
Sastamalan kaupungin johdon sihteerin toimi oli haettavana. Hakemuksia tuli 46.
Kutsun haastatteluun sai kuusi henkilöä. Kaupunki käytti konsulttia apuna prosessissa.
Haastattelijoina toimiva Senior Executive Search Consultant Tero Hassinen Eezy Personnelilta sekä kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, hallintojohtaja Tapio Rautava, konsernilakimies Katja Arve-Salonen ja henkilöstöasiantuntijaksi siirtyvä johdon sihteeri Mira Santala. Hassinen antoi suullisen asiantuntija-arvion hakijoista.
Valituksi tuli yhteiskuntatieteiden maisteri Sylvi Pehkonen. Varalle nimettiin hallintotieteiden maisteri Elina Suonsivu.
Päätöksen teki kaupunginjohtajan sijaisena hallintojohtaja Tapio Rautava.
Siis johdon assistentin haastatteluun tarvitaan konsulttia, vaikka mukana rekryssä hommaa aiemmin tehnyt henkilö, jonka uusi titteli on “henkilöstöasiantuntija”. Olisi mielenkiintoista tietää, mihin tarkalleen ottaen konsultointia tarvittiin.
Soveltuvuustestit jollain tasolla ymmärtäisin, mutta siitä tässä ei ilmeisesti ollut kyse? Vaikuttaa siis siltä, että konsultti on ollut mukana haastattelemassa, jonka jälkeen todennut mielipiteensä haastatelluista. Olisikohan tuo ollut mahdollista hoitaa ihan omin voimin?
Varmaan jollain Malmbergin kaverilla ollu vähän hiljasempaa töissä niin Jarkko vähän avittaa
Konsulttia tarvittiin siihen, että jos valinta menee vituralleen, niin siitä on hyvä syyttää konsulttia. Tosin se ei hyödytä mitään koska konsulteilla ei ole vastuuta valinnasta; lopullisen päätöksen tekee AINA työnantaja tai sen edustaja. Tässätapauksessa siis tämä muu sakki eli kaupungin hommista kun on kyse, niin vastuuta ei kannata kukaan. Elämä on.
Tässäkin tapauksessa todellinen ja paras asiantuntemus näyttää löytyvän Alueviestin keskusteluketjusta.