Lauri Joona kaasuttaa Janni Hussin kartturoimana Ruotsissa – ”Koitetaan ajaa hyvällä sykkeellä

Janni Hussi, Lauri Joona
Janni Hussi ja Lauri Joona.
Janni Hussi, Lauri Joona
Janni Hussi ja Lauri Joona.

Sastamalalainen Lauri Joona osallistuu tällä viikolla Ruotsissa ajettavaan rallin EM-sarjan loppukilpailuun. Kartturina on Janni Hussi.

”Ruotsin EM-ralli sattui hyvään saumaan ja toimii kenraaliharjoituksena Suomen MM-rallille, joka on meidän tämän kauden pääkilpailu”, kertoo Lauri Joona. Rallin SM-sarjassa on parhaillaan menossa kesätauko.

Kartturina Lauri Joonalla on projektiluonteisesti Janni Hussi, koska Tuukka Shemeikalla on työkiireitä. Pidempiaikaisesta vaihdoksesta ei ole kysymys. ”Uskon, että tämä on meille molemmille hyvä kokemus ja tästä on kummallekin hyötyä tulevaisuuteen”, Lauri Joona aprikoi.

Janni Hussi on innostuneen jännittynyt. Kaksikko on aiemmin ajanut yhdessä Kroatiassa ja kotimaassa. ”Olen valmistautunut huolella ja pyrkinyt tekemään ennakkotyöt mahdollisimman hyvin ja tarkasti”, kertoo Janni Hussi.

”Ollaan lähellä kotikenttää, mutta vähän erilaista tiestö on ja vähän kapeampaa. Ei ruveta suuria tulostavoitteita sanomaan, mutta koitetaan pitää vauhtia yllä”, Lauri Joona pohtii. EM-sarjan tasoa hän luonnehtii todella kovaksi. ”Otetaan oppikilsat talteen ja koitetaan ajaa hyvällä sykkeellä. Maaliin on tärkeä päästä.”

Rallin SM-sarjassa Lauri Joona on SM1-luokan pistekärjessä.