Leijona-leikkipuiston valikoima sai täydennystä – Uudet ulkosoittimet otetaan virallisesti käyttöön sunnuntaina järjestettävässä juhlassa

LC Huittinen/Gerda sai ulkosoittimien asennukseen apua Pasi Hankilahdelta, Juha Suomelalta, Olli Tuomiselta, Ilpo Ojalalta ja Marko Isotalolta. Kuvasta puuttuvat talkoissa mukana olleet Pauli Kurunmäki ja Veijo Brunnila.

Huittisten Leijona-leikkipuistossa kävi viikko sitten perjantaina kova tohina. Lions Club Huittisten Ilpo Ojala, Pasi Halkilahti, Marko Isotalo, Olli Tuominen, Juha Suomela, Pauli Kurunmäki ja Veijo Brunnila asensivat paikoilleen leikkikäyttöön tarkoitettuja uusia ulkosoittimia.

Soittimet oli hankkinut naisklubi Huittinen/Gerda.

”Ajatus ulkosoittimista tuli jo kolme vuotta sitten, kun olin itse klubimme varapresidenttinä. Kuulin radiosta, että vastaavanlaisia soittimia oli otettu käyttöön naapuripaikkakunnalla ja sain ajatuksen, että sellaisia olisi mukava saada myös Huittisiin. Tein kokouksessa ehdotuksen ja muutkin innostuivat siitä”, Rauni-Eliisa Wasell kertoo.

Monen sattumuksen summana ulkosoittimien hankkiminen viivästyi useammalla vuodella.

”Koronan vuoksi varojen kerääminen oli tavallista hankalampaa, kun emme pystyneet järjestämään tapahtumia. Onneksi saimme maailmanlaajuiselta LCIF-säätiöltä hyvän alkupääoman, jonka avulla rahaa tähän tarkoitukseen oli helppo lähteä keräämään muiltakin tahoilta.”

Ulkosoitinten sponsorointiin osallistui lopulta kymmenkunta yritystä

”Tuntui, että asiamme oli mieluinen, sillä yhteistyökumppaneita oli helppo saada”, Wasell sanoo.

Soittaa voi vaikka rattaista

Leijona-leikkipuisto osoittautui nopeasti parhaaksi sijoituspaikaksi ulkosoittimille.

”Soittimet toimivat hyvin paitsi lasten, myös esimerkiksi kehitysvammaisten käytössä. Siksi meillä oli tärkeää löytää paikka, jonne on esteetön pääsy. Leijonapuistossa on jo esteetön karuselli, jota on mahdollista käyttää pyörätuolilla, joten soittimet sopivat hyvin sen jatkoksi”, Wasell perustelee.

Leijona-leikkipuisto on Lions Club Huittisten perustama, joten siinäkin mielessä leikkipuiston kehittämistä oli helppo jatkaa.

”Leijona-puisto on todella suosittu ja siellä on lähes aina lapsia leikkimässä vanhempiensa kanssa. Siksi sen monipuolista tarjontaa on mukava entisestään kasvattaa. Jo nyt soittimet on otettu käyttöön ja niitä ovat päässeet kokeilemaan jopa rattaissa istuvat pienokaiset”, Wasell tietää.

Ei mikään pieni ponnistus

Wasell kiittelee, että LC Huittisten miehiltä saatu asennusapu oli korvaamatonta. Huittisten kaupunki hoiti ulkosoittimille perustusmateriaalia.

”Miesklubit pystyvät helpommin talkoilemaan erilaisia paikkoja, kuten laavuja. Naisklubeilla harvemmin on tällaisia omia kohteita. Siksi on hienoa, että tästä tuli tällainen molempien klubien yhteinen juttu”, Wasell iloitsee.

Aivan pieni ponnistus ulkosoitinten hankinta ei ollut taloudellisestikaan. Yhden soittimen hinta vaihtelee useista sadoista euroista jopa tuhansiin.

”Leikkivälineiden on tietenkin oltava turvallisia ja kunnollisia, lisäksi nämä ovat säänkestäviä ja pitkäikäisiä”, Wasell huomauttaa.

Tässä vaiheessa leikkipuistoon asennettiin viisi soitinta.

”Tarkoitus on, että niitä voi jokainen soittaa omien taitojensa mukaan. Kyllä niillä ihan oikeastikin pystyy soittamaan, joten toivottavasti tulemme kuulemaan niiden avulla leikkipuistossa myös oikeaa musiikkia”, Wasell haaveilee.

Ulkosoittimien käyttöönottojuhlaa vietetään Leijona-leikkipuistossa ensi sunnuntaina 5. marraskuuta kello 14 alkaen. Musiikkia sisältävä tilaisuus on kaikille avoin ja siellä on glögitarjoilu.