Raikas mehudrinkki maistuu auringossa – Huittisten WPK:n rannan Kesäkipsa on avoinna jokaisena arkipäivänä elokuun alkupuolelle asti

Huittisten WPK:n rannan Kesäkipsaa pyörittävä Juho Rintala kertoo, että lämmin ja aurinkoinen sää on saanut asiakkaat mukavasti liikkeelle.

Huittisten WPK:n rannan kesäkioski Kesäkipsan luukku avautui odotuksen jälkeen viime viikolla.
Kioskin asiakkaita palvelee tänä kesänä Juho Rintala.

Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo kertoo, että kaupunki on suunnitellut keskustan uimarannalla olevan kioskin nuorten työllistymistä ja yrittäjyyttä edistämään. Ensisijaisesti kaupunki olisi toivonut kioskin työllistävän huittislaisia 4H-yrittäjiä, mutta kioskin pyörittämisestä innostuneita 4H-nuoria ei tänä kesänä löytynyt.

”Halusimme silti ihan ehdottomasti, että kioski on auki myös tänä kesänä. Kun kioskin pyörittämisestä kiinnostunutta yrittäjää ei löytynyt, hioimme ratkaisua työllisyyspalveluiden yksikön kanssa. Tänä vuonna kioskin asiakkaita palvellee UMT eli uusien mahdollisuuksien työpaikka -rahoituksen kautta palkattu nuori.

Kaupungilla on mahdollisuus palkata tätä kautta vuosittain noin kymmenen nuorta noin kahden kuukauden mittaiselle palkkajaksolle”, Peippo kertoo.

Vielä mahtuisi 4H-yrittäjäkin pitämään viikonloppukioskia

Kesäkipsa on tänä kesänä avoinna jokaisena arkipäivänä. Maanantaisin kioskilla voi asioida kello 12–18 ja tiistaista perjantaihin kello 11–18.

”Koska Juho pyörittää kioskia yksin, hän pitää joka päivä noin puolen tunnin mittaisen tauon, eli siinä kahden, kolmen aikana kioski on hetken kiinni”, Peippo kertoo.

Kioski on auki elokuun alkupuolelle asti.

”Viikonlopuiksi meillä ei ole kioskille kauppiasta, joten jos joku 4H-yrittäjä nyt innostuisi, niin on ihan mahdollista, että kioskia voisi pitää auki vain yhtenä tai vaikka kaikkina viikonloppuina. Samoin haemme edelleen ratkaisua siihen, jos joku 4H-yrittäjä haluaisi tuoda esimerkiksi omia leivonnaisiaan myyntiin kioskiin”, Peippo kertoo.

Tällä hetkellä Kesäkipsan valikoimaan kuuluu tavanomaisia kioskituotteita, kuten limuja, sipsejä, kahvia ja kastettavaa kahvin kanssa.

”Halusimme myös jotain vähän erikoisempaa ja ideoimme nopeasti valikoimaan kioskin omat, raikkaat mehudrinkit”, Peippo suosittelee.

Kioskilta kattava kokemus työelämästä

Kesäkipsa palvelee WPK:n rannassa tänä vuonna kolmatta kesää. Peippo on iloinen, että tänä vuonna kioskille saatiin säännölliset aukioajat.

”Uskon, että tällä on iso vaikutus asiakkaiden määrään. Aiempina vuosina kioski on ollut auki vähän sään mukaan ja epäsäännölliset aukioloajat ovat olleet selkeästi haaste. Ihmisiä on harmittanut, kun kahvikupposta ei ole saanut, silloin, kun sitä on käynyt hakemassa. Uskon, että selvät aukioloajat selkeyttävät tätä tilannetta.”

Peippo naurahtaa, että kioski on selvästi odotettu, sillä jo nyt palautetta sosiaalisen median kanaviin on napsahtanut heti, jos luukku ei ole ollutkaan auki.

”Toivon, että nyt kun kioski on säännöllisesti auki ja asiakkaat löytävät sen, se vaikuttaa myös siihen, että joku nuori innostuu ajatuksesta työskennellä kioskissa ensi kesänä.”

Peippo pitää kioskin pyörittämistä opettavaisena kokemuksena työelämästä.

”Kioskia pitävä nuori huolehtii itse esimerkiksi myyntituotteiden hankkimisesta ja hinnastojen tekemisestä. Lisäksi hän hoitaa Kesäkipsan markkinointia lisäämällä päivityksiä sosiaalisen median kanaviin. Ne kannattaakin ottaa seurantaan, niin pysyy selvillä kioskin kuulumisista”, Peippo vinkkaa.

Jätä kommentti