Retta Isännöinti avasi toimiston Huittisiin – Asioiden hoitaminen on siirtynyt pitkälti nettiin, mutta asiakkaita palvellaan edelleen myös kasvotusten

Isännöitsijä Esa Koski ja yksikönpäällikkö Päivi Valkama ovat tyytyväisiä, että Retta Isännöinti löysi toimistotilat Huittisten vanhalta kunnantalolta.

Vuodesta 2010 Huittisissa toiminut Retta Isännöinti jalkautui kesäkuun alusta astetta tukevammin Huittisiin, kun se avasi toimiston aivan ydinkeskustassa, vanhalla kunnantalolla.

Yksikönpäällikkö Päivi Valkama kertoo, että Retta Isännöinti on palvelut huittislaisia asiakkaita tähän asti Sastamalasta käsin, mutta isännöintikohteet ovat jatkuvasti lisääntyneet Huittisissa ja lähikunnissa kuten Säkylässä.

”Haluamme palvella paikallisesti, joten toimipisteen avaaminen Huittisiin oli hyvin luonnollista.”

Isännöitsijä Esa Koski kertoo, että sopivia toimitiloja ehdittiin etsiä useamman vuoden ajan.

”Olimme muutama vuosi sitten jonkin aikaa Vehnähovin alakerrassa, mutta se ei ollut toimiva paikka. Tässä sijainti on aivan ihanteellinen, keskemmällä kaupunkia ei voisi olla.”

Huittisten toimisto on avoinna kahtena päivänä viikossa, tiistaisin aamupäivällä ja torstaisin iltapäivällä.

”Silloin tänne voi poiketa ilman ajanvarausta tai ennakkovaroitusta”, Valkama sanoo.

Isännöitsijän työnkuva on moninainen

Isännöitsijän tyypillinen työpäivä pitää sisällään taloyhtiöiden hallinnollisten ja taloudellisten asioiden hoitamista, autopaikkojen ja saunavuorojen varaamista, remonttien suunnittelua sekä yhtiökokouksia.

Monien asioiden hoitaminen on viime vuosien aikana siirtynyt enenevässä määrin nettiin, mutta Valkaman mukaan edelleen on myös sellaisia asiakkaita, joiden on tärkeä päästä asioimaan kasvotusten.

”Tämän mahdollisuuden haluamme tarjota nyt uuden toimitilan myötä mahdollisimman helposti huittislaisille asiakkaille.”

Valkama uskoo, että Retta Isännöinti on vallannut jalansijaa Huittisissa tasaisesti, koska kilpailu alalla on kaupungissa varsin vähäistä.

”Tämä aika on sellaista, että ihmiset kaipaavat kilpailua ja haluavat vaihtoehtoja ja vertailua”, Valkama tietää.

Valkaman mukaan Retta Isännöinnin valtti on iso talo, joka pystyy kilpailuttamaan suuria kokonaisuuksia esimerkiksi sähkösopimuksista.

”Se takaa usein kustannustehokkaimman vaihtoehdon.”

Huolta asumiskustannusten noususta

Isännöitsijän näkökulmasta Huittinen on tyypillinen pikkukaupunki – samanlainen kuin Sastamala.

”Huittisissa on paljon potentiaalia ja haluamme tarjota palveluitamme niin isoille kuin pienemmillekin asiakkaille. Kohteet ovat tyypillisesti asunto-osakeyhtiöitä”, Valkama summaa.

Tämän ajan suurimmaksi haasteeksi Valkama ja Koski nostavat kustannusten nousun. Monessa taloyhtiössä kamppaillaan taloudellisten haasteiden kanssa.

”Tässä asiassa pyrimme auttamaan kaikin mahdollisin keinoin ja teemme jatkuvasti töitä, jotta pystymme hillitsemään hintojen nousua, sillä asumiskustannukset eivät tietenkään saisi koskaan karata niin korkeiksi, että joku joutuu muuttamaan sen vuoksi kotoaan”, Valkama pohtii.