Alueviesti kysyy: Mitä harrastat?

Alueviestin katugallupissa selvisi, että huittislaisia nuoria kiinnostavat etenkin urheilulliset harrastukset. Nuorten mukaan Huittinen tarjoaa harrastamiseen hyvät mahdollisuudet niin valikoiman kuin tilojenkin osalta.

Toiset eivät halua sitoutua tiettyyn harrastukseen ollenkaan, mutta monet ovat harrastaneet samaa lajia koko ikänsä.

Unelmaharrastuksia kysyttäessä vain Huittisista löytyi vain yksi puute: lasketteleminen on kaupungissa mahdotonta.

Oona Kangas ja Saana Mattila: Harrastamme molemmat joukkuevoimistelua ja olemme olleet siinä mukana kahdeksan vuotta. Voimisteluharrastuksessa parhaita asioita ovat kilpailut, leirit ja ennen kaikkea kaverit. Olemme löytäneet sitä kautta paljon hyviä ystäviä. Kun harjoituskausi taas alkaa, meillä on joka toinen viikko treenit kolme kertaa viikossa ja joka toinen viikko neljä kertaa viikossa.

 

Sofi Oittinen, Nella Oittinen, Siri Järä, Jeela Pekkanen ja Jone Paalama: Meillä kenelläkään ei ole varsinaisia harrastuksia, mutta kesällä olemme tykänneet käydä uimassa ja muuten yleensä vaan olemme kavereiden kanssa koulun jälkeen. Joskus voimme mennä kirjastoon tekemään läksyjä, mutta lähinnä olemme jossain kylällä. Siriniä kiinnostaisi aloittaa nyrkkeily, jos sitä olisi mahdollista harrastaa Huittisissa, mutta me muut emme ole niin innostuneita käymään missään harrastuksessa.

 

Henna Kaunistola: Olen harrastanut yleisurheilua siitä asti, kun opin kävelemään. Äiti vei minut ensimmäisiin kilpailuihin ja siitä syttyi kipinä. Päälajini on pituushyppy, mutta juoksen myös jonkin verran pikamatkoja. Yksilölajin harrastamisessa parasta on se, että pystyy itse täysin vaikuttamaan siihen, miten suoritus menee. Onnistumiset motivoivat yrittämään vielä vähän enemmän. Jos en harrastaisi yleisurheilua, voisin kokeilla esimerkiksi tanssimista, se on kiinnostanut minua aina.

 

Aaro Lähteenmäki: Olen jo pitkään harrastanut sählyä, enkä ole oikeastaan edes miettinyt mitään muuta harrastusta. Lajissa viehättää erityisesti hyvä joukkue, jonka kanssa on mukava pelata yhdessä.
Matias Hietanen: Kesällä minulla ei ole mitään kummallisempia harrastuksia, mutta talvella tykkään lasketella. Sen vuoksi minun puolestani voisi olla vaikka jatkuvasti talvi. Lasketteleminen ei Huittisissa onnistu, mutta muuten en keksi mitään harrastusmahdollisuutta, mikä täältä puuttuisi.