Musiikki koskettaa ihmisiä vauvasta vaariin. Sastamalassa myös musisoivat kaikenikäiset. Keikyän musiikkiopistona alkunsa saanut Sastamalan musiikkiopisto on tarjonnut harrastamisen, kasvun ja oppimisen mahdollisuuksia jo viiden vuosikymmenen ajan. Pyöreitä juhlittiin puheiden ja tietysti monipuolisen musiikkikattauksen kera lauantaina Vammalan lukiolla.
Musiikkiopistoa sen monissa vaiheissa luotsannut rehtori-emeriitta Kristiina Virtanen korosti osaavan henkilöstön merkitystä, ja mainitsi paikkakunnan erityisyytenä musiikkiopiston ja varhaiskasvatuksen yhteistyön.
Kasvatusjohtaja Pekka Kares nosti musiikin kirjan ja lentopallon rinnalle yhtenä Sastamalan ylpeyden aiheista. Hän muistutti, että musiikkiopistolla on iso merkitys yhteisöllisyyden rakentajana.
Myös Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja Olli-Pekka Martikainen korosti oppimisen ja vapaan sivistystyön merkitystä yhteiskuntaa kannattelevana voimana.
Julkisin varoin tuettava harrastustoiminta on investoimista yksilöihin ja sitä kautta maamme huoltovarmuuteen.
”Jokainen euro, joka esimerkiksi taiteen perusopetukseen laitetaan, tulee yhteiskunnalle moninkertaisena takaisin”, Martikainen totesi.
Oppilaan näkökulmasta asiaa valotti Maija Häggblom. Hän kertoi, miten musiikki on tullut osaksi elämää, ja miten paljon sen opiskelu on antanut. Musiikki kantaa myös muistoja, välittää tunteita ja auttaa tarvittaessa saamaan ajatukset pois koulutyöstä.
Artikkelissa mainittujen lisäksi juhlassa esiintyivät nuorten bändi PAHAUNi, 1-5-vuotiaiden muskariryhmä sekä rumpuryhmä.
Musiikkiopiston suurorkesteri soitti Eetu Lehtosen sävellyksen Unissakävelijä. Lehtonen tahtipuikossa. Kuuntele videolta, miltä kuulosti: