Esitys: Vammalan lukioon shakkilinja – Olisi laatuaan Suomen ensimmäinen

Kuvituskuva.

Vammalan lukioon esitetään perustettavaksi shakkilinja. Asia on käsittelyssä Sastamalan kaupungin sivistyslautakunnan kokouksessa ensi viikolla.

Ensimmäiset opiskelijat shakkilinjalle valittaisiin suunnitelman mukaan kevään 2024 yhteishaussa.

Toteutuessaan shakkilinja on Suomen ensimmäinen shakkivalmennukseen keskittyvä lukio-opintojen kokonaisuus. Shakkilinja edistää erityistä osaamista ja antaa valmiuksia kansallisen ja kansainvälisen tason huippupelaajaksi kehittymiselle. Shakkilinjan markkinointia kohdistetaan koko maahan.

Shakkilinja koostuu 20 opintopisteestä, jotka opiskelija voi sisällyttää lukio-opintoihin paikallisina valinnaisina opintoina. Shakkivalmennus järjestetään yhteistyössä paikallisen Vammalan shakkikerhon kanssa. Yhteistyötä tehdään myös  Suomen Shakkiliiton kanssa.

Shakkilinjalle varataan vuosittain 10 aloituspaikkaa Vammalan lukion lentopallo- ja urheilulinjalta. Tullakseen valituksi shakkilinjalle, on hakijan lukuaineiden keskiarvon oltava vähintään se, mikä on Vammalan lukion keskiarvoraja. Lisäksi shakkilinjalle hakijalta vaaditaan riittävää näyttöä pelillisestä osaamisesta.

Kommentointi ei ole käytössä.