VaLePa saa keskipelaajan Saksasta – Sebastian Rösler saapuu Sastamalaan torstaina iltapäivällä

Sebastian Rösler.

VaLePa saa torstaina helpotusta keskipelaaja-ahdinkoonsa. Joukkue menetti lähes samanaikaisesti kaksi keskipelaajaa, joista Tuomas Hautalan akillesjänne operoitiin tällä viikolla. Mikko Karjarinta puolestaan on sivussa tammikuun. 2-sarjasta liigajoukkueeseen nostettiin jo Tuomas Tihumäki, mutta pelkästään harjoitustenkin vuoksi pitää joukkueessa olla vähintään kolme keskipelaajaa, seura tiedottaa.

VaLePa on luonut kansainvälisiä suhteita Italian lisäksi Saksaan. Nyt apu keskitorjujatilanteeseen löytyi Saksasta Hachingin joukkueesta, jonka pelaaja Sebastian Rösler saapuu Sastamalaan paikkaamaan pukkipaitojen vajetta.

Hachingin kausi on päättymässä, koska heidän joukkueensa ei selviytynyt pudotuspeleihin ja siksi Rösler on vapaa hakemaan uusia haasteita urallaan. 21-vuotias ja 195-senttinen Rösler aloitti lentopallon pienessä Dippoldiswalden kaupungissa, joka on itäisessä Saksassa hyvin lähellä Tsekin rajaa. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa miesten 3-sarjassa 15-vuotiaana. Sen jälkeen hän siirtyi parinkymmenen kilometrin päähän VC Dresdenin joukkueeseen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Viime syksynä Rösler siirtyi Münchenin kupeessa olevaan Hachingin joukkueeseen Saksan Bundesliigan pääsarjaan. Mies on voittanut beach volleyn Saksan mestaruuden U19-sarjassa vuonna 2019.

“Pelaaja, johon voit aina luottaa”

Sebastian Rösler saapuu Suomeen torstaina iltapäivällä ja odottaa innolla pääsyä VaLePan harjoituksiin ja peleihin. Rösler ihailee kaunista suomalaista luontoa ja totta kai suomalainen sauna kiinnostaa. Mikko Eskon rannassa pumppu pitää avantoa auki läpi talven, joten jäädään odottamaan, millaisia Suomi-kokemuksia Rösler saa täältä mukaansa, seura tuumaa toimittamassaan tiedotteessa.

Rösler kertoo pitävänsä hyökkäämistä parhaana ominaisuutenaan.

“Pystyn monenlaisiin ratkaisuihin eri tilanteissa ja nautin erilaisista hyökkäysyhdistelmistä passarin kanssa.”

Mies tietää, millaiseen menestysseuraan on saapumassa.

“Tiedän, että VaLePan joukkue on saavuttanut runsaasti menestystä viime kausina. Totta kai pokaalit ja menestys kiinnostavat. Kuitenkin minulle on tärkeää nuorena pelaajana, että teen parhaani joka päivä. Haluan antaa kaikkeni jokaisessa harjoituksessa tullakseni paremmaksi.”

Sebastian Röslerin ammattimainen suhtautuminen pelaamiseen ja harjoitteluun huomattiin myös Dresdenissä.

“Hän on pelaaja, johon voit aina luottaa, kentällä ja sen ulkopuolella”, sanoo VC Dresdenin puheenjohtaja Klaus-Peter Schmidt.

Kangaskokko erittäin tyytyväinen

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko on katsonut useita videoita pelaajavaihtoehdoista ja päätyi lopulta Rösleriin. Myös taustatiedot ovat olleet varsin lupaavia.

“Olen erittäin tyytyväinen, että saimme nopeasti Sebastianista uuden keskitorjujan joukkueeseen. Tarvitsimme hyvän torjujan, joka pystyy omaksumaan meidän pelityylimme nopeasti. Ja uskon, että tulemme tässä onnistumaan.”

Kangaskokon mukaan VaLePan tuorein kiinnitys on nuori, lupaava urheilija, jolla on tavoitteena kehittyä ja tulla paremmaksi lentopalloilijaksi.

“Sebastianin vahvuuksiin kuuluu kurinalainen torjuntapelaaminen ja hyökkäystehojakin saadaan varmasti hyvin Mikko Eskon tarjoilusta.”

Valmentaja kiittelee myös positiivista yhteistyötä Saksan liiton ja Unterhachingin joukkueen kanssa.

Jätä kommentti