Kirjoituskurssilaisten lehti vie kesään – tekemistä perheille ja lomavinkkiä eläimellisestä horoskoopista

Liisa Neronen ja Anneli Raatikainen kuuluvat Kesälehden kirjoittajakaartiin. Kuva: Ilari Mehtonen.

Sastamalan Opiston kirjoituskurssin tekemä Kesälehti on ilmestynyt toukokuussa. Lehti on koko perheelle sopiva 60-sivuinen lukupaketti, joka sopii äitienpäivälahjaksi, mökkituliaiseksi tai itselle vaikkapa lomalukemiseksi.

Lehdessä haastatellaan erilaisilla menopeleillä liikkuvia ihmisiä, saamme ohjeita saunavihdan tekoon ja tietoa villivihanneksista.

Mauri Kunnas kertoo kesänvietostaan Sastamalassa. Lehdestä löytyy neuvoja siitä, miten voimme välttää kesästressin, tai aiheuttaa sitä pilaamalla toisten tai omat kesäjuhlamme.

Vinkkiä kesäloman varalle tarjoaa myös ennustajan laatima eläimellinen horoskooppi.

Kesän yhteisiin hetkiin tuo iloa Miinan kesäretki -lautapeli, jossa käväistään monessa pirkanmaalaisessa matkailukohteessa. Yhteistä puuhaa tarjoavat myös sanaristikko ja koko perheen tietokilpailu. Pakinat, muistelut ja muut kesäiset tarinat tarjoavat arkipäivän realismia, jännitystä ja romantiikkaa kaikenlaisiin päiviin.

Lehti on tulos Sastamalan Opiston Tehdään yhdessä kesälehti -kurssilta. 10 kirjoittajaa Pirkanmaalta kokoontui sanataideopettaja Tiina Laanisen johdolla paitsi kirjoittamaan, myös suunnittelemaan lehden ulkoasua, taittoa ja markkinointia. Yhteiset kurssipäivät Kinnalan Koukulla muuttuivat syksyn aikana kokoontumisiin Teamsin välityksellä.

Lehden toimittajina ovat Tuula Heikkilä, Antero Kaasalainen, Irmeli Knuutti, Heikki Laitinen, Kullervo Myllykoski, Liisa Neronen, Anja Ojanen, Marja-Liisa Olkoniemi, Anneli Raatikainen ja Leena Tiensuu. Lehden taitosta vastaa Pauli Saha. Kannen ja kuvituksen on tehnyt Kerttu Salonen.

Kesälehteä on myytävänä useissa paikoissa Sastamalassa muun muassa Pukstaavissa ja Häijään Nesteellä sekä Harjavallan Kirjakaupassa ja Hämeenkyrön kirjastolla.

Teksti: Liisa Neronen ja Anneli Raatikainen.

  • avatar kirstilahti

    Kiitos teille kaikille kun olette taas nähneet vaivaa meidän lukevien iloksi. Aion ostaa kyseisen lehden tällä viikolla. Ostin kirjan Tummat laineet ja muita jännityskertomuksia. Kertomukset olivat sopivan pituisia. Jos täytyi jättää lukeminen hetkeksi oli hyvä jatkaa taas seuraavasta kertomuksesta eteenpäin. Kirja oli hyvä suosittelen sen lukemista. Jopa mieheni ahmi sen kerralla joka yleensä lukee Wilbur Smithin , Robert Ludlum ja Ilkka Remeksen teoksia.

Jätä kommentti