Sastamalan kaupunginhallitus äänesti uimahallista – Hankkeen aikataulu pysyi täpärästi nykyisellään, LUE miten äänestys meni

Vesijumppa. Kuvituskuva: Pixabay.

Sastamalan kaupunginhallitus käsitteli ensi vuoden talousarviota, ja yksi asia poiki äänestyksen. Erimielisyyttä syntyi investointiohjelmaan kirjatusta uimahallin rakentamisaikataulusta.

Keskustelun kuluessa jäsen Antti-Matti Mattila (kesk.) ehdotti jäsenten Janne Prihti (ps.) ja Pirjo Raunio (kd.) kannattamana, että talousarviokirjan lause ”Investointi on tarkoitus toteuttaa vuosina 2025-2026” korvataan lauseella ”Liikunta- ja uimahallihankkeen suunnittelun ja rakentamisaikataulun toteuttamista pidennetään”.

Äänestyksessä Mattilan näkemyksen kannalla olivat Prihtin ja Raunion lisäksi Pertti Hakanen (kesk.) ja Maire Villo (ps.).

Kaupunginjohtajan ehdotuksen, eli valtuuston aiemmin hyväksymän uimahallin rakentamisaikataulun takana olivat Jenni Jokinen (sd.), Kari Kaaja (kok.), Jarkko Mäkipää (sd.), Wilhelm von Nandelstadh (rkp.), Päivi Pelttari (kok.) ja Leena Saarela (vas.).

Näin ollen valtuuston aiemmin tekemä uimahallilinjaus pysyi täpärästi investointiohjelmassa äänin 6-5.

Talousarvio on kaupunginvaltuuston hyväksyttävänä 11. joulukuuta.

 • katjakallio

  Antti-Matti Mattilalle tiedoksi että suunnitteluaika on venynyt jo vuosikymmenten mittaiseksi. Kuinka monta vuosikymmentä pitäisi vielä odottaa?

 • Liikkuja

  Maksaa sekin Sastamalan kaupungille, kun koululaiset kuljetetaan linja-autolla Huittisiin uimaan ja hallivuokra lisäksi.

 • jukkakeskinen

  Kuka kertoisi todelliset syyt a) hallin vastustamiseen, b) hallin yli 50 vuoden suunnitteluun.
  On aivan käsittämätöntä, että tuossa ajassa on päästy vasta siihen vaiheeseen, että rakennuspaikka on tiedossa, mutta sekin voi ja varmaan vielä muuttuu ennenkuin kauha uppoaa maahan. Uskomatonta on sekin, että viiden vuosikymmenen jälkeen käyttäjiltä on päätetty kysyä kommentteja hallin palveluista ja toiveista. Kaksi asiaa on siis vasta päätetty. On siinä menny kampaviineri jos toinenkin tuona aikana. Itse en edelleenkään usko annettuun aikatauluun, vaan kyllä siihen jokin este keksitään ja se siirtyy 2-3 vuodella.

 • paiviturja

  Päätin kyllä, että en kommentoi enää mitään Alueviestissä, mutta kun kukaan ei näytä vastaavan sinulle, niin minä vastaan. Asiahan on niin, että uimahallista hyötyisivät myös vähän vanhemmat ihmiset, eikä se kaiketi käy tämän paikkakunnan imagoon ollenkaan. Katsokaapa vaikka uusinta asukaslehteä. Siellä on kaksi pientä kuvaa vanhemmista ihmisistä, ja niissäkin asukkaat on kuvattu selästä päin.

 • Jarkko

  Kyllä tuo vastustus lienee kyläpolitiikkaa. Oletin, että se vaihe olisi Sastamalassa ohi, mutta tällä valtuustokaudella on menty väärään suuntaan. Kuunnelkaapa maanantain valtuustossa ketkä ovat äänessä.
  Paikka tuskin enää muuttuu. Jos joku esittää paikan vaihtoa niin teen esityksen, että laitetaan pyörät alle niin jokainen valtuusto saa siirrellä hallia mielensä mukaan.
  Vuoden päästä on edessä sama keskustelu päättääpä valtuusto nyt maanantaina mitä hyvänsä.
  2008 ja 2013 ei päästy urakkalaskentakirjoihin asti eli oltiin aika kaukana suunnittelusta.
  1988 tai niihin aikoihin oli tarjoukset käsissä mutta hyppytorni episodi kaatoi hankkeen.

Kommentointi ei ole käytössä.