Huolimaton tulen käsittely aiheutti Huittisten viime viikkoisen rivitalopalon – ”Normaaliin on vielä pitkä matka”

Yksi rivitalon asunnoista tuhoutui kokonaan ja tuli pääsi tekemään tuhoja myös kaikkien muiden asuntojen kattorakenteissa.

Huittisten kaupunkiasuntojen omistamassa, Selvinkadulla sijaitsevassa rivitaloasunnossa syttyi tulipalo viime torstaina alkuillasta.
Palopaikalla johtovastuussa toiminut aluepalomestari Harri Salonen kertoo, että palon syttymissyyksi selvisi huolimaton tulen käsittely.

Ennen kuin palo saatiin hallintaan, tuli ennätti levitä kattorakenteisiin ja entisen tasakaton ja uuden harjakaton välisen tilan kautta koko rakennuksen leveydelle.

Huittisten Kaupunkiasuntojen isännöitsijä Janne Salosen mukaan rakennus tuhoutui palossa lähes kokonaan. Kaikki rivitalon asunnot kärsivät savu- ja vesivahingoista.

Rivitalo sijaitsee alueella, jossa on useampia rivitaloja, joissa asuu ikäihmisiä. Myös Huittisten terveyskeskus sijaitsee rivitalon välittömässä läheisyydessä. Tuli ei kuitenkaan päässyt leviämään muihin alueen rakennuksiin.

Asukkaiden evakuointi onnistui hyvin

Kuninkaisten palvelukeskukseen kuuluvassa rivitalossa oli kuusi asuntoa, joissa asui yhteensä kahdeksan asukasta. Lisäksi rivitalon päässä toimi koronarokotuspiste sekä mammografia.

Kaikki asukkaat saatiin evakuoitua rivitalosta nopeasti ja heidät majoitettiin kaupungin vanhustenhuollon toimesta väliaikaisiin majoituspaikkoihin samana iltana.

Huittisten kaupungin vanhustenhuollon johtaja, vs. perusturvajohtaja Jaana Siltanen kertoo, että asukkaiden evakuointi ja väliaikaismajoitukset saatiin hoidettua olosuhteisiin nähden hyvin.

”En tietenkään voi kommentoida yksittäisien henkilöiden tilannetta, mutta yleisellä tasolla voin sanoa, että meillä oli siinä mielessä onnea matkassa, että tulipalo sattui sellaiseen aikaan, että kotihoidon henkilökunta oli lähellä ja liikkeellä oli myös muita ihmisiä, joten tilanteeseen pystyttiin reagoimaan nopeasti.”

Kaikille löytyy uusi koti

Siltasen mukaan uusia majoitusjärjestelyjä on valmisteltu perjantaista lähtien asukkaiden ja heidän omaistensa kanssa.

”Kaikille löytyy kyllä uudet kodit, mutta uusiin asuntoihin muuttaminen ei ole aivan helppoa ja yksinkertaista tällaisen tapahtuman jälkeen. Kaikki, joille tuollainen tapahtuma käy, ovat tietenkin tapahtuman jälkeen järkyttyneitä”, Siltala tietää.

Vanhustenhuollon moniammatillinen tiimi avustaa kotinsa menettäneitä niin asuntojen hankinnassa, niiden kalustamisessa kuin henkisen avun ja tuen saamisessa.

”Tulipalossa kotinsa menettäneiden elämä pyritään saamaan jatkumaan olosuhteisiin nähden mahdollisimman normaalisti, mutta normaaliin on tietenkin vielä todella pitkä matka. Pyrimme auttamaan ja tukemaan sekä asukkaita että heidän omaisiaan kaikilla mahdollisilla tavoilla”, Siltanen sanoo.