“Viikonloppu oli kunnon tykitystä” – Zarillo-yrittäjä tyytyväinen ravintolan saamaan starttiin Sastamalassa

Zarillo-yrittäjä Jörg Widmann (vasemmalla) on tyytyväinen ravintolan saamaan alkuun Vammalan keskustassa. Vierellä Tampereen ravintolasta lainassa ollut keittiöpäällikkö Ron Carrara sekä Sastamalan Zarillon ravintolapäällikkö Emmiina Korpela. Komean pystypöydän kansi on tehty vanhasta kärrynpyörästä.

Sastamalan ravintolamaailman uusin tulokas, Zarillo Western & Tex Mex, avasi ovensa viime viikon lopulla. Ensimmäiset asiakkaat vastaanotettiin kaikessa hiljaisuudessa torstaina. Se olikin yrittäjä Jörg Widmannin mukaan vielä suhteellisen rauhallinen päivä. Vaan kun sana Zarillon avautumisesta ehti kiiriä, kasvoivat myös asiakasmäärät.

“Viikonloppu oli kunnon tykitystä”, Widmann naurahtaa maanantaina.

Siitä, kuinka monta annosta keittiössä valmistui tai kuinka monta asiakasta Zarillossa ehti avajaisviikonlopun kuluessa käydä, ei yrittäjällä ollut vielä tarkkaa käsitystä. Tupa oli kuitenkin hetkittäin niin täynnä, että asiakkaat joutuivat jonottamaan.

“Kokkasin itse koko viikonlopun keittiön puolella, mutta asiakkaita kyllä riitti ja kuulemani palautteen perusteella he tykkäsivät. Olen oikein tyytyväinen avaukseen Sastamalassa.”

Ravintolapäällikkö Emmiina Korpela nyökyttelee.

“Saimme todella hyvää palautetta, se lämmittää tietenkin kovasti mieltä.”

Ravintola on sisustettu western-henkeen. Asiakaspaikkoja on 75.

75-paikkaisen ravintolan remontti eteni Widmannin mukaan suunnitelmien mukaan, eikä matkan varrelle mahtunut suurempia mutkia. Myös rekrytointi tuotti lopulta tulosta.

“Kahdeksan henkeä on palkattu, neljä salin puolelle ja neljä keittiöön. Heistä keittiöpäällikkö aloittaa vielä huhtikuun alussa. Ei voi kehua, että rekrytointi olisi sujunut kauhean hyvin, se on nyt koko alan ongelma ettei tekijöitä oikein ole. Mutta hyvä porukka saatiin kasaan, ja kaikki työntekijät ovat paikallisia.”

Emmiina Korpela kertoo työskennelleensä pitkään ravintola-alalla eri tehtävissä, mutta koronaviruksen vieneen työt.

“Zarillossa kiinnosti tietysti se, että pääsee avaamaan kokonaan uutta ravintolaa. Ruokaravintolassa työajat ovat myös hiukan mukavammat kuin baaritiskin takana”, hän tuumaa.

Myös Korpela kiittelee uutta työporukkaansa. Vaikka avajaisviikonloppuna töitä sai paiskia hartiavoimin, hyvä henki säilyi ja huumori jaksoi kukkia.

“Sillä on iso merkitys, että töitä saa tehdä mukavassa porukassa. Iso peukku myös uudelle pomolle, joka ahkeroi meidän kanssa koko viikonlopun.”

Henkilökuntaa uuteen ravintolaan on palkattu kahdeksan: neljä keittiöön ja neljä salin puolelle. Baaritiskin takana Emmiina Korpela ja Jenna Ahokas.

Zarillo Sastamala on avoinna joka päivä; maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin iltayhdeksään, tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin kello 22.30:een ja sunnuntaisin iltakahdeksaan. Arkisin ravintolasta saa myös lounasta.

“Nyt toivotaankin, että asiakkaat löytäisivät lounasannoksemme.”

Zarillo-ketjulla on entuudestaan kolme ravintolaa Tampereella. Ensimmäinen niistä perustettiin Otavankadulle jo vuonna 1998.

“Konseptimme on siis jo hyväksi havaittu. Parikymmentä vuotta sitten aloitimme Burgertiistait, jotka ovat olleet suosittuja. Tiistai on burgeripäivä Sastamalassakin”, Jörg Widmann kertoi Alueviestille jo viime vuoden lopulla, kun ravintolan saapumisesta paikkakunnalle uutisoitiin.

Ravintola Zarillo sijaitsee Torikeskuksessa, urheiluliike Neon Sportin entisissä tiloissa.
  • nikoruusuvuori

    Eipä vuosien varrella ole konsepti kummoisesti parantunut, marginaali toimija (niiden yleensä pitäisi erottua edukseen)

Kommentointi ei ole käytössä.