Hyötykeräys yhteistyöhön kansainvälisen kiertotalousyhtiön kanssa – kehittävät Suomeen tehokasta kovien muovien kierrätysjärjestelmää

Lauri Jokinen. Kuva: Hyötykeräyksen Facebook.

Hyötykeräys ja Hyötypaalaus ovat tehneet yhteistyösopimuksen kovien muovien keräämiseen ja kierrättämiseen kansainvälisen kiertotalousyhtiö Van Wervenin kanssa. Van Werven on tunnettu alan johtavana kovien muovien toimijana, ja yhdessä yritykset kehittävät Suomeen tehokasta kovien muovien kierrätysjärjestelmää.

”Olemme jo ennen tätä yhteistyötä panostaneet uuteen teknologiaan sekä ympäristöystävälliseen kuljetuskalustoon varmistaaksemme, että eri materiaalit, kuten nyt kovat muovit, saadaan talteen ja toimitettua kierrätykseen mahdollisimman tehokkaasti”, kertoo Hyötykeräyksen ja Hyötypaalauksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.

Kovat muovit kattavat monenlaisia esineitä ja materiaaleja, mukaan lukien muovipakkaukset, rakennusalan muovit, teollisuuden sivutuotteet ja käyttötavara.

”Kovien muovien kierrätysmahdollisuudet ovat valtavat ja niiden tehokkaalla kierrättämisellä pystytään korvaamaan merkittävä osa neitseellisistä raaka-aineista”, kertoo Jokinen.

Yrityksien välisessä yhteistyössä tärkeää on innovatiivinen kierrätysprosessi. Se mahdollistaa kovien muovijätteiden oikeanlaisen lajittelun muovilaadun mukaan. Näitä erilleen lajiteltavia muovilaatuja ovat PE (HDPE), PP, PVC, ABS sekä PS. Tämä vähentää uuden muovin tuotantoa ja edistää kiertotaloutta, mikä on ratkaisevaa ympäristön suojelemiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

”Van Werven on ylpeä voidessaan aloittaa yhteistyön Hyötykeräyksen ja Hyötypaalauksen kanssa kovien muovien keräämisessä ja kierrättämisessä Suomessa”, sanoo Van Wervenin kaupallinen johtaja Frank Gustafsson.

”Yhteistyömme on loistava esimerkki siitä, miten yritykset voivat yhdistää voimansa ja käyttää kansainvälistä osaamista ja resursseja paikallisen ympäristön hyväksi”, Gustafsson lisää.

Syksyn aikana Pirkanmaan Jätehuollon jätekeskuksissa pilotoidaan kotitalouksien kovamuovin vastaanottoa. Muovijäte tulee käsittelyyn Hyötykeräyksen laitokselle, josta se lajitellaan ja rouhitaan uusioraaka-aineeksi.