalliokosken haaveissa jo pitkään, ja hän on vuosien mittaan vinkannut ajatuksistaan kaupunginkin suuntaan, samoin paikallisen yrittäjäjärjestön. Kun Kalliokoski loppukesällä jutteli ideastaan OP Sastamalan toimitusjohtaja Janne Pohjolaiselle ja isännöitsijä Kari Kaajalle, alkoi tapahtua.

Haastekampanjan avulla kerättiin noin 11 000 euroa, jonka turvin voidaan nyt tuoda iloa ja valoa pimeyteen ja elävöittää Sastamalan kaupungin keskustaa.

Marianne Alamettälä (vasemmalla) ja Satu Kaaja ehtivät muun puuhastelunsa ohessa huolehtia myös talkooporukan ruumiin ravinnosta.

Kommentointi ei ole käytössä.