Artikkelit, Lentopallotoimitus

LP-Vampula on kirjoittanut passarisopimukset – pelinrakentajiksi Lotta Kukkonen ja Nanna Talvitie

LP-Vampula on kirjoittanut passarisopimukset – pelinrakentajiksi Lotta Kukkonen ja Nanna Talvitie

Lotta Kukkonen. Kuva: Veli-Jussi Lietsala.

LP-Vampula Huittinen on solminut seuran yhdeksännestä mestaruusliigakaudesta sopimukset passareiden Lotta Kukkosen, 20, ja seuran oman kasvatin Nanna Talvitien, 17, kanssa. Paimiolainen Lotta Kukkonen pelasi viime kaudella Oriveden Ponnistuksessa.

Lotta Kukkonen on aloittanut pelaajauransa Paimiossa ja siirtynyt sieltä Salon Viestin kautta Kuortaneen valmennuskeskukseen. Urheilulukion jälkeen hän siirtyi Oriveden Ponnistukseen, jossa hän pelasi puolitoista kautta.

“Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa oikeustieteitä. Ensimmäinen vuosi on nyt takana. Muutin Joensuusta nyt takaisin Paimioon, josta muutan sitten kesällä jo Huittisiin”, kertoo Kukkonen.

Kukkonen näkee omina vahvuuksinaan nopeuden. Pituutta hänellä on 171 senttiä.

“Pelisilmääni on kehuttu, samoin pelinlukutaitoani. Kun yhteistyö sujuu keskipelaajien kanssa hyvin, se näkyy myös tuloksissa.”

Nanna Talvitie. Kuva: LP-Vampula.

LP-Vampula Huittinen on mahdollistanut kaikille halukkaille polun lentopalloleikkikoulutasolta aina Mestaruusliigaan asti. Nyt konkretisoituu ensimmäinen oman seuran kasvatin pääsarjatason sopimus.

Jo viisivuotiaana Vampulan Urheilijoiden lentopallokoulussa lajin aloittanut Nanna Talvitie oli kaksivuotisen jatkosopimuksen allekirjoittaneen Liigan päävalmentaja Ziga Kosin toiveesta mukana liigaympyröissä jo viime kaudella. Debyytti liigakentillä nähtiin ottelussa LP Viestiä vastaan 21.10.2021.

Liigan harjoituksissa Nanna oli omien ykkössarjajoukkueen harjoitusten lisäksi aktiivisesti jo päättyneen kauden kevätkaudella.

“Odotan innolla, että pääsen kehittymään ja harjoittelemaan kovemmalla tasolla. Minulla on hyvät odotukset tulevasta kaudesta ja haluan antaa parhaan panokseni joukkueen menestymiseen parhaalla mahdollisella tavalla”, toteaa 176 senttimetriä pitkä Talvitie.

Pelaajavalinnoissa näkyy jo päävalmentajan kädenjälki.

“Molemmat passarimme ovat nuoria, mutta he ovat halukkaita tekemään paljon töitä parantaakseen tasoaan ja auttaakseen joukkuetta. Heillä molemmilla on potentiaalia, mutta pelikokemusta pääsarjatasolla on vähän. Sitä he tulevat tällä kaudella saamaan.  Pelaaminen on nyt erilaista tulevalla kaudella, mutta olen varma siitä, että tekemällä yhdessä töitä saavutamme parhaan mahdollisen tuloksen”, sanoo Ziga Kos.

Jätä kommentti

css.php