Kotiautotallipajasta kasvoi suuri korjaamokokonaisuus – Autopalvelu Metsämäen taipaleelle on mahtunut monenlaisia vaiheita

Toimitusjohtaja Kari Metsämäki hoitaa mielellään hinausajot itse.

Kari Metsämäki ajautui autokorjaamoalalle kertomansa mukaan ”puolivahingossa”.

”En ollut ajatellut yrittäjäksi ryhtymistä, mutta niin siinä vain pääsi käymään”, Metsämäki kertoo ja palaa yrityksen alkutaipaleelle. Hän teki metallialan töitä ja rakenteli muun muassa kaivinkoneita Lännen Tehtaille, kunnes työelämässä tapahtui muutoksia.

”Elettiin 90-luvun syvää lamaa ja meillä oli talonrakennusprojekti menossa. Silloin saimme vaimoni kanssa valtion virat. Toimin osa-aikaisena vanginvartijana Köyliön ja Huittisten vankiloissa ja vaimoni oli verotoimistossa töissä”, muistelee Metsämäki. Metsämäen synnyinkodin maatilasta lohkaistulle tontille nousseen uuden talon yhteyteen rakennettiin autotalli.

”Harrastan vanhoja autoja, ja se oli tarkoitettu niiden kunnostamiseen. Kun talo valmistui, naapurit ja kylänmiehet alkoivat puhua, että rupea korjaamaan meidän vehkeitä, autoja ja muita. Siitä kaikki lähti liikkeelle.”

Palkkatyönsä ohessa Metsämäki alkoi korjailla ”naapurien ja kylänmiehien” ajoneuvoja ja toiminta alkoi pikkuhiljaa kasvamaan ikään kuin itsekseen.

”Kotiautotallipajasta se lähti. Samaan aikaan kasvoi sekä perhe, että korjaamotoiminta. Vuonna 2002 jäin palkkatyöstä kokonaan pois, ja keskityin pelkästään korjaamoon. Annoin yritykselle kaikkeni”, Metsämäki kertaa.

Puhdasta tulee. Arttu Metsämäki pesee autoa, hän auttelee vanhempiaan yrityksessä aina kun ehättää.

Omistautuminen johti siihen, että laajennustyöt alkoivat. Tonttia raivattiin, puita kaadettiin ja autokorjaamokokonaisuus halleineen ja toimistotiloineen rakennettiin. Työmaa oli suuri ja työmäärä valtava. Kotitalon viereen kohosi komea kokonaisuus. Metsämäki paiski töitä rakennustyömaalla itsekin hartiavoimin. Uudet tilat palvelivat entistä paremmin asiakkaita. Vuosien mittaan työntekijöitä palkattiin yritykseen sen kasvaessa.

”Siinä vaiheessa, kun hallitus alkoi puhua katsastustoiminnan vapauttamisesta korjaamoyrityksille, tapahtui jotakin. Kävin silloin katsastuttamassa autoni Huittisissa. Puolivitsillä sanoin katsastusmiehelle, että kun toiminta vapautetaan, niin minäkin aloitan katsastukset”, kertoo Metsämäki. Katsastusmies katsoi korjaamoyrittäjää pitkään ja naurahti;

”Kuule Kari, milloinkaan teidän mäellä ei autoja katsasteta.”

Siitä Metsämäki suivaantui niin paljon, että ajatteli ryhtyä tositoimiin.

”Vuoden 2014 heinäkuussa katsastustoiminta vapautui Suomessa. Olimme ensimmäisten joukossa, itse asiassa heti toinen autokorjaamo Suomessa, joka perusti katsastusaseman korjaamon yhteyteen. Eli oikeastaan pienestä suutahtamisesta lähti se päätös liikkeelle”, nauraa Metsämäki.

Oskari-koira on töissä korjaamolla, sen tehtävänä on tervehtiä asiakkaita ja pitää osaltaan yllä hyvää työilmapiiriä.

Autopalvelu Metsämäen taipaleelle on mahtunut monenlaisia vaiheita, jopa yksi tulipalokin, jonka jälkeen hallitilat rakennettiin uudestaan. Toimintaa on jatkuvasti kehitetty. Asiakkaat arvostavat sitä, että samasta paikasta saa niin kattavat palvelut.

” Kuulumme AD-ketjuun. Meiltä saa korjaus- ja huoltopalvelujen lisäksi myös hinauspalvelut ja autojen katsastukset myös raskaalle kalustolle. ”

Autopalvelu Metsämäki on perheyritys, joka työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi seitsemän muuta työntekijää.

”Vaimo hoitaa paperityöt ja valmistaa ruuan työntekijöille. Meillä on alusta saakka kaikki työntekijät saaneet itse valmistettua kotiruokaa. Työntekijöistä haluamme pitää hyvää huolta. Molemmat poikamme, Valtteri ja Arttu ovat myös aina auttelemassa, kun ehättävät muilta kiireiltään. Nuorempi poika on kouluttautunut katsastusalalle ja on tällä hetkellä muualla töissä, vanhempi poika on suuntautunut varhaiskasvatusalalle, mutta hänkin käy täällä silloin tällöin auttelemassa.”

Korjaamopuolen työnjohtaja Juha Palo kurkistaa, mitä konepellin alta löytyy.

Autopalvelu Metsämäki järjestää elo-syyskuun vaihteessa yleisölle avoimet perinnepäivät.

”Informoimme niistä myöhemmin tarkemmin. Luvassa on kuitenkin muun muassa viljan tappurointia”, lupailee idearikas Metsämäki ja vinkkaa, vielä, että jos hyvä autonasentaja on työtä vaille – niin sellaiselle olisi heti työpaikka yrityksessä.

Tilat ovat ihanteelliset korjaamo- ja katsastustoiminnalle.

Autopalvelu Metsämäki Oy

Korjaamo

-korjaamme ja huollamme autot

korjauksen ja huollon ajaksi, sinulla on mahdollisuus käyttää AD-sijaisautoa, ja pääset kulkemaan heti

Hinauspalvelut 24/7

-oletpa missä tahansa, mihin vuorokauden aikaan tahansa hinaamme henkilö- ja pakettiautot turvallisesti korjaamolle. Kalustomme kuljettaa myös asuntovaunut ja -autot.

-Huittisten alueella hoidamme myös autoliiton sopimushinaukset

Lue lisää nettisivuiltamme metsamaki.com

Korvenkyläntie 547

32700 Huittinen

p.040 565 8292