Sastamalalaiselle Tupahoivalle tunnustusta – Hoivatyössä satsattu niin vanhusten kuin henkilöstön hyvinvointiin

Tupahoivaa luotsaava Auli Härkälä polkaisi lähetystorille puuroa hakemaan. Riksan kyydissä Sirkka Nuutila. Kuva: Alueviestin arkisto 2020 / Minna Isotalo. 

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on myöntänyt yhdessä La Carita -säätiön kanssa tunnustuspalkinnot hyvästä vanhustyöstä Sastamalan Tupahoivalle, Essoten Saimaanharjun palvelukeskukselle ja Kymsoten Eskolakodin Kotvalle.

Palkinnot julkistettiin 16. maaliskuuta.

Medialle toimitetun tiedotteen mukaan palkinnonsaajille on yhteistä jatkuva oppiminen ja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa.

Sastamalalaisesta Tupahoivasta todetaan, että se on muistisairaiden yksikkö, jossa henkilökunta tukee asukkaiden omaisia ja jakaa tietoa muistisairauksien mukanaan tuomista muutoksista. Henkilöstön työhyvinvointiin on panostettu järjestämällä työnohjausta ja jakamalla vastuualueita kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.

Tupahoivan henkilökunta kouluttautuu aktiivisesti: kaikki työntekijät ovat käyneet kinestetiikan peruskurssin ja osa henkilökunnasta on lisäksi suorittanut syventävän kurssin.

SuPer on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja ohjausalan toisen asteen tutkinnon suorittaneiden ja aloille opiskelevien ammattiliitto. La Carita -säätiön tarkoituksena on vanhusten ja ikääntyvien hyvinvoinnin edistäminen Suomessa.

Tupahoivassa asukkaat saavat halutessaan osallistua moniin askareisiin. Arkistokuvassa Onerva ja Tiina pyykkihommissa. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.